Obbeeg ut dörpke aan de Maas

Wisger


Beste bewoners in de omgeving van het Julianakanaal,

Vorige week zagen we u op onze informatiebijeenkomsten die in het teken stonden van de verruiming van het Julianakanaal. Het was fijn om u in zo’n grote getalen aanwezig te zien in het MFC in Berg aan de Maas en bij Concordia in Obbicht. Bedankt namens Rijkswaterstaat en Van den Herik-Sliedrecht dat u hiervoor de tijd vrij heeft gemaakt! Het was ook nodig om de stand van zaken toe te lichten want na het besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat afgelopen maart, is er al weer veel gebeurd buiten.

Presentatie bij deze mail
Omgevingsmanager Jacques Timmermans van Rijkswaterstaat heeft u tijdens deze bijeenkomsten een presentatie gegeven. Deze treft u hierbij aan zodat u het nog eens na kunt lezen. In de presentatie vindt u op de laatste slide de mogelijkheden hoe u contact met ons kunt onderhouden. We zijn ook heel blij dat we tijdens de bijeenkomsten zoveel mailadressen hebben kunnen noteren, waarvoor dank. Dat stelt ons in staat om u met regelmaat op de hoogte te brengen van de belangrijkste zaken.

Hoe nu verder?
Tijdens de informatiebijeenkomsten kondigden we het al aan, in het najaar gaan we opnieuw informatiebijeenkomsten voor u plannen. De planning van alle werkzaamheden is dan ook weer wat concreter en daarover praten we u graag bij. U ontvangt daar te zijner tijd een uitnodiging voor. Onze focus ligt nu eerst op het stremmen van de scheepvaart per 12 augustus en het starten met de aanleg van de dam om het kanaal daarna droog te kunnen zetten. De planning, zoals ook getoond tijdens de infobijeenkomsten, treft u aan in bijgesloten presentatie.

Rest ons u vooral een prettige en hopelijk zonnige vakantieperiode toe te wensen. Ook bij onze organisaties genieten veel mensen de komende weken van hun zomervakantie. De werkzaamheden aan het kanaal gaan wel gewoon door. Laat het ons gerust weten als u vragen heeft of als wij iets anders voor u kunnen betekenen.

Wij zijn altijd te bereiken op het nummer van Rijkswaterstaat, 0800-8002 of via het mailadres: Julianakanaal@herik.nl

Met vriendelijke groet, Het Omgevingsteam Julianakanaal

Jacques Timmermans
Anna Steenbergen
Kristel van der Pol
Suzanne Maas

Download hier de presentatie van de informatieavond


Ter kennisgeving.

't Törpshoes te Obbicht
In een tekstje van De Zonnebloem in het huis-aan-huis verspreide Parochie-blad staat: 'Wegens vakantie is in de maand augustus 't Törpshoes in Obbicht gesloten'.
Nou, echt niet!
De Zonnebloem houdt vakantie maar 't Törpshoes niet!
We zijn gewoon op de normale tijden open!


Verruiming van het Julianakanaal


Terugblik Jeugdkamp SV Argo

Tijdens het weekend van 14 tot 16 juni namen 80 jeugdspelers van teams JO7 t/m JO15 deel aan het jeugdkamp van SV Argo. Dat vond plaats op jeugdverblijf De Kalei te Dilsen-Stokkem, gelegen aan de rand van nationaal park Hoge Kempen. Een uiteenlopend programma van vrijdagavond tot zondagmiddag zorgde voor plezier bij alle leeftijdsgroepen.

Gedurende het weekend waren gemiddeld zo’n 25 vrijwilligers in de weer, in totaal zelfs 45, om alle activiteiten voor te bereiden en in goede banen te leiden. De spelers van JO7 namen vanwege de zeer jonge leeftijd voornamelijk alleen deel op zaterdag. Het keukenteam verzorgde gedurende het weekend op uitstekende wijze het eten en drinken voor alle deelnemers: ontbijt, lunch, avondeten, fruit, vlaai, ijs, tussendoortjes en drinken.

Nadat de jeugdspelers op vrijdagavond arriveerden werden teams ingedeeld, teamnamen bedacht en teamvanen geschilderd. Gedurende het kamp was er regelmatig aandacht voor de Argonauten, de Griekse mythologische zeehelden van het schip de Argo, “de snelle”. Het eerste spel was een Voetbaltransferspel. Daarna volgde een bosactiviteit “Naar het Godenrijk en terug”, gevolgd door een kampvuur met marshmallows.

Op zaterdagochtend werd een voetbalcircuit afgewerkt. Na de lunch volgde het Veespel, waarbij de spelers (de koeien en herten) uit moesten kijken voor rondrennende slagers en ziekmakers. In de namiddag werd een schuimkanon van stal gehaald en volgde een heuse schuimparty. Na een heerlijke barbecue werd een groepsfoto gemaakt van alle aanwezigen en zat het er weer op voor de JO7-spelers. De avond werd voortgezet met de activiteit “Doet-ie-‘t-of-doet-ie-‘t-niet?, met onder andere ingezonden vragen van profvoetballer Perr Schuurs en artiest Big Benny. De avond werd afgerond met het Schepenspel voor teams JO8 en JO9, en vervolgens met het spannende slotstuk van de avond: Tocht door de Jungle voor de teams JO11, JO12, JO13 en JO15. Ook deze avond werd het kampvuur nog eens ontstoken.

De zondagochtend startte, na 2 korte nachten, wat later dan gepland. Na een spellencircuit volgden de lunch en prijsuitreiking. Met dank aan de inzet van de Argo-jeugd en alle vrijwilligers was ook dit jeugdkamp weer een geslaagd evenement in het 5-jarige bestaan van SV Argo.


Terugblik Meidenvoetbaldag SV Argo

Op vrijdag 7 juni kwamen meiden van alle leeftijden samen op ons terrein voor een dag vol plezier, sportiviteit en voetbal. De SV Argo Meidenvoetbaldag was een groot succes. Met dank aan alle deelneemsters werd het een bijzondere trainingsdag. Met veel energie en inzet werd er een onvergetelijk evenement van gemaakt. Of je nu voor het eerst een voetbal aanraakte of al jarenlang op het veld stond; alle meiden maakten allemaal deel uit van dit fantastische moment. De SV Argo VR1 Meidenvoetbaldag was slechts het begin. We kijken ernaar uit om deze traditie voort te zetten en nog veel meer geweldige herinneringen te creëren in de toekomst. SV Argo heeft een damesteam, maar ook bij de jeugdteams tellen de meiden even hard mee als de jongens. Komend seizoen volgen meer mooie evenementen en activiteiten.


Terugblik Freestyle-clinic en Supporterstoernooi SV Argo

In het weekend van 31 mei en 1 juni vonden op het sportpark van SV Argo twee mooie evenementen plaats.

Op vrijdag 31 mei namen de jeugdteams deel aan een Freestyle-clinic, waarbij ze trucs met de bal konden leren. Op zaterdag 1 juni werd het jaarlijkse supporterstoernooi georganiseerd voor iedereen die ook maar graag een balletje wilde trappen. Nadat dit toernooi jarenlang door VV Armada werd georganiseerd is vorig seizoen de draad met succes weer opgepakt. Aan deze tweede editie (als SV Argo) namen 20 teams deel en in totaal kwamen zo’n kleine 300 bezoekers op het sportpark af.

De vereniging kijkt tevreden terug op dit fijn verlopen weekend voor jong en oud. Met een groeiend aantal jeugdleden, goed functionerende seniorenteams en een uitgebreid bestuur zit SV Argo op de goede weg.


Freestyle voetbalclinic jeugd SV Argo

Ter ere van het 5-jarig bestaan van SV Argo zullen jeugdleden op vrijdag 31 mei kennis maken met Freestylevoetbal. Op het sportpark in Obbicht zullen freestyle-voetballers van Streetskills diverse trucs komen laten zien. Streetskills is een organisatie die voetbalshows en workshops verzorgt. De jeugd kan hierbij hun talent met de bal ontdekken!

Het evenement duurt van 15:45uur tot 20:15uur. De professionele freestylers zullen achtereenvolgens skillstrainingen verzorgen aan de teams JO7-JO8-JO9, JO11-JO12 en JO13-JO15-JO17.


Proeftraining SV Argo jeugdteams JO12/JO13

SV Argo timmert op allerlei fronten hard aan de weg, ook bij onze jeugdafdeling. Zo hebben we op dit moment jeugdteams in veel leeftijdsklassen (JO7 t/m JO13, JO15 en JO17), draagt de gehele jeugdafdeling sinds dit seizoen nieuwe tenues, is meiden- en damesvoetbal een belangrijk onderdeel van de vereniging, nemen we deel aan toernooien, organiseren we jaarlijks een jeugdkamp, gaan professionals onze jeugdleiders trainen, maken we handig gebruik van trainingssoftware, werken we toe naar een gloednieuwe sportaccommodatie, enzovoorts.

Voor het nieuwe seizoen 2024-2025 zijn we op zoek naar nieuwe voetbaltalenten, specifiek voor de teams JO12 en JO13. Het huidige team JO12 (op half veld, 8-tegen-8) zal vanaf augustus de overstap maken naar JO13 (op groot veld, 11-tegen-11). De teams JO12 en JO13 trainen 2 keer per week. Deze groep spelers kijkt uit naar nieuwe teamgenoten.

We hadden al 2 proeftrainingen georganiseerd, maar vanwege slecht weer is 1 training niet door kunnen gaan. Dit is dus een nieuwe kans! We nodigen geïnteresseerde jongens en meisjes, geboren in de jaren 2011/2012/2013, van harte uit om deel te nemen aan een proeftraining, samen met de JO12-spelers.
De proeftraining is op: Maandag 27 mei 2024 van 18:30-19:45 uur
Tijdens deze proeftrainingen op het sportpark in Obbicht zullen de huidige trainers van team JO12 aanwezig zijn, bijgestaan door techniektrainer Fabio, die ook trainingen verzorgt bij betaald voetbal organisaties. Hierbij zullen spel-, techniek- en tactiekoefeningen aan bod komen.

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken? Meld je dan vrijblijvend aan door een e-mail te sturen naar jeugdcommissie@svargo.nl of neem contact op met bestuurslid Jeugdzaken Jeroen Drummen (06-15374618). Kijk gerust ook eens op www.svargo.nl.

Proeftraining 27 meiDe Zonnebloem: Afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Nieuwsbrief april/mei.

Beste Gasten,

Woensdagmiddag 24e april
Gezellige Konings lunch te Obbicht in het Törpshoes
Wordt verzorgd door een cateraar.
U wordt verwacht vanaf 12.30 uur. En de lunch wordt geserveerd vanaf 13.00 uur.
De kosten zijn € 22,50 P.P. inclusief een consumptie. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.
Aanmelden voor vrijdag 19 april.

Vrijdag middag 17e mei vanaf 14.00 uur
NIEUW!!
Gezellig bloemschikken in Oos hoes te Grevenbicht.
Onder begeleiding van Henrïette Wijlaars. En het Processie comité.(zij is gespecialiseerd in bloemschikken)
Deze middag is bedoeld voor bloemstukken te maken voor de Pinkster processie in Grevenbicht.
Op maandag 20 mei.
Deze bloemstukken zijn voor de versiering, ter ondersteuning voor de Greune paol en voor de kerk buiten bij het Heilig Hartbeeld.
Wij zorgen tevens voor de koffie en natuurlijk vlaai erbij.
Dit kan een mooie en leerzame middag worden.
Noteer alvast deze datum in U agenda.
Hier zijn geen kosten voor U aan verbonden.
Wel graag even U aanmelden.


Woensdag 29 mei.
Theatervoorstelling in het Toon Hermans Theater te Sittard. (Hakken en sloffen)
Een Theater voorstelling uit de goede oude tijd.
De kaarten kosten € 5,- per stuk. Incl één drankje in de pauze.
En de kaarten zijn te bestellen bij Sjaak Pörteners Tel: 0610112171
Verder is dit een evenement op eigen gelegenheid.

Graag betalen van de Koningslunch bij aanmelding.
Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.
Aanmelden bij:
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht tel. 4857675 of op maandag soos middag in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.
Inschrijven in Obbicht:
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht.Tel :0612160641
(graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

Wij wensen u alvast fijne middagen!
Namens het bestuur.
G.O.P.S.


Proeftraining SV Argo jeugdteams JO12/JO13

SV Argo timmert op allerlei fronten hard aan de weg, ook bij onze jeugdafdeling. Zo hebben we op dit moment jeugdteams in veel leeftijdsklassen (JO7 t/m JO13, JO15 en JO17), draagt de gehele jeugdafdeling sinds dit seizoen nieuwe tenues, is meiden- en damesvoetbal een belangrijk onderdeel van de vereniging, nemen we deel aan toernooien, organiseren we jaarlijks een jeugdkamp, gaan professionals onze jeugdleiders trainen, maken we handig gebruik van trainingssoftware, werken we toe naar een gloednieuwe sportaccommodatie, enzovoorts.

Voor het nieuwe seizoen 2024-2025 zijn we op zoek naar nieuwe voetbaltalenten, specifiek voor de teams JO12 en JO13. Het huidige team JO12 (op half veld, 8-tegen-8) zal vanaf augustus de overstap maken naar JO13 (op groot veld, 11-tegen-11). De teams JO12 en JO13 trainen 2 keer per week. Deze groep spelers kijkt uit naar nieuwe teamgenoten.

We nodigen geïnteresseerde jongens en meisjes, geboren in de jaren 2011/2012/2013, van harte uit om deel te nemen aan een proeftraining, samen met de JO12-spelers. We organiseren 2 proeftrainingen: Woensdag 27 maart 2024 van 18:30-19:45uur Maandag 15 april 2024 van 18:30-19:45uur Tijdens deze proeftrainingen op het sportpark in Obbicht zullen de huidige trainers van team JO12 aanwezig zijn, bijgestaan door techniektrainer Fabio, die ook trainingen verzorgt bij betaald voetbal organisaties. Hierbij zullen spel-, techniek- en tactiekoefeningen aan bod komen.

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken? Meld je dan vrijblijvend aan door een e-mail te sturen naar jeugdcommissie@svargo.nl of neem contact op met bestuurslid Jeugdzaken Jeroen Drummen (06-15374618). Kijk gerust ook eens op www.svargo.nl.Ouderen info markt Obbicht.


Op 1 maart a.s. van 14.00 uur tot 17.00 uur vind er in de Harmoniezaal Koestraat 8 te Obbicht een Ouderen infomarkt plaats.

Hieraan werken mee:

 • Comfocare Spaubeek techn.specialist langer thuis wonen.
 • Erven en meer Juridische dienstverlening.
 • Zuyd Hogeschool Ergo Therapie.
 • Gera orthopedische schoenmakers.
 • Intens Fysio Obbicht.
 • Buurtzorg Grevenbicht.
 • Partners in Welzijn mantelzorg.
 • Knooppunt informele zorg.
 • Ecsplore bewegen voor ouderen.
 • Tysec security en services.
 • Hestia woonzorg Beek.
 • Gera Orthopedische schoenmaker
 • Zo wonen Mantelzorg woning

Wanneer u vragen heeft loop gerust eens binnen, iedereen is van harte welkom.
Wees van harte welkom.


De Zonnebloem: Afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Nieuwsbrief maart.

Beste Gasten,
Zondagmiddag 03 maart
Gezellig kienen met mooie prijzen
Bij Hilda en Geert in de zaal bij Café de Mert Raadhuisstraat 2A Grevenbicht
Vanaf 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur
1 serie € 5,- 2 series € 10,- 3 series €15,-


Woensdagmiddag 20 maart
Bezoek bedevaartsoord Heppeneert
Aansluitend gezellig samen eten in het Hepperhuys. Met keuze tussen spek met eieren of als alternatief een Croque monsieur. Graag doorgeven bij aanmelding. En natuurlijk koffie of thee.
Overige dranken zijn voor eigen rekening.
Kosten €15,50 P.P. En tevens is nieuw de gasten die meerijden in een auto, dienen de chauffeur zelf de € 2,- te betalen.
Aanmelden kan t/m 12 maart bij een van de onderstaande adressen.


Graag betalen bij aanmelding.
Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.
Aanmelden bij:
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht telf. 4857675 of op maandag soos middag in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.

U kunt zich niet bij Sjaak Pörteners aanmelden. In verband persoonlijke omstandig heden. Ook niet telefonisch.

Inschrijven in Obbicht.
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht .Telf :0612160641
( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

De maand februari hebben wij geen activiteit in verband de carnaval.

Tevens is nog plaats voor de stoelyoga komende periode, hier kunt U contact opnemen met Heriëtte Wijlaars telefoon-nummer of via de mail: 0654736200 of. activiteiten.dezonnebloem@gmail.com

Wij wensen u alvast fijne middagen!
Namens het bestuur.
G.O.P.S.Nog effe en ’t geit weer beginnen…. Vastelaovend.


’t Törpshoes is carnavalszundig vanaf 13.00 oape.
Vastelaovend viere in eige dörp mit ein lekker getap pilske (veur eine leuke pries) of get angers, d’r is van alles te eate veur get zeuts ein nonnevot of vlaai en veur de groate leage maag: breudje mit knakwörsj, eine tosti of erwtesop…
Es de lempkes zweije”… ouch in ’t Törpshoes…
Tot zundig…


Voedselbosje kindcentrum de Kingbeek.


Kindcentrum de Kingbeek heeft sinds 23 januari 2024 een Voedselbosje. 24 kinderen plantten samen met IVN Natuureducatie het bosje op hun speelplein.

Voorzitter van Stichting Kindante, Peter Lemmens, opende samen met kinderen van de basisschool en kinderopvang en wethouder Ivo Tillie (duurzaamheid, klimaat, landschapsontwikkeling, jongeren en gezondheid) het Voedselbosje. Allen zijn blij met het initiatief in Grevenbicht/Obbicht en vinden vergroening van de speelomgeving van kinderen belangrijk vanwege de bewustwording van de invloed voor natuur, biodiversiteit, klimaat en eigen gezondheid.

De aanplant van het Voedselbosje staat tevens symbool voor de wijze waarop Basisschool de Kingbeek en Kinderopvang Handj in Handj samenwerken. Een samenwerking waarbij ontwikkelingsgroei en ontwikkelingsbloei van de kinderen en teamleden voor allen leidend zijn. Met het onthullen van het bord nemen basisschool en kinderopvang officieel de benaming KINDCENTRUM de Kingbeek aan. Het KINDCENTRUM als een fijne plek waar kinderen van 0-13 jaar en teamleden kunnen groeien en bloeien en waarbij ieders eigen unieke zijn richtinggevend is (net zoals de 30 verschillende planten, struiken en bomen in het Voedselbosje).

Aanvullend aan bovenstaande staat het Voedselbosje ook symbool voor de dorpen Grevenbicht en Obbicht die zich medeverantwoordelijk voelen voor het opgroeien van groot en klein: het mogelijk maken van het Voedselbosje samen met het IVN dankt het Kindcentrum aan een co-financiering door de voormalige Ondernemersvereniging in Grevenbicht, Papenhoven, Schipperskerk en Obbicht (VBO). Ontzettend mooi en waardevol! Het Voedselbosje wordt na het realiseren van de nieuwbouw overgeplant naar de Unilocatie.


De Zonnebloem: Afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Beste Gasten,
Op de eerste plaats beste wensen voor 2024, namens het hele bestuur.

Na een mooie afsluiting van het afgelopen jaar gaan we ons weer inzetten met ons nieuwe programma 2024.
Bij beginnen op donderdag 18 januari met een grote kien middag bij café de Mert Raadhuistraat 2-A in Grevenbicht. Deze begint om 14.00 uur en de zaal is open vanaf 13.30 uur. Deze middag is voor iedereen toegankelijk. Kom gerust, wij rekenen op een grote opkomst. Wij zorgen voor mooie prijzen.

Aansluitend kunt U zich ook al aanmelden voor de woensdag 31 januari voor de gezellige Senioren middag van de marotte te Sittard in het Toon Hermans Theater.
De kosten zijn voor deze middag €19,50 P.P. incl Consumptie en een Nonnevot.
Vervoerskosten zijn ook hierin meegenomen.
Graag betalen bij aanmelding.
Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.
Aanmelden bij:
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht telf. 4857675 of op maandag soos middag in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.

U kunt zich niet bij Sjaak Pörteners aanmelden. In verband persoonlijke omstandig heden. Ook niet telefonisch.

Inschrijven in Obbicht.
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht .Telf :0612160641
( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

De maand februari hebben wij geen activiteit in verband de carnaval.

Tevens is nog plaats voor de stoelyoga komende periode, hier kunt U contact opnemen met Heriëtte Wijlaars telefoon-nummer of via de mail: 0654736200 of. activiteiten.dezonnebloem@gmail.com

Wij wensen u alvast een fijne middagen!
Namens het bestuur.
G.O.P.S.


De Zonnebloem.
Afdeling : Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Tevens willen wij alle vrijwilligers van harte bedanken, voor hun volle inzet afgelopen jaar.
“Chapeau”.
2024 bestaat de Zonnebloem 75 jaar. En dat zullen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Houd de media goed in de gaten.
Tevens beginnen wij vanaf januari met werving voor nieuwe vrijwilligers. Die ons team komen versterken. Maar ook nieuwe gasten zijn van harte welkom.
Iedereen die zich eenzaam voelt of voor gezellig praatje met een lekkere kop koffie.
Zijn weer vanaf maandag 8 januari welkom in een van onze Zonnebloem Cafés. Voor een kaartje te leggen, handwerken of te rummikuppen enz. Kom gerust eens een kijkje nemen:
Maandagmiddag 08-01 in Grevenbicht vanaf 14.00 u t/m 16.30 uur in Oos Hoes.
Dinsdagmiddag 09-01 in Obbicht vanaf 14.00 u t/m 16.00 uur.U bent van harte welkom.

Namens het bestuur G.O.P.S.
Carla, Sjaak Mirte, Ans, Henrëtte.


Flessenactie Jeugd-SV-ARGOOproep nieuwe bestuursleden "t Törpshoes.


34e Kerstwandeltocht Obbicht

Wandelclub Obbicht organiseert op zaterdag 16 en zondag 17 december 2023 haar traditionele Kerstwandeltocht.

De startplaats is de kantine van SV Argo aan de Kasteelweg 1 te Obbicht, waar in de omgeving ruim voldoende parkeerplaats aanwezig is. Vanuit hartje Obbicht is de route naar het startlokaal duidelijk aangegeven. Gestart kan worden van 08.00 uur tot 12.00 uur (7 km tot 13.00 uur).

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.-stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door, eventuele overheidsbesluiten moeten we uiteraard wel opvolgen. Het parcours is vlak en is ook geschikt voor Nordic Walking.

Obbicht en omgeving is omgeven door water: de Kingbeek, de Maas en het Julianakanaal.
Direct na de start begeeft u zicht langs de Kingbeek, welke tijdens de route meermaals in beeld is. U passeert een herinneringszuil aan de papiermolen die hier lang geleden dienst heeft gedaan. In deze papiermolen werd de Obbichtse romanschrijver (o.a. De bokkenryders in het land van Valkenberg (1845)) Pieter Ecrevisse geboren.

De route blijft min of meer de stroming van de Kingbeek volgen en u passeert de Jodenberg in Grevenbicht. Na een slinger door Grevenbicht begeeft de route (14 en 21km) zich richting Schipperskerk. In vroegere tijden stond hier enkel de Sint Petrus en Pauluskerk samen met de schippersschool. Inmiddels is Schipperskerk uitgegroeid tot een klein dorp welk een nauwe band heeft met het Grensmaasproject welke hier tot en met 2027 ten uitvoer wordt gebracht.

Tijdens dit stuk van de route kan er meermaals een blik geworden worden op de indrukwekkende steenbergen en machines welke er gebruikt worden voor de rivierverruiming van de Maas en de daarmee gepaard gaande grindwinning.

In Illikhoven is de rustplaats welke door zowel de 14km als de 21km (2x) wordt aangedaan.
De pauzeplaats is de voormalige Onze-Lieve-Vrouw van de Allerheiligste Rozenkranskerk. Een knusse pauzeplek waar het team van vrijwilligers voor u klaarstaat zodat u de inwendige mens kan versterken met een lekker stuk vlaai of een kop soep.

De 21km gaat na de pauzeplaats een lus maken welke door de velden en langs het Juliananaal en de Maas voeren. De route reikt net tot aan Roosteren waar het, bij het hoogwater in 2021, gelukkig net goed ging en de Maas binnen haar oevers is gebleven.

Na de pauzeplaats gaan de 14 en 21km dan gezamenlijk beginnen aan de terugweg richting Obbicht waarbij eerst Grevenbicht nogmaals gepasseerd wordt. Ook de 7km sluit in Grevenbicht weer aan bij deze afstanden. Langs de Maas, door de velden wordt de route richting Obbicht gevolgd en begeeft de route zich door de “Elba” waar regelmatig Konikpaarden en Schotse Gallowayrunderen grazen.

Via de winterdijk van de Maas loopt de route weer terug naar Obbicht en komt u langs het monument dat is opgericht ter nagedachtenis van de oversteek door de Maas van Willem van Oranje. Dit monument is in 1999 onthuld door koning Willem-Alexander (destijds prins).

De route eindigt in de kantine van SV Argo waar de mensen klaar staan om u van een kop soep, stuk vlaai of een lekkere pint te voorzien!

Wij hopen op veel wandelaars (en mooi weer)! Komt u ook?

Inlichtingen: tel. 06-46843200 (tussen 20:00 en 21:00u) of e-mail: mjhramaekers@hotmail.com


Zonnebloem : Afdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Pakt helemaal uit voor en tijdens de aankomende feestdagen.

Vrijdag 17 november gaan wij met onze gasten gezellig naar Intratuin.Om langzaam in kerstsfeer te komen.
En aansluitend gaan wij natuurlijk koffie drinken met vlaai erbij.
Aanmeldingen moeten uiterlijk dinsdag 10 november binnen zijn.
De kosten voor deze middag zijn € 10,50 P.P. Vervoerskosten zijn hierin meegenomen.
Graag betalen bij aanmelding.
Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.
Aanmelden bij:
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht tel. 4857675 of op maandagmiddag in ons Zonnebloem café in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.
Inschrijven in Obbicht.
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht .Tel :0612160641
( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

Woensdag 20 december gaan wij naar het kerstconcert van DSM Mannenkoor in de Hanenhof te Geleen.
Aanmelden graag zo snel mogelijk in verband het bestellen van de kaarten. Want vol is vol.

Aanmelden bij:
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht tel. 4857675 of op maandagmiddag in ons Zonnebloem café in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.
Kosten € 2,- P.P. voor vervoer.
Inschrijven in Obbicht.
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht .Tel :0612160641
( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

Dan houden wij geen kerstviering voor de kerst. Maar tussen kerst en nieuwjaar in.
Op woensdag 27 december. Tevens jaarafsluiting.
Natuurlijk doen we dat met feestelijke allure. Met orkest : A La Bonne Heurre. Heeft een zeer gevarieerde muziekkeuze. Ze spelen zowel ’50 en ’60- jaren, petticoat tijd, als ook hedendaagse muziek.
Deze middag wordt gehouden in Oos Hoes te Grevenbicht.

Tevens wordt deze middag helemaal verzorgd met mooie muziek en natuurlijk heerlijke hapjes erbij.
De consumpties zijn voor eigen rekening. En de zaal wordt omgetoverd in heerlijke kerstsferen.
Vanaf 14.00 uur begint de middag. En de zaal is open vanaf 13.30 uur.
De kosten voor deze middag is €17,50 P.P
Aanmeldingen moeten uiterlijk zondag 17 december binnen zijn.
Graag betalen bij aanmelding. Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.
Aanmelden bij :
Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht tel. 4857675 of op maandagmiddag in ons Zonnebloem café in Oos Hoes Grevenbicht vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur.
Inschrijven in Obbicht.
Kunt U bij Carla Lochs. Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht .Tel :0612160641
( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

Wij wensen u alvast een fijne dagen
Namens het bestuur.
Carla, Sjaak, Mirte, Henriëtte en Ans.


Filmavonden Obbicht 1999.

Op woensdagavond 15 november en donderdagavond organiseert het Ecrevissecomité Obbicht een filmavond in ’t Torpshoes aan de Obbichtermarkt 10 in Obbicht waarin het jaar 1999 centraal staat. Twee films zullen vanaf 19.00 uur tot 21.00 uur te zien zijn. Reserveren is noodzakelijk.

In de nacht van 5 op 6 oktober 1568 lagen de meeste bewoners van Obbicht te slapen, toen ze rond middernacht wakker werden door een steeds maar toenemend lawaai. Ze zagen iets dat ze als de meest spectaculaire gebeurtenis in hun leven zouden gaan beschouwen. Een leger onder leiding van prins Willem van Oranje, bestaande uit maar liefste 23.000 voetknechten en 9000 ruiters, trok door het dorp naar de oevers van de Maas.
Van deze historische gebeurtenis is een monument geplaatst dat herinnert aan de spectaculaire overtocht over de Maas. Op 1 juli 1999 onthulde kroonprins Willem-Alexander het Monument van de Overtocht aan de Maasstraat. Het monument stelt de poort van de vrijheid voor, als aansporing tot verzet tegen onderdrukking. De Spaanse veldheer Alva vergeleek het leger van de Prins met een vlucht wilde ganzen (Wie ein vluch wilj gauwze).

Twee films
Van de onthulling van het monument in 1999 is een film gemaakt die op 15 en 16 november te zien zal zijn. Ook werd na de onthulling het theaterstuk (Wie ein vluch wilj gauwze) gespeeld door Theater Op de Beek. Beelden van dit stuk zijn op beide filmavonden te zien. De films duren respectievelijk 13 en 71 minuten. Ergens halverwege zal er een pauze zijn.

Reservering
Ondanks dat het twee avonden zijn, verwacht het Ecrevissecomité Obbicht veel belangstelling. Daarom is reservering vooraf noodzakelijk. Dit kan bij Hub Alberts (voorzitter) hubalberts@home.nl, tel. 06 42 71 15 67 of persoonlijk bij Hub huisadres: Burgemeester Venckenstraat 1 in Obbicht.


Activiteiten 't RuiberkeOproep medewerkers voor repair café in Obbeeg.

Iets in huis is kapot gegaan en u bent niet in staat het te repareren. Een elektrisch apparaat. Speelgoed. Meubilair. Kleding. Weggooien kan altijd nog, maar tegenwoordig proberen we gelukkig steeds vaker te repareren.

Gewoon: omdat het anders zonde is en het scheelt nog eens een boel afval ook! Sinds een jaar of veertien duiken er dan ook steeds meer Repair Café’s op: plekken waar mensen die handig zijn de spulletjes van anderen weer opknappen of werkend krijgen. Of dat op zijn minst proberen

We zouden in ’t Törpshoes graag zo’n Repair Café beginnen want ook in ons dorpje gaan er thuis beslist dingen kapot die we eigenlijk niet kwijt willen. Heeft u ‘twee rechterhanden’? Bent u zo iemand die een kapot apparaat weer aan de praat krijgt? Die die uitgescheurde mouw weer netjes kan maken? Die die stoelpoot weer stevig kan vastzetten? Die kan nakijken waarom die stekkerdoos het niet doet? Dan bent u, dame of heer, meer dan welkom om mee te doen aan ons Repair Café! We gaan ervan uit dat het u zo’n twee uur per maand zal kosten en twee enthousiaste inwoners hebben zich al aangemeld!

Nu zijn we nog helemaal aan het bedenken hoe we het vorm gaan geven, en op welke dagen dat Repair Café dan open zou moeten zijn, maar als u wil helpen: neem vrijblijvend contact op! We overleggen met u over wat u zou kunnen. Loop even binnen bij ’t Törpshoes of e-mail naar torpshoesobbicht@gmail.com


Oktoberfeest Sittard Met de Zonnebloem.
(Afdeling Grevenbicht, Obbicht, en Schipperskerk.)

Grevenbicht zijn onze Soosmiddagen op de maandag in Oos Hoes, vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur. Tevens kunt U op deze middagen terecht bij Marianne Dieteren Rozelaan 13 Grevenbicht tel. 4857675 of Sjaak Pörteners tef: 046 4857358 voor de inschrijving van onze uitstap op maandag 16 oktober( Rimpelpop )

Obbicht zijn de Soosmiddagen in het Törpshoes op dinsdag vanaf 14.00 t/m 16.00 uur.

Het inschrijven in Obbicht van onze uitstap op 16 oktober (Rimpelpop) Kunt U bij Carla Lochs Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht.Tel. :0612160641 (graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.) Rimpelpop. (Brand Weizen paviljoen) 13:00 - 17:00 Party Mädels
Frans Theunisz
Marjolein Heijltjes
Erwin
John Tana

Wij wensen u alvast een fijne middag!
Namens het bestuur.


Nieuwe tenues jeugdafdeling SV Argo.

Op donderdagavond 24 augustus is de gehele jeugdafdeling van SV Argo in nieuwe kleding gestoken. Het unieke Argo-tenue, een speciaal gemaakt en doordacht ontwerp, wordt sinds de fusie in 2019 gedragen door de seniorenteams, het 35+-team en het damesteam. Nu ook de gehele jeugdafdeling in deze unieke shirts komt te spelen krijgt SV Argo steeds meer een eigen identiteit.

De Obbeegse en Beegse jeugd voetbalt inmiddels al sinds 2010 samen. In 2014 is de jeugd overgestapt op een eigen tenue voor de jeugdafdeling, wat al leek op het nieuwe tenue. In juni 2019 is SV Argo ontstaan als fusie van RKVV Obbicht (opgericht in 1924) en VV Armada (opgericht in 1936): een lange en rijke voetbalhistorie dus tussen kanaal en Maas. Vanaf het seizoen 2023-2024 spelen ook de jeugdige Argonauten in het unieke tenue: rood-wit verticaal gestreept shirt, donkerblauwe broek en kousen.

Tijdens een fotomoment bij de Grevenbichtse supermarkt Albert Heijn werd sponsor Frank Scheepers van harte bedankt voor de fantastische bijdrage. Met deze stoere set tenues, jassen en tassen kunnen de jeugdspelers en jeugdleiders de komende jaren volop vooruit.


Beste gasten ( nieuwe gasten) en vrijwilligers van de Zonnebloem.

Nu de vakantie op zijn einde loopt, beginnen wij komende dinsdag 5 september weer met de Zonnebloem middagen in het Törpshoes te Obbicht En wel vanaf 14.00 uur t/m 16.00 uur.
Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom op deze middag.
E.v.t. voor een kaartje te leggen ( klaverjassen of jokeren) handwerken of rummikuppen, sjoelen het kan allemaal geregeld worden. Ook een mooi idee voor mensen die zich eenzaam voelen.Kom rustig eens een kijkje nemen, de koffie staat klaar.

Groetjes
Namens het nieuwe bestuur
Zonnebloem afdeling Grevenbicht , Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk


Jaarplanning 2e helft 2023

Juli/Augustus: Zonnebloemlotenverkoop door vrijwilligers.

Vrijdag 1 september: Bezichtiging Abdij Lilbosch te Echt en aansluitend een diner in Koffiehuis & Brasserie Het ijzerenbos Susteren.

Maandag 16 oktober: Gezellige middag bij de Rimpelpop Oktoberfeest te Sittard.

Vrijdag 17 november: Bezoek aan Intratuin te Geleen.

Woensdag 13 december: Kerstconcert mannenkoor DSM Hanenhof Geleen.

Woensdag 27 december: Gezellige kerstmiddag tevens jaarafsluiting.


Bezoek Abdij Lilbosch te Echt op vrijdag 1 september.

Samenstelling is als volg:
Tussen 13.00 u. en 13.15 u.: Worden de gasten opgehaald door de vrijwilligers
13.20 – 13.30 uur: vertrekken op de markt te Obbicht.
14.00 uur: Aankomst te Echt tevens de rondleiding. ( vanaf 14.00 uur is het winkeltje met streek producten ook geopend)
16.00 uur: Verzamelen.
16.15 - 16.30 uur: Vertrekken wij na het Koffiehuis & Brasserie Het ijzerenbos te Susteren. Waar een heerlijk Limburgs buffet op ons wacht.
Alles wordt op tafel geserveerd. Incl één consumptie P.P. Verder consumpties is voor eigen rekening.

Prijs voor de gasten € 37,50 P.P. Incl Consumptie / rondleiding / vervoer.
Reserveringen moeten uiterlijk dinsdag 15 augustus binnen zijn. Er kunnen maximaal 20 à 25 gasten mee. Dus wees er snel bij. Want vol is vol.
Graag betalen bij aanmelding. Of betaling per bank: NL77RABO0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. de activiteit met datum.

Onze Soosmiddagen in Oos Hoes te Grevenbicht, beginnen weer Maandag 14 augustus vanaf 14.00 uur t/m 16.30 uur. Tevens kunt U op deze middag ook terecht bij Sjaak Pörteners tel: 046 4857358 voor de inschrijving van onze uitstap op 1 september naar Abdij Lilbosch te Echt.

In Obbicht beginnen de Soosmiddagen weer in het Törpshoes vanaf dinsdag 5 september vanaf 14.00 t/m 16.30 uur. Het inschrijven in Obbicht van onze uitstap op 1 september naar Abdij Lilbosch te Echt voor de prijs € 37,50 P.P. incl. Rondleiding, vervoer en een Limburgs buffet te Susteren. kunt U bij Carla Lochs Past. Zitzenlaan 4 te Obbicht.Tel. :0612160641 ( graag het geld in een enveloppe met duidelijk met naam en adres van gast erop vermelden.)

Wij wensen u alvast een fijne middag!
Namens het bestuur.


Van “OUD” naar “NIEUW” bij Zonnebloemafdeling GOPS

Op 12 juli 2023 hebben alle 6 de bestuursleden van de Zonnebloemafdeling Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk met pijn in hun hart afscheid genomen. Dit deden ze tijdens een picknick bijeenkomst met alle deelnemers en vrijwilligers. Een laatste activiteit van het “oude” bestuur die ook nu weer voortreffelijk was verzorgd. De Nationale Vergadering van de Zonnebloem, met vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Vereniging, heeft bepaald dat de maximale zittingstermijn voor bestuursleden 12 jaar is. Dit besluit viel zwaar bij de bestuursleden van GOPS. Vijf van de zes bestuursleden waren al meer dan 15 jaar bestuurslid! De zesde verklaarde zich solidair en besloot ook af te treden. In de periode van besturen hebben ze met hart en ziel belangeloos klaar gestaan voor mensen met een lichamelijke beperking. Samen met diverse vrijwilligers is veel werk verzet en laten ze een bloeiende afdeling achter.

Het is lovenswaardig hoe het “oude” bestuur is omgegaan met het feit dat ze moesten aftreden. Het voortbestaan van de bloeiende afdeling wilden ze borgen. En dat is ze gelukt! Ze hebben zelf gezorgd voor vijf nieuwe bestuurders. Dit getuigt mede hoe belangrijk en betrokken ze zijn geweest. Chapeau!

De voorzitter van de regio Westelijke Mijnstreek, Jos van den Heuvel, heeft in zijn toespraak de 6 personen dan ook hartstochtelijk bedankt voor hun jarenlange inzet. De hoop uitgesproken dat ze niet verloren gaan voor de Zonnebloem. Besturen kan niet meer, maar helpen als vrijwilliger voor de deelnemers wel. Als blijk van waardering mochten ze alle 6 een cadeaubon in ontvangst nemen. Alle aanwezigen applaudisseerden met veel dank aan de vertrekkers. Ook de vrijwilligers lieten hun waardering blijken en spraken lovend het “oude” bestuur toe onder overhandiging van een attentie. En het “nieuwe” bestuur volgde dit voorbeeld.

Een “nieuw” bestuur met 5 nieuwe mensen. Grote waardering dat ze zijn ingestapt in deze mooie afdeling. Ze hebben er zin in en stralen veel enthousiasme uit. Hou dit vol en GOPS blijft een mooie afdeling. Veel succes!

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking, van jong tot oud. Is te vinden in elke postcode en organiseert zo mogelijk activiteiten waar de deelnemers behoefte aan hebben. Ook voor huisbezoeken met een gezellig praatje is aandacht. Het lidmaatschap is gratis, er wordt alleen een vergoeding gevraagd bij deelname aan bepaalde activiteiten. Zowel deelnemers als vrijwilligers zijn van harte welkom! Ga naar onze website www.zonnebloem.nl en vind de afdeling bij jou in de buurt en meld je aan.


Het Nieuw Bestuur: Sjaak Pörteners, Carla Lochs, Mirte Heuts, Ans Schefman, Henriëtte Wijlaars.


ZONNEBLOEMLOTERIJ GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK

Een hoofdprijs van € 15.000! Weekendje weg winnen? Of een iPad, airfryer, één van de vele cadeaubonnen of een leuk dagje uit? Het kan dit jaar allemaal met de Zonnebloemloterij.
Laat die kans niet liggen en steun met het kopen van een lot de Zonnebloem.
Loten kosten € 3,-- van ieder verkocht lot gaat € 2,25 naar onze eigen afdeling!
Onze vrijwilligers komen tussen 15 juli en 31 augustus bij u langs om loten te verkopen.
De trekking is op 9 oktober.
Alvast hartelijk bedankt voor uw steun aan onze Zonnebloemafdeling.


SV Argo kijkt terug op geslaagd Jeugdkamp 2023.

Vrijdag 23 juni t/m zondag 25 juni was SV Argo te gast bij Woutershof in Molenbeersel waar het Jeugdkamp plaats vond. Een zeventig jeugdleden en een dertig leiders en vrijwilligers waren aanwezig.

Op vrijdag werd vanaf de markt in Grevenbicht koers gezet richting Molenbeersel.

Na aankomst werden de spullen snel naar de kamers gebracht en volgde het welkomstwoord en de teamindelingen. De avond werd gestart met het verzinnen van een teamnaam door de teams zelf, gevolgd door een quizavond waar fanatiek aan werd meegedaan.

Zaterdag 24 juni begon al vroeg. Na het ontbijt werd snel gestart met een druk dagprogramma. Een dagprogramma dat gezien de warmte werd aangepast met enkele water activiteiten. Na het middagprogramma moest de verbruikte energie natuurlijk een flinke boost krijgen. Het avondeten deed de maagjes dan ook goed, want maar liefst 27 kilo friet en vele snacks werden genuttigd. Het avondprogramma bestond uit enkele bosspellen voor zowel de jongere jeugdleden als de oudere (JO16). De avonden werden steevast afgesloten rondom het gezellige kampvuur met een hapje en een drankje.

Zondag was alweer de laatste dag van het Jeugdkamp. Na het ontbijt moesten de spullen dan ook weer allemaal ingepakt worden door de jeugdleden, leiders en vrijwilligers. De zondag zou vooral in het teken staan van de penaltybokaal en het dierengeluidenspel. De spannende finale werd bijgewoond door vele ouders en leverde na een spannende strijd tussen Senn Hermans (JO12) en Troy Reinaerdts (JO16) uiteindelijk een winnaar op! Gefeliciteerd Troy!

Na de finale volgde de prijsuitreiking en een dankwoord! Als eerste werden nog de “Argonauten van de Dag” gefeliciteerd. De prijswinnaar van de penaltybokaal: Troy Reinaerdts kreeg een eetbon van El Borrico! Het winnende team van het Jeugdkamp 2023 was FC Aap: gaan met die banaan. Zij kregen allemaal een snoepzak als prijs!

De werkgroep (Rob Coenen, Maurice Fliescher, Richard Coenen en Sylvio de Bruijn Nancy Schaeken) ontvingen nog een mooie attentie voor de gehele organisatie van het meer dan geslaagde SV Argo Jeugdkamp 2023.

Bedankt allemaal en we hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten op het Jeugdkamp 2024 te Dilsen-Stokkem ("De Kalei"), van 14 t/m 16 juni 2024.


PICKNICKEN MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK OP WOENSDAG 12 JULI BIJ KASTEELHOEVE OBBICHT.

U hoeft niets te doen, alleen maar aanschuiven en lekker genieten! Aanmelden en betalen kan t/m 4 juli in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904 of in de Zonnebloem soos.
Betaling via de bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Picknick 12 juli 2023. Bijdrage picknick € 14,95 p.p. Dit is inclusief een consumptie. Eventueel vervoer € 2,00.
Op deze dag neemt het huidig bestuur afscheid en stellen wij het nieuwe bestuur graag aan u voor!
U bent 12 juli van harte welkom vanaf 12.30 uur bij Kasteelhoeve Obbicht, Kasteelweg 25 Obbicht. Tot dan!Dringende oproep als ’t Törpshoes je lief is.!!!!

Over slechts drie en een halve week is het 20 juni: de datum waarop het o zo nodig is dat ’t Törpshoes stampvol is. Om in elk geval, alleen al daarmee aan te tonen, dat 't Törpshoes ook na 1 januari 2024 moet kunnen bestaan!

Vrijdagavond, voor aanvang van Samen Aan Tafel, deed Marlène Dehing dan ook nog maar een dringende oproep om er die avond echt bij te zijn.

Klik op de foto, zet je geluid aan en kijk en luister waarom het zo belangrijk is dat jullie aanwezig zijn op de bijeenkomst van 20 juni a.s. om 19:00 uur in 't Törpshoes!!!


Update Laeve in Obbeeg!


Historische dorpsfilms, elke woensdag op TVEllef. (© TVEllef Redactie 23-02-2023)

TVEllef zendt elke woensdag een historische dorpsfilm uit op TV. Deze films werden in de Roerstreek en de Westelijke Mijnstreek opgenomen in de 50-er en 60-er jaren van de vorige eeuw door de cineast Johan Adolfs. Filmmaker Paul Cuijpers uit Buchten heeft deze films gedigitaliseerd en voorzien achtergrondmuziek, effectgeluiden en commentaar.

De in totaal 18 dorpsfilms worden op TVEllef een vast onderdeel op de woensdagavond, direct na 11Vandaag, dat start om 18:00 uur. De films worden gedurende de avond meerdere malen vertoond op TVEllef.

Van woensdag 12 juli tot woensdag 13 september volgen de uitzendingen van 34 streekfilms, eveneens opgenomen in de dorpen van de Roerstreek en de Westelijke Mijnstreek. Een aantal films hebben inmiddels een cultuurhistorische waarde en zullen bij veel kijkers herinneringen naar boven roepen van een periode, 50 tot 70 jaar geleden.

Dit zijn alle films die de komende weken te zien zijn:

29 maart Herten, een dorpsfilm uit 1958
05 april Holtum in het voorjaar van 1957
12 april Limbricht, anno 1957
19 april Linne, de dorpsfilm van 1959
26 april Melick in juni 1967
03 mei Montfort in het voorjaar van 1962
10 mei Posterholt anno 1968
17 mei Buchten en Illikhoven in 1957
24 mei Grevenbicht, ein dörpsfilm oet 1962
31 mei Holtum, ein dörpsfilm oet 1968
07 juni Linne, ein dörpsfilm oet 1956
14 juni Obbicht anno 1968
21 juni Posterholt in juni 1959
28 juni Born anno 1957
05 juli Linne in de 60er jaren

Indien kijkers van TV11 een uitgezonden dorpsfilm op een usb-stick willen bestellen kan dit door een e-mail te sturen naar dorpsfilms@ziggo.nl met hun gegevens. Na ontvangst van hun betaling van € 17,50 p/st op rekg. NL02 RBRB 0205 0417 01 wordt de usb-stick binnen 10 dagen verstuurd.


Lunch bij DaCapo Sittard op vrijdag 9 juni met Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Op deze dag bereiden en serveren leerlingen van het DaCapo college (restaurant ’t Milaantje) een heerlijke, warme,3-gangen lunch voor onze gasten.
De lunch begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Kosten: € 15,00 p.p. dit is inclusief vervoer. U wordt thuis opgehaald door een van onze vrijwilligers.
Aanmelden en betalen kan t/m 30 mei. In Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.
Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Lunch DaCapo 9 juni 2023.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag!


Laeve in Obbeeg!

De samenwerkende Obbichter verenigingen presenteren vol trots; Laeve in Obbeeg! Hét breed gedragen initiatief voor en door de inwoners van Obbicht. Vanuit de gezamenlijke intentie om de sacramentsprocessie in stand te houden en meer karakter te geven heeft men zich ook samen gepakt om de nazit eveneens een fantastisch verbonden karakter te geven.

Laeve!

Het dubbelzijdige karakter van ‘meer dan wonen alleen’ (Leven) en samen genieten en af en toe ‘kebaal’ maken komt volledig samen in de meer dan toepasselijke naam ‘Laeve in Obbeeg’ welke op haar beurt naadloos aansluit bij de sacramentsprocessie alsook het bestaande leefbaarheidsinitiatief van Stichting NtR dat enkele jaren geleden in een nieuw jasje is gestoken. Niet voor niets zullen de Obbichter verenigingen zich dan ook op deze plek verbinden en presenteren om samen met de inwoners te genieten van al moois dat ons kerkdorp te bieden heeft en de leefbaarheid daadwerkelijk samen te vieren!
Kermiszondag (11 juni 2023)

‘Laeve in Obbeeg’ zal plaatsvinden op kermiszondag (11 juni 2023) in en rond het feestpaviljoen op de Markt in Obbicht. Er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden, van speeltoestellen en entertainment voor de kids, een muzikaal randprogramma voor hen die even lekker willen bijpraten of een dansje willen wagen tot en met de oudere inwoner die (enkel op aanmelding*) kan brunchen in ’t Törpshoes of kennis kan maken met de vele Obbichter verenigingen waaronder ook bijvoorbeeld onze ‘Jeu De Boulesvereniging’. Het programma start aansluitend aan de sacramentsprocessie (ca. 12.30).

Wij hopen u in grote getalen te mogen begroeten!=


Obbicht verwelkomt Fanfare ‘Bereden Wapens’ en WMC Top-2!

Toporkesten in juni te beluisteren in Obbichts’ ‘Willibrordustheater’.
In het eerste weekend van juni is Obbicht hét absolute middelpunt van de (blaas)muzieksector en zullen er diverse spectaculaire concerten plaatsvinden in de Willibrorduskerk, die voor de gelegenheid wederom omgetoverd zal worden tot het ‘Willibrordustheater’ waar in het weekend van 3 en 4 juni eveneens het Maasgouwtoernooi zal plaatsvinden.

Professionele (militaire) fanfare muziek.
Op donderdag 1 juni (aanvang 20.00u) is het professionele militaire orkest Fanfare 'Bereden Wapens' o.l.v. de Limburgse dirigent Jos Zegers te gast. Naast prachtige fanfareklanken zullen ze een spectaculaire samenwerking aangaan met slagwerksolist en Obbichtenaar Etienne Houben. Tevens zal laatstgenoemde samen met militairmuzikant, en inwoner van het naburige Grevenbicht, Rick Maassen een bijzondere performance geven!

‘Crème de la Crème’ van de Nederlandse Slagwerkmuziek.
Op vrijdag 2 juni (aanvang 20.00u) is het de beurt aan de slagwerkensembles tijdens een gecombineerd slagwerkschouwspel, waarbij de regerend Wereldkampioen Cadenza Twello te gast zal zijn bij het ‘Most Innovative’ Percussion Ensemble en tevens vicewereldkampioen Concordia Obbicht. Op voorhand een garantie voor een enorm spektakelstuk.

Maasgouwtoernooi.
Op zaterdag 3 en zondag 4 juni zal de locatie toneel zijn voor het jaarlijkse Maasgouwtoernooi, waarbij de regionale muziekverenigingen traditiegetrouw hun beste beentje voor zullen zetten op weg naar het felbegeerde predicaat waarna dit verlengde muzikale weekend in stijl zal worden afgesloten.

Nadere informatie over het programma en ticketverkoop is te vinden op www.concordiaobbicht.nl.


Lezing over de bokkenrijders door dhr. Frits Schoonbrood in ’t Törpshoes in Obbicht op vrijdag 12 mei.

Dhr. Schoonbrood verzorgt deze lezing op aanvraag van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk. “Een groot aantal spannende sagen, legenden en romans is op basis van deze bende gefantaseerd. Maar de echte geschiedenis is nog huiveringwekkender!” aldus Frits Schoonbrood.
Dit stukje geschiedenis wordt door hem aangehaald in zijn met lichtbeelden ondersteunde lezing. U ziet ook attributen, waaronder “de dode hand”, duim- en beenschroeven en de stoel van tortuur!
Kosten voor deze lezing: € 7,50 dit is inclusief koffie. De lezing is voor iedereen toegankelijk!
Aanvang: 14.00 uur, zaal open 13.45 uur.
Aanmelden en betalen kan t/m dinsdag 9 mei. In Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.
Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Lezing bokkenrijders 12 mei 2023.


Eindconcert Nuuj Talent Orkés Maasvallei.

Op zondag 7 mei zal het eindconcert plaatsvinden van het project “Nuuj Talent Orkès Maasvallei”. Maar liefst 52 volwassenen zijn de uitdaging aan gegaan om in 10 weken tijd een blaas- of slagwerkinstrument te leren spelen. De afgelopen weken hebben deze nieuwe talenten dan ook keihard gewerkt en om dit voor elkaar te krijgen. Concordia Obbicht en Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht hebben dit project samen georganiseerd. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de deelnemers zijn en hoe ze hebben ontdekt dat samen muziek maken gewoon heel erg leuk is! Een groot gedeelte van het orkest zal dan ook na dit concert doorgaan met repeteren en samen muziek blijven maken. Uiteraard willen ze het eindresultaat van deze tien weken aan jullie laten zien en horen! Het concert start om 15:00 uur en vindt plaats in de St. Williborduskerk van Obbicht. Er is vrije entree en na afloop kan iedereen in de harmoniezaal van Obbicht nog gezellig napraten over het project en het succes van het eerste concert vieren onder het genot van een hapje en een drankje. Wij zien jullie dan ook graag op zondag 7 mei.


Hoge score Concordia Obbicht!

Het harmonieorkest van Concordia Obbicht heeft, onder leiding van dirigent Alex Schillings, op zondag 16 april j.l. deelgenomen aan het concertconcours van de Limburgse bond van Muziekgezelschappen. Met een volledig Spaans programma getiteld “La misma cara”, werd met een jeugdig orkest een prachtig concert gegeven, ondersteund door bijpassende beelden die de emotie en passie versterkten. De jury was onder de indruk van de klank van het totale orkest en de (veelal jonge) solisten. Ook de totale programmakeuze werd zeer gewaardeerd, en “het ademde en emotioneerde in alles wat er klonk”. Dit laatste is ook precies wat het orkest samen met haar dirigent wilde bereiken. Het optreden werd mede daarom uiteindelijk ook beloond met maar liefst 94,25 punten, een eerste prijs met lof ! Dit fantastische resultaat is tot in de kleine uurtjes en de dag erna uitbundig gevierd. Samen succesvol musiceren in de voorbereiding, tijdens de concerten en tijdens het concours, maar ook erna samen vieren en genieten van dit succes. Waar een klein dorp groot in kan zijn.


Be-Leef “La misma cara” met Concordia Obbicht.

Het harmonieorkest van Concordia Obbicht is volop in voorbereiding op haar deelname aan het bondsconcours op zondag 16 april a.s. in de Maaspoort in Venlo. Dit bondsconcours is een onderdeel van de LBM Meziekdaag met als thema Be-Leef muziek.
Concordia zal deelnemen in de eerste divisie en staat onder leiding van dirigent Alex Schillings. Het volledig Spaanse programma van Concordia heeft als titel “La misma cara”, hetgeen “Eenzelfde gezicht’ betekent. Het programma is gebaseerd op het feit dat de ontwikkeling van de blaasmuziek in Limburg veel overeenkomsten heeft met de Spaanse regio Valencia. Met een jeugdig orkest zal dit programma in muziek en beeld worden uitgevoerd, waarbij er nog een bijzondere rol is weggelegd voor zangeres Fenna Ograjensek. Zij zal, onder begeleiding van het harmonieorkest, twee typisch Spaanse zarzuela’s vertolken.
Het totale programma van Concordia past geheel in het thema van die dag, Be-Leef muziek, immers ook in Spanje wordt muziek met passie beleefd. Voorafgaand aan het concoursoptreden in Venlo zal er nog een generale repetitie plaatsvinden op zaterdag 15 april om 19:00 uur in de St. Willibrorduskerk te Obbicht. Tijdens deze generale repetitie zal Concordia samen concerteren met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg.

Dirigent en muzikanten hopen velen van u te mogen begroeten bij de generale repetitie en natuurlijk als supporter bij het concoursoptreden.


Koningslunch woensdag 26 april ’t Törpshoes Obbicht.

Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk organiseert een warme 3-gangen lunch in ’t Törpshoes in Obbicht. Dave Culinair staat garant voor een lekkere lunch en een donatie van het Beusmans-Jeurissen Fonds maakt deze lunch mogelijk voor een aantrekkelijke prijs.
Wanneer, waar, hoe laat, kosten?
Woensdag 26 april, ’t Törpshoes Obbicht, zaal open 12.00 uur, aanvang lunch 12.30 uur, kosten € 10,00. Dit is inclusief één consumptie.
Helaas is het aantal plaatsen niet zo groot, dus geldt “wie het eerst komt, het eerst maalt”.
Gasten van de Zonnebloem kunnen zich aanmelden voor de Koningslunch t/m 18 april. In Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.
Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Koningslunch 26 april 2023.
Aanmelden kan uiteraard ook in de Zonnebloemsoos.
Wij wensen u alvast een fijne middag!


Youssef Marouani aan de slag als hoofdtrainer-coach S.V. Argo

S.V. Argo, momenteel uitkomend in de 3e klasse A, heeft in Youssef Marouani de beoogde hoofdtrainer-coach gevonden om die functie vanaf komend seizoen 2023-2024 te vervullen. De huidige realiteit bij de vereniging uit Obbicht en Grevenbicht is dat het 1e team volgend seizoen wellicht in de 4e klasse speelt. Na jaren van sportieve successen is dat een hard gelag, toch kijkt de jonge fusieclub met vertrouwen vooruit om een basis te leggen voor de nieuwe lichting jonge spelers uit eigen gelederen.

Youssef bouwt zijn trainerscarrière gestaag én zorgvuldig op. Hij heeft ervaring als trainer VV Neerbeek 2, assistent-trainer VV Neerbeek 1, jeugdtrainer JO17/JO19 en technisch coördinator onder-/middenbouw bij FC Geleen Zuid, trainer Schinveld 2, jeugdtrainer JO17/JO19 bij SV Meerssen, assistent Hoofd Opleidingen aldaar en momenteel draait hij zijn 2e seizoen als trainer van SV Meerssen 2.

Leden van de Technische Commissie en bestuur hebben Youssef Marouani in korte tijd leren kennen als iemand die met gedrevenheid het vak van voetbaltrainer uitdraagt, een persoonlijkheid met de juiste bagage waarvan we verwachten dat die goed past bij de opbouw en ontwikkeling van onze jonge selectie. Met het volste wederzijdse vertrouwen gaat Youssef een volgende mooie stap maken: komend seizoen is hij hoofdtrainer-coach van S.V Argo!

We wensen Youssef alvast veel succes toe, we zien uit naar een prettige samenwerking!


Gezocht bestuurslid bezoekwerk

Wij hebben al vier enthousiaste mensen bereid gevonden om een bestuurstaak over te nemen bij Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Daar zijn wij heel blij mee!!
Nu zijn we nog op zoek naar een bestuurslid bezoekwerk.
Heb je interesse om het nieuwe bestuur te komen ondersteunen, aarzel dan niet en neem voor meer informatie contact op met Ans Heiligers tel. 4858093 email ans.heiligers@gmail.com of met Désirée Stans tel. 0631067580 email stans@planet.nl


Concordia op waeg noa Venlo!

Het harmonieorkest van Concordia Obbicht is momenteel volop in voorbereiding op haar deelname aan het bondsconcours op 16 april a.s. in de Maaspoort in Venlo. Dit bondsconcours is een onderdeel van de LBM Meziekdaag met als thema Be-Leef muziek.
Concordia zal deelnemen in de eerste divisie en staat onder leiding van Alex Schillings. Met een jeugdig orkest is het doel om een prachtig concert neer te zetten helemaal in het thema van muziek beleven.
Ter voorbereiding op de deelname zal het harmonieorkest nog een drietal voorbereidingsconcerten verzorgen.
12 maart om 16:00 uur in de harmoniezaal in Mheer als afsluiting van het repetitieweekend.
Op 1 april om 19:00 uur in onze eigen St. Willibrorduskerk samen met de collega-verenigingen uit Grevenbicht; Harmonie St. Cecilia en Koninklijke harmonie Aurora.
Tot slot de generale repetitie om 19:30 uur in diezelfde kerk samen met harmonieorkest Pieter Aafjes uit Culemborg.
Wij hopen u bij één van deze concerten te begroeten, en als supporter tijdens onze deelname in Venlo.


Nieuw Talent Orkest nu al een succes!

Nog voor de start zijn de projecten van het Nieuw Talent Orkest al een succes te noemen. Voor het Nuuj Talent Orkès Maasvallei van Concordia Obbicht en KH Aurora Grevenbicht hebben zich maar liefst 43 deelnemers aangemeld. Zij gaan vanaf a.s. zaterdag 4 maart samen muziek maken. Voor het Nieuw Talent Orkest Sittard van harmonie St. Joseph Sittard hebben zich tot nu toe 34 deelnemers aangemeld. Zij starten op zondag 12 maart. De organiserende verenigingen hebben er super veel zin in om met deze enthousiaste muzikanten in spé te gaan beginnen. Op zondag 7 mei zal de einduitvoering van het Nuuj Talent Orkès Maasvallei plaatsvinden, de datum van het slotconcert van Nieuw Talent Orkest Sittard wordt nog bekend gemaakt. Hou de social media kanalen en websites van de drie verenigingen in de gaten voor meer informatie hierover.

Twijfelde je nog of zou je toch ook graag willen deelnemen, mail of bel dan één van contactpersonen:

Concordia Obbicht: Inge Hubens, telefoon 06-58964306 of email inge.hubens@concordiaobbicht.nl

Harmonie Aurora Grevenbicht; Miranda Hermans, telefoon 06-10807759 of e-mail ber-miran@home.nl

Harmonie Sint Joseph Sittard: Marian Versleijen, telefoon 06-14136085 of e-mail nieuwtalentorkestsittard@gmail.com


KIENMIDDAG Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Op vrijdag 10 maart organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in café de Mert, Raadhuisstraat 2A in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.
In de pauze wordt een lekker kopje koffie/thee aangeboden. De kienmiddag is overigens voor iedereen toegankelijk.
De Zonnebloem nodigt u van harte uit en wenst u alvast een gezellige kienmiddag.Vanmiddag de Vastelaovend-optocht in Obbicht en ‘t Törpshoes is open!!!!

Dus kom vanaf 13:00 uur langs voor een lekker getapt pilsje (waar je toch al gauw 30% minder voor betaalt dan elders) of een ander drankje, en natuurlijk super speciaal: ’spek en ei mit broad en ertesop mit broad, zodat ger eine gooje baojum höbt om vastelaovend te viere.
Ut Törpshoes Alaaf!


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk is naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden!

Als bestuurslid ondersteun en begeleid je vrijwilligers bij hun plaatselijk Zonnebloemwerk. Dat werk bestaat uit het bezoeken, samen eropuit gaan en het organiseren van activiteiten voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker aan huis gebonden zijn. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend.
Niet alleen voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor vele alleenstaanden is sociaal isolement een dagelijkse realiteit.
Bij de Zonnebloem laten wij deze mensen niet zitten!

Kennismaken

Heb je bestuurlijke kwaliteiten, is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Je zult zien dat bestuurswerk bij de Zonnebloem leuk is om te doen en dat het een goed gevoel geeft om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken.
Meld je aan voor een kennismaking bij: Désirée Stans,email stans@planet.nl tel. 0631067580 of bij Ans Heiligers, email ans.heiligers@gmail.com tel. 0464858093.


KIENEN ZONNEBLOEM VRIJDAGMIDDAG 20 JANUARI VERPLAATST NAAR CAFÉ DE MERT.

Het kienen van vrijdag 20 januari is verplaatst van Oos Hoes naar café de Mert, Raadhuisstraat 2-A in Grevenbicht.
Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.
Wij hopen u te zien bij café de Mert!

Bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.


KIENMIDDAG ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Op VRIJDAG 20 JANUARI 2023 organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in OOS HOES in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.
In de pauze wordt een lekker kopje koffie/thee aangeboden. De kienmiddag is overigens voor iedereen toegankelijk.

De Zonnebloem nodigt u van harte uit en wenst u alvast een gezellige kienmiddag.Nieuwe Leden fotoclub WSPBicht.

Eén van de clubs die in ’t Törpshoes onderdak hebben gevonden is fotoclub WSPBicht. In de Nieuwsbrief die in december overal in de brievenbus werd gedaan, werd erover geschreven.
Elke tweede woensdagavond van de maand komen de leden, van beginnende fotografen tot specialisten, bij elkaar. Maximaal vijftien leden, want dat aantal is destijds afgesproken om het beheersbaar te houden. Op die manier is er tijd om elkaars werk te beoordelen en tips te krijgen om steeds betere resultaten te behalen.

Want daar gaat het om: fotograferen kun je prima in je eentje maar in zo’n club kun je vragen stellen en van elkaar leren!
Momenteel zijn er weer wat plaatsen vrij, dus als u denkt ‘zo’n fotoclub lijkt me best leuk’ dan is dit uw kans!

Neem contact op met Jos Engelen: josengelen28@gmail.com* * * BREIEN VOOR OEKRAÏNE ! * * * WOL GEVRAAGD! * * *

De Breiclub van 't Törpshoes heeft bij de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar besloten te gaan breien voor Oekraïne! Er gaat geïnformeerd worden waar het meeste behoefte aan is, zodat het ook echt nut heeft, wat er gemaakt gaat worden. En hierbij de vraag: heeft u wol over voor dit doel? Heeft u (restjes) wol die de Breiclub mag gebruiken, laat dat dan even weten.

Stuur een e-mail aan torpshoesobbicht@gmail.com en binnenkort nemen we contact met u op om af te stemmen hoe of wat.

We zijn aan het uitzoeken hoe we het allemaal het beste kunnen organiseren, en waarschijnlijk komt er op korte termijn een datum waarop u de wol in 't Törpshoes kan inleveren.

Dus: als u wol wil geven, kom het niet nu al brengen, want we moeten er wat voorzieningen voor gaan maken!!!
Alvast enorm bedankt!


Statiegeldflessenactie Jeugdafdeling SV Argo 7 januari

Op zaterdag 7 januari zullen de jeugdleden, ouders en andere vrijwilligers huis-aan-huis lege statiegeldflessen komen ophalen in de kernen Obbicht, Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
De opbrengsten hiervan zijn substantieel en vloeien helemaal terug naar de jeugdkas. Met deze middelen worden diverse activiteiten georganiseerd, kleding en materialen aangeschaft en kan de contributie van de jeugdleden zo laag mogelijk gehouden worden.

De jeugdleden starten hun rondgang ’s ochtends om 10.00 uur. De statiegeldflessen kunnen aan de voordeur klaar gezet worden in een zak, krat of doos. Alle soorten statiegeldflessen zijn toegestaan, zowel glazen als plastic flessen. Zolang er maar statiegeld op zit.

De statiegeldflessen mogen ook afgegeven worden bij de inzamelplek op de parkeerplaats van Albert Heijn Scheepers in Grevenbicht. Jeugdleiders van SV Argo zullen daar aanwezig zijn om de flessen in ontvangst te nemen. Mocht u geen lege flessen hebben, dan is een vrije gift ook welkom.
Alvast hartelijk dank namens de jeugd van SV Argo.


Nieuwe Hoogheden De Reube Obbeeg 2023.

Op zaterdag 7 januari wordt de nieuwe Hoogheid van De Reube uitgeroepen. Wordt het dit jaar weer een Prins, een Prinses of een Prinsenpaar?
Het belooft een spectaculaire avond te worden met 11 kandidaten die strijden om een steek. Wie zal het worden?
DJ Kevin zorgt voor de muzikale omlijsting en ook onze eigen dansmariekes zijn van de partij.
Nieuwsgierig? Zorg dat je er op 7 januari om 20:11 uur bij bent!

Een week later, op zaterdagmiddag 14 januari, is het de beurt aan de jeugd. Wie gaat de nieuwe jeugdprins en/of jeugdprinses worden? Het belooft een gezellige middag te worden. U kunt kijken en luisteren naar onze sterren in “Obbeeg Heat Talent” en de muzikale noten van DJ JeePee. Ook de dansmariekes zullen een optreden verzorgen. De middag begint om 15.33 uur.

Tot slot is het op zondag 15 januari de beurt aan onze senioren. Wie wordt onze nieuwe seniorenprins en/of -prinses? Deze gezellige middag start om 15.11 uur. Met DJ JeePee en een optreden van Zoes.

Bij al deze activiteiten is er gratis entree! Graag tot ziens in de Harmoniezaal in Obbicht.Kerstconcert Obbicht 2022.


Kerstmis is de tijd van gezelligheid en verbinding. Ook het dit jaar nieuw geopende Törpshoes kan daarom niet ontbreken. Zij bieden u een aperitiefje aan, om alvast in de stemming te komen voor het kerstconcert dat aansluitend in de kerk plaats vindt. Het kerstconcert zal dit jaar verzorgd worden door het Gemengd kerkelijk zangkoor van Obbicht en de jeugdorkesten van Concordia. Zij zullen sfeervolle (kerst)muziek ten gehore brengen. U bent op zaterdag 17 december dan ook van harte welkom in ’t Törpshoes vanaf 18.30 uur. Tussen 18.30 en 19.00 uur kunt u hier genieten van gratis glühwein en chocolademelk in een sfeervolle kerst huiskamer. U wordt verder door de speciaal ingehuurde verteller om 19.00 uur meegenomen in een bijzonder kerstverhaal: ”Het kindeken Jezus in Vlaanderen”.

Vanaf 19.15 uur gaan wij allemaal samen naar de kerstbomen bij het Reubebeeld om gezamenlijk de lichtjes van de kerstbomen te ontsteken.

Na afloop zal de schutterij de bezoekers begeleiden naar de harmoniezaal waar men kan napraten en genieten van, wederom gratis, warme chocolademelk en kerstbrood.Met onze gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk naar het KERSTCONCERT VAN MANNENKOOR DSM op WOENSDAG 14 DECEMBER OM 14.00 UUR IN DE HANENHOF TE GELEEN.

Een sfeervolle middag, met prachtige Kerstmelodieën, voor u vertolkt door Mannenkoor DSM, RMK 1921 en KKM Lambertus o.l.v. dirigent Wim Schepers.
Met medewerking van: SalonRouge Orchester, Nienke Nasserian Nillesen Sopraan, Piper, Coriovallum Pipe Band en Gerald Wijnen Piano.

Het Kerstconcert is gratis en in de pauze wordt gratis koffie/thee geserveerd.
Vrijwilligers van onze Zonnebloemafdeling zorgen voor het vervoer naar Geleen.

Kosten vervoer: € 3,00. Er is helaas maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus OP=OP!!

U kunt zich voor dit Kerstconcert aanmelden (en vervoer betalen) van 30 november t/m 7 december in Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675 of bij Jan-Willem Eggers tel.0619908904.

Betaling via bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. vervoer Kerstconcert 14 december 2022.


33e Kerstwandeltocht Obbicht.

De wandelafdeling van SV Argo organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 in Obbicht haar traditionele Kerstwandeltocht.

Na 2 jaar afwezigheid vanwege overheidsbeperkingen keert de wandeltocht weer terug op de agenda!

De startplaats is de kantine van SV Argo aan de Kasteelweg 1 te Obbicht,waar in de omgeving ruime parkeerplaats aanwezig is. Vanuit hartje Obbicht is de route naar het startlokaal duidelijk aangegeven. Gestart kan worden van 08.00 uur tot 12.00 uur (7 km tot 13.00 uur).

Afstanden: 7, 14 en 21km. Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. Prijs: € 1,50 voor leden wandelbond, € 2,50 voor niet-leden.

De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door, eventuele overheidsbesluiten moeten we uiteraard wel opvolgen. We hopen echter dat dit geen roet in het eten zal gooien. Het parcours is vlak en is ook geschikt voor Nordic Walking.

Direct na de start komt men langs het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de oversteek van de Maas door Willem van Oranje. Dit monument is in 1999 onthuld door Prins Willem-Alexander.

De wandeling gaat over de dijk van de Maas en bij de schietboom van schutterij St.Willibrordus loopt men over de dijk langs de boorden van de maas waar de eerste resultaten van het Grensmaasconsortium zichtbaar zijn. Aangekomen in Grevenbicht begeeft de route zich door de ”Elba” waar regelmatig Konik-paarden en Schotse Hooglanders grazen. Nieuw dit jaar is dat ook de afstand van 7km de rustplaats zal bezoeken, deze rustplaats is de kantine van het vroegere VV Armada, waar tegenwoordig de jeugdteams van SV Argo trainen en wedstrijden spelen.

Er kan voor het bereiken van de pauzeplaats nog een blik geworpen worden op de watermolen. Dit is de oudst bekend en de enige nog bestaande van de vier molens op de Kingbeek. Ze wordt al in 1548 vermeld. Op het einde van de 19e eeuw werd het schoepenrad vervangen door een waterturbine. Als hulpkrachtbron werd een stoommachine geplaatst.

Na de pauzeplaats gaat de 7km verder via de Heilig Kruisstraat en komt op het einde langs de Jodenberg. Dit is een zeer oude begraafplaats van de Joodse gemeenschap in Grevenbicht.

Hierna komen de wandelaars langs de oevers van de meanderende Kingbeek. Het laatste stuk van de wandeling gaat door de oude kern van Obbicht waarna nog een klein stukje langs de Kingbeek wordt afgelegd alvorens het sportcomplex van Obbicht weer wordt betreden.

Ook de 14 en 21km splitsen zich na de pauzeplaats. De 21km gaat bij de splitsing na de pauzeplaats verder over de dijk langs de Maas en via op den Brammert wordt de Kingbeek voor het eerst gepasseerd. In de verte zijn de grote ingrijpende countouren zichtbaar van de werkzaamheden van het project Grensmaas. Alwaar grindwinning, verlaging van overstromingskansen en in de nabije toekomst natuurontwikkeling hand in hand gaan. Daarna komt men in Papenhoven op “de Coul”.

De in 1860 gebouwde boerderij aan op de Coul 26 in Papenhoven wordt in de volksmond “Hoeve Vliex” genoemd. Dit is een typisch voorbeeld van een Maashoeve. In afwijking van de Zuid-Limburgse gesloten carré hoeve zijn de ramen en de voordeur van het woonhuis evenals de schuurpoort naar de straatzijde gekeerd.

Hierna wandelt men via het gehucht Illikhoven om de voor het project Grensmaas aangelegde werkhaven heen. Op het uitzichtpunt kan nog een gedetailleerde blik geworpen worden op de werkhaven en de indrukwekkende machines. Daarna gaat men via het gehucht Schipperskerk terug naar te pauzeplaats.

De 14km gaat terug richting Obbicht. Men passeert de Schipperskerk waar nu met regelmaat exposities worden gehouden. Via de de berghaven van Grevenbicht alwaar een grote verscheidenheid aan woonboten ligt aangemeerd gaat het via het landelijk gebied van Grevenbicht richting de Jodenberg en de Kingbeek waar men via de Heilig Kruisstraat aansluit op de 7km. In de Heilig Kruisstraat bevindt zich het Podiumkerkje van Grevenbicht. Naast de gebedsdiensten van de protestantse gemeenschap vinden hier regelmatig optredens plaats welke met grote regelmaat voor een volle kerk zorgen.

Via de route van de 7km keert men weer terug in Obbicht, waar in de kantine van SV Argo de mensen klaar staan om u van een kop soep, stuk vlaai of een lekkere pint te voorzien!

Wij hopen na 2 jaar afwezigheid op veel wandelaars! Komt u ook?

Inlichtingen: www.svargo.nl, tel. 06-46843200 (tussen 20:00 en 21:00u) of e-mail: mjhramaekers@hotmail.com


SPECULAASACTIE CONCORDIA OBBICHT.

Als straks de Goedheiligman is aangekomen En men de wind hoort waaien door de bomen Breken de heerlijke avondjes weer aan En zal Concordia Obbicht langs de deuren gaan Met haar traditionele taaitaai en speculaas Blijf zo’n traditie maar eens de baas! Doe de deur tussen 14 en 25 november open Om deze lekkernijen van ons te kopen Bent u niet thuis of wilt u liever bestellen: Dan kunt u gewoon Mia Hermans mailen of bellen miahermans006@gmail.com of 046 485 5353.


Jeugdafdeling SV Argo gaat in 2023 weer op kamp!

Volgend jaar juni gaat de gehele jeugdafdeling van SV Argo weer op kamp! Van vrijdag 23 t/m zondag 25 juni zullen de voetbalteams uit Grevenbicht/Obbicht vertoeven op een mooie groepsaccommodatie te Molenbeersel/Kinrooi in België.

De accommodatie biedt ideale mogelijkheden om een weekend lang te genieten van sport, spel en bosactiviteiten. De jeugdteams en begeleiders zullen er 2 overnachtingen maken. Het duurt nog even, maar we kijken nu al uit naar een sportief en gezellig weekend samen!

Voetbal jij nog niet en lijkt het je leuk om te komen voetballen bij SV Argo? Neem dan contact met ons op via www.svargo.nl/proeftraining, stuur een mailtje naar jeugdcommissie@svargo.nl of benader één van de jeugdleiders.


Kerstspel in Obbicht zoekt kinderen voor de gezinsviering.

Om je aan te melden Klik hier en vul het formulier: Kerstmis 2022 aankondiging kerstspel.docx in en lever dit in bij je leraar op school.

Het gezinsviering comité
(Lion Demarteau; Miriam Jacobs; Zus Kitzen; Angelique Smits)


WINKELMIDDAG MAKADO BEEK WOENSDAG 16 NOVEMBER met Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Gezellig een paar uurtjes winkelen in Makado in Beek. Uiteraard gaan we ook koffie drinken met een lekker stuk vlaai erbij.
Vertrek: 13.00 uur. Kosten p.p. € 8.50: dit is inclusief vervoer, koffie en vlaai. Verdere informatie over het vervoer volgt na aanmelding.

Aanmelden t/m 8 november: in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a, tel. 0619908904.

Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Makado 16 november 2022.

Bij aanmelding graag doorgeven of u een rollator meeneemt. Als u gebruik wilt maken van een rolstoel bij Makado, kunt u dit ook bij aanmelding doorgeven. Wij reserveren die dan voor u.


OPEN DAG BIJ CONCORDIA OBBICHT.

Zondag 6 november a.s. organiseert Concordia Obbicht een open dag voor jong en oud. Iedereen die geïnteresseerd is in het bespelen van een instrument, dit opnieuw wil oppakken inclusief informatie over opleidingen of geïnteresseerd is in Concordia Obbicht is van harte welkom van 11.00-13.00 uur in de harmoniezaal aan de Koestraat 8 in Obbicht. Rond de klok van 11.15 uur zal er een optreden zijn van de jeugdharmonie en het jeugdslagwerkensemble. Het grote slagwerkensemble van Concordia Obbicht zal rond de klok van 11.45 uur een showoptreden verzorgen op de markt in Obbicht. Verder zullen er in en om de harmoniezaal ook nog diverse andere leuke activiteiten worden georganiseerd zoals ‘wie blaast de langste toon’ en ‘wie trommelt de meeste slagen in één minuut’. Voor de allerjongsten is er een springkussen en aan het einde van de open dag krijgt iedereen een ‘goodiebag’ mee naar huis met allerlei informatie over muziekopleiding en Concordia Obbicht. Naast allerlei mogelijkheden voor muziekopleiding en in allerlei vormen samen muziek maken vindt Concordia Obbicht het heel belangrijk dat leden zich altijd welkom voelen en een sociale band met elkaar opbouwen. Een repetitie en concert is voor Concordia Obbicht dan ook niet alleen een muzikale activiteit maar een uitje dat je eigenlijk nooit wil missen. Dus, kom naar de open dag op 6 november a.s. van 11.00-13.00 uur in de harmoniezaal, laat je informeren over de vele mogelijkheden maar kom zeker ook eens proeven aan de speciale Concordia Obbicht sfeer!


Musaca Muziekfeest woensdag 02 november 2022.


In samenwerking met basisschool De Kingbeek zal op woensdag 2 november de tweede editie van het Musaca Muziekfeest plaatsvinden, in de kerk te Obbicht! Om 8.45 uur begint een muzikaal uurtje, waarin het schoolorkest, de groepen 1 t/m 7 én beide Musaca muziekgroepen Base en Kortjakje hun muzikale talenten aan jullie laten horen! Superleuk toch?

Musaca is een samenwerkingsverband van de drie harmonieën van Obbicht en Grevenbicht-Papenhoven-Schipperskerk: Harmonie Concordia, Harmonie Sint Cecilia en Koninklijke Harmonie Aurora. Wij hopen jullie dan ook te mogen begroeten op ons vrij toegankelijke Musaca Muziekfeest.
Tot woensdag 2 november!


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk
bezoekt vrijdag 21 OKTOBER BREIFABRIEK MARCIËNNE in Heinsberg.

De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf de markt in Grevenbicht en om 10.05 uur vanaf de markt in Obbicht. Wij verzoeken u op tijd op de markt te zijn zodat de bus meteen kan vertrekken. Deze bus is geen rolstoelbus,rollators kunnen wel mee.

Kosten: € 8,00: dit is inclusief busreis, koffie/thee met gebak en Winter- en KERSTMODESHOW.

Aanmelden en betalen t/m 14 oktober in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675,
in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.

Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Marciënne 21 oktober 2022.

Wij wensen u alvast een hele gezellige morgen!Belangrijk bericht aangaande reservering “Samen aan Tafel”.


Obbicht, 27 september 2022.

Handelwijze en spelregels bij aanmeldingen:’ Samen aan tafel’.


 1. Aanmelden voor deelnemers uitsluitend woonachtig in Obbicht op zondagmiddag direct aansluitend aan de laatste: “ Samen aan tafel.” Er is plek voor maximaal 50 personen.


  De spelregels:

  • Uitsluitend persoonlijk aanmelden in ’t Törpshoes op de aangegeven zondagen van 14.00- 16.00 uur.
  • Per aanmelding kunnen maximaal 2 personen aangemeld worden.
  • Per aanmelding door een inwoner uit Obbicht is het toegestaan 1 persoon (ook als die niet in Obbicht woont) mee te nemen en aan te melden.
  • De betaling kan contant, per pin of per overboeking maar zal in elk geval binnen een week binnen moeten zijn. Bij betaling contant of per pin ontvangt u, indien u dat wenst, een betalingsbewijs.
 2. Op de maandag en dinsdag erop volgend kunnen inwoners uit de omgeving zich aanmelden voor zover er plek is. Er is dan geen voorkeursbehandeling voor inwoners uit Obbicht: het is… wie het eerst komt… Er kan dan uitsluitend telefonisch aangemeld worden tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Mocht het vol zijn dan zullen wij dit tijdig communiceren in het publicatiebord, op FB en de website.
De overige spelregels, zoals hierboven genoemd, blijven hetzelfde.


Overzicht:

Aanmelden voor deelname 28 oktober:
 1. Zondag 02 oktober uitsluitend voor inwoners uit Obbicht en uitsluitend persoonlijk aanmelden in ’t Törpshoes van 14.00 – 16.00 uur volgens de hierboven genoemde spelregels.
 2. Maandag 03 oktober van 18.00- 21.00 uur telefonisch voor zover er resterende plaatsen zijn voor  Obbicht en omgeving: wie het eerst komt…
 3. Dinsdag 04 oktober van 18.00- 21.00 uur telefonisch voor zover er resterende plaatsen zijn voor  Obbicht en omgeving: wie het eerst komt…

  Telefoonnummer Maandag en Dinsdag: 06/13370359

  Aanmelden voor deelname 25 november:
 1. Zondag  30 oktober uitsluitend persoonlijk en inwoners uit Obbicht (zie hierboven).
 2. Maandag 31 oktober 18.00- 21.00 uur telefonisch (zie hierboven)
 3. Dinsdag 01 november 18.00- 21.00 uur telefonisch (zie hierboven).
Aanmelden voor deelname 16 december:
 1.  Zondag 27 november uitsluitend persoonlijk en inwoners uit Obbicht (zie hierboven).
 2.  Maandag 28 november 18.00- 21.00 uur telefonisch (zie hierboven)
 3.  Dinsdag 29  november 18.00- 21.00 uur telefonisch (zie hierboven).
Ander varianten  op de aanmeldprocedure kunnen helaas niet in behandeling genomen worden waarvoor wij uw begrip vragen. Deze procedure wordt per direct ingevoegd.

Het bestuur en de stuurgroep  van ’t Törpshoes.


Zonnebloemmiddag donderdag 29 september Harmoniezaal Obbicht.

Op donderdag 29 september organiseert Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk de Zonnebloemmiddag voor haar gasten.
We beginnen de middag om 13.30 uur met een kop koffie/thee. U bent vanaf 13.00 uur welkom in de Harmoniezaal in Obbicht.

Verheug u op een gezellig optreden van DE TATERMENKES uit Stein!! In de pauze worden onze jubilarissen gehuldigd. Na het optreden serveren wij u een heerlijk etentje van Dave Culinair uit Grevenbicht.
De kosten voor deze middag bedragen € 18,50 p.p.

Aanmelden en betalen kan t/m 20 september op één van onderstaande adressen of in de Zonnebloemsoos.
Obbicht: Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.
Grevenbicht: Marianne Dieteren, Rozenlaan 13, tel.: 4857675.

Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Zonnebloemmiddag 29 september 2022. Mocht u vervoer nodig hebben, laat u dat dan bij de aanmelding even weten. Kosten vervoer € 2,00.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag! Bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.Workshop/lezing Ron Roumen in't Törpshoes


De huiskamer en maatschappelijke voorziening ’t Törpshoes gelegen aan de Obbichtermarkt in Obbicht is, na een feestelijke en officiële opening in mei jl., volop in ontwikkeling. ’t Törpshoes kent vele moderne faciliteiten en is geschikt voor meerdere doeleinden. Behalve de basisfaciliteiten is er een grote ontmoetingsruimte, een fijne en ruime vergaderruimte, een spreekkamer en een professionele keuken. De voorziening wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij zijn ook te vinden op facebook (’t Törpshoes) waar de openingstijden en activiteiten die op de agenda staan geplaatst worden. Tevens vindt u ons op de website http://dorpsplatform-obbicht.nl tabblad törpshoes. Bij vragen neemt u dan contact op met dorpsplatformobbicht@gmail.com.

Een van onze populaire activiteiten is de:” Samen aan tafel” activiteit voor en door inwoners.

Voor zondag 18 september a.s. zal een oud- inwoner uit ons dorp een lezing en workshop verzorgen: van 14.00 – 16.00 uur. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen uit de omgeving: u bent welkom!

Wat staat er te gebeuren?
Acteur en dramacoach Ron Roumen (58) komt weer even terug naar Obbicht. Op 18 september geeft hij een workshop/lezing over zijn werk als acteur.10 Jaar lang woonde hij in het hart van het dorp aan de Koestraat.In 2018 verhuisde hij samen met vriend Stefan naar Arnhem.

Ron Roumen is momenteel vooral actief als acteur, docent drama en producent.Na zijn vertrek uit Obbicht bouwde hij in Arnhem een netwerk op waarin vooral die rollen uitgezet zijn in Nederland. De centrale ligging van Arnhem en het grootstedelijk karakter biedt méér perspectief om de werkzaamheden uit te breiden. Daarnaast is Ron in 2020 benoemd tot directeur van de Arnhem Liberation Pride, een organisatie voor LHBTQ+ gemeenschap.

In zijn Obbichtste tijd was Ron Roumen vooral de drijvende kracht achter filmprodukties voor Politie Nederland , de opname van de Obbichtse film ‘Taegeleech’ en de eerste episode van de 13 delige serie Wied es de Windj. . Deze aflevering gaat over de in Obbicht geboren schrijver en vrederechter Pieter Ecrevisse. De film ging in de Willibrorduskerk in Obbicht in première.

Ook werden er onder leiding van Ron televisie opnames gemaakt voor de succesvolle L1 serie ‘Expeditie Limburg’Samen met veel jongeren uit Grevenbicht en Obbicht was Ron Roumen de motivator achter de, helaas te vroeg gestruikelde, club ‘GoYoung’.

Tijdens de Workshop/lezing op 18 september in Obbicht zal Ron ons een exclusief inkijkje geven in zijn werkzaamheden en zal hij een korte workshop Drama- en speltechnieken geven. Een korte preview van zijn nieuwste solovoorstelling die in 2023 in première gaat zal tevens onderdeel zijn van de lezing.

“Mensen hebben vaak een romantisch of juist verkeerd beeld van het werk van een acteur. Glitter, Glamour en premièrefeestjes. Ik wil laten zien dat het doodnormaal werk is. Per slot van rekening sta ik in een theaterproductie elke avond hetzelfde verhaaltje te vertellen en rijd ik elke avond in het donker alleen terug naar huis.”, aldus Ron Roumen.

Ik heb al op veel plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Amsterdam , Rotterdam , Den Bosch, maar de jaren in Obbicht waren bijzonder omdat het dorp een authenticiteit heeft die in veel grote steden onherkenbaar is geworden.


ZONNEBLOEMLOTERIJ GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Een hoofdprijs van € 15.000! Weekendje weg winnen? Of een iPad, elektrische fiets, één van de vele cadeaubonnen of een leuk dagje uit?
Het kan dit jaar allemaal met de Zonnebloemloterij. Laat die kans niet liggen en steun met het kopen van een lot de Zonnebloem.

Loten kosten € 2,-- van ieder verkocht lot gaat € 1,50 naar onze eigen afdeling!

Onze vrijwilligers komen in juli/augustus bij u langs om loten te verkopen.

De trekking is 10 oktober.

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun aan onze Zonnebloemafdeling.


Jeugdafdeling SV Argo beleeft mooi weekend tijdens tentenkamp.

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli vond op een zonnig sportpark in Obbicht het tentenkamp plaats voor de jeugd van SV Argo. De deelnemende jeugdspelers, jeugdleiders, hulpouders en andere vrijwilligers beleefden samen een heel fijn weekend.

Op de vrijdag voor het tentenkamp werden de tenten al opgezet, waar de jeugdspelers in de nacht van zaterdag op zondag zijn blijven overnachten. Op zaterdagochtend startte het programma met allerlei activiteiten: een stormbaan, bubbelvoetbal, boardingvoetbal, zeskamp, een zeepbaan en nog veel meer. Gedurende beide dagen zorgde het cateringteam voortreffelijk voor de inwendige mens: fruit, lunch, tussendoortje, een frituurwagen, ontbijt en voldoende drinkmomenten.

Na een fantastisch verlopen spellendag op zaterdag keerden de allerjongste kids even naar huis om in eigen bed de batterijen op te laden. De al wat oudere jeugdspelers gingen ’s avonds nog door met een spannend bosspel “Tocht door de Jungle”. Op zondagochtend werden de uitslapers met tromgeroffel wakker gemaakt en kregen -zoals iedereen- een heerlijk ontbijt voorgeschoteld: spek met ei of belegde broodjes. De rest van de zondagochtend waren weer allerlei nieuwe activiteiten met als kers op de taart de penaltybokaal en de prijsuitreiking van het winnende team!

Langs deze weg willen we de sponsoren Albert Heijn - Scheepers, Manchies Kozijnen, Markermedia en We Medical bedanken voor hun bijdrage aan het tentenkamp.

Alle dank gaat uit naar alle vrijwilligers die zich, op welke manier dan ook, belangeloos hebben ingezet voor de jeugd van SV Argo. Klasse!Voorleesuurtje 29 juni 2022 in 't Törpshoes


NAAR HEPPENEERT MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK OP WOENSDAG 1 JUNI.

In Heppeneert is er een gebedsdienst, daarna bezoeken we het winkeltje en we sluiten de middag af met koffie/thee en een lekker stukje vlaai.
De kosten bedragen € 8,50 p.p. dit is inclusief vervoer, koffie en vlaai.
Vertrek 13.30 uur, u wordt thuis opgehaald.
Aanmelden en betalen kan t/m 22 mei, in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904.
Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Heppeneert 1 juni 2022. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos. Na aanmelding laten wij u weten hoe laat u die dag opgehaald wordt.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag!


JEUGDIGE CONCORDIA SOLISTEN HEBBEN WEER VAN ZICH LATEN HOREN !

Nu we de coronaperiode langzaam maar zeker achter ons hebben gelaten en er weer volop activiteiten worden georganiseerd gaan ook de solisten weer op pad om te laten horen wat ze in huis hebben. Zo hebben twee solisten onlangs deelgenomen aan, toch nog een online, solistenconcours van de LBT, één solist aan het solistenconcours van muziekschool Schunk in Heerlen en zes solisten aan het Zwentibold Solistenconcours in Guttecoven.
Bij het LBT-solistenconcours scoorde Mads Croes in de jeugddivisie op snare drum 86 punten en Pien Claessen in de vijfde divisie op marimba 88 punten, beiden waren daarmee winnaar in hun divisie.
In Heerlen behaalde Dax Haerkens op trompet in de introductiedivisie 78 punten.
In Guttecoven scoorde in de introductiedivisie Kim Hermans op dwarsfluit 84 punten en Sven Coenen op trompet 81 punten. In de vijfde divisie behaalde Wout Jennekens op euphonium 88 punten en Roos Eurlings op dwarsfluit 86 punten. In de 4e divisie scoorde Mirte Jennekens op klarinet 82 punten en tenslotte in de eerste divisie Max Hubens op bastrombone 88,5 punten. Wout Jennekens werd met zijn score winnaar in de vijfde divisie. Max Hubens werd winnaar in de eerste divisie en tevens algeheel winnaar van deze editie van het Zwentibold solistenconcours.


Paasconcert 2022

Maandag 18 april vindt, na een onderbreking van twee jaar, weer het Paasconcert plaats.
Concordia Obbicht zal samen met harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven een mooi programma presenteren.
Het harmonieorkest van Concordia zal o.l.v. Alex Schillings om 11:00 uur starten, met op het programma onder andere de Armeense dansen van Alfred Reed, en muziek uit “The Lion King” en “Robin Hood, prince of thieves”.
Na de pauze, om 12:15 uur, zullen de muzikanten van St. Cecilia o.l.v. Jos Simons onder andere El jardín de Hera van José Súñer en Nitescence Crépusculaire van Alexandre Kosmicki vertolken. Deze werken maken deel uit van het WMC programma, waar men op zondag 17 juli a.s. aan zal deelnemen.
Het belooft dus een mooie ochtend te worden, waarvoor we jullie van harte willen uitnodigen.
Toegang is gratis en het concert vindt plaats in de St. Willibrorduskerk in Obbicht. Tijdens de pauze en na afloop is er gelegenheid om in de harmoniezaal gezellig samen een drankje te nuttigen.


Breien in 't Törpshoes


Voorleesuurtje in 't Törpshoes


LENTETOCHT ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK

Vrijdag 22 april maken we per liftbus een mooie lentetocht door Belgisch-Limburg Haspengouw. Vertrek om 12.30 uur vanaf de markt in Grevenbicht, vervolgens rijdt de bus naar Obbicht: vertrek vanaf de markt om 12.35 uur. We rijden naar het fruitcentrum in Borgloon voor koffie en gebak. We vervolgen de route via Tongeren en de Voerstreek naar Rijckholt, waar we de dag afsluiten met een heerlijk 3-gangen diner. De thuiskomst wordt zo rond 20.00 uur verwacht.
Kosten bloesemtocht: € 39,50 p.p. Uw rolstoel of rollator kan mee in de bus. Bij aanmelding wel even vermelden.
Aanmelden en contant betalen t/m 14 april. In Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers Langs de Groene Weg 3a tel 0619908904. Aanmelden kan ook in de Zonnebloemsoos.
Betaling per bank: NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Lentetocht 22 april 2022. Aanmelden kan t/m 14 april.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag!


Grensmaasvallei Cultuur Festival, voor cultuurmakers en cultuurliefhebbers

In de eerste drie weken van juli 2022 (2-22 juli) zal de eerste editie plaatsvinden van het Grensmaasvallei Cultuur Festival. Een nieuw evenement dat een podium wil bieden aan cultuurmakers, zowel amateurs alsook professionals, met name op het gebied van de blaas- en slagwerkmuziek. Maar voor andere vormen van podiumkunsten zal zeker ook ruimte worden opgenomen in de programmering. Het festival zal plaatsvinden in en naast de Willibrorduskerk in Obbicht welke in de afgelopen jaren al vele malen heeft bewezen bijzonder geschikt te zijn voor culturele evenementen in z’n algemeenheid en concerten in het bijzonder. De organisatie van de eerste editie van het Grensmaasvallei Cultuur Festival is in handen van Concordia Obbicht. Extra cachet aan deze eerste editie wordt gegeven door WMC Kerkrade. Zij hebben zich bereid verklaard om deelnemers aan het mondiale WMC 2022, dat in dezelfde periode plaatsvindt, met de organisatie in contact te brengen voor het eventueel programmeren van een try-out concert ter voorbereiding op hun WMC deelname. Inmiddels hebben zich al een aantal WMC deelnemers gemeld die graag van deze mogelijkheid gebruik maken. Daarnaast zijn er ook contacten gelegd met een aantal professionele orkesten die de organisatie graag zou willen verwelkomen tijdens het festival In de komende weken zal er meer gedetailleerde informatie worden vrijgegeven over de totale programmering en de wijze waarop voor diverse concerten en voorstellingen kaarten kunnen worden verkregen. Op het terrein naast de kerk, in de schaduw van de kerktoren, zal een sfeervolle ruimte worden gecreëerd waar deelnemers en publiek elkaar voor, tijdens de pauze en na de uitvoeringen op informele wijze kunnen ontmoeten. Het Grensmaasvallei Cultuur Festival beoogt dan ook in alle opzichten een bijzondere ontmoetingsplek te worden voor cultuurmakers en liefhebbers, en Obbicht daarmee voor even het culturele hart laat zijn van de Grensmaasregio. Nieuwsgierig geworden ? Maak alvast een aantekening in de agenda en houdt de diverse media de komende tijd goed in de gaten!


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk, boottocht 8 juni

Het duurt nog even, maar op 8 juni organiseert Zonnebloem Regio Sittard-Geleen, gesteund door het Beusmans-Jeurissen Fonds een boottocht vanuit Maasbracht.
Vertrek per bus naar Maasbracht rond 10.15 uur. De boot vaart af om 11.00 uur, terugkomst Maasbracht 14.30 uur.
Er kunnen 30 gasten van onze afdeling mee, daarom noteren wij uw datum van aanmelding. Als u graag mee wilt, wacht dan niet te lang met aanmelden!
Aanmelden en betalen kan t/m 26 maart in Grevenbicht bij Marianne, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem, Langs de Groene Weg 3a tel. 0619908904
Betaling per bank (u bent dan meteen aangemeld): NL77 RABO 01117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Boottocht Regio 8 juni 2022 Kosten boottocht € 30,00 dit is inclusief busvervoer naar Maasbracht en Bourgondische lunch aan boord.

De Zonnebloemafdeling zal u tijdig informeren hoe laat en waar de bus vertrekt.


Met Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk naar Intratuin op vrijdag 25 maart.

U kunt heerlijk op uw gemak rondwandelen/kijken/inkopen bij Intratuin. U wordt thuis opgehaald rond 13.15 u. Vertrek vanaf de markt in Obbicht om 13.30 u. Om 14.45 u. drinken we gezellig samen koffie/thee met een heerlijk stuk vlaai erbij. Rond 16.00 u.-16.15 u. vertrekken we naar huis.
Kosten € 9,00: dit is inclusief vervoer, koffie/thee/cappuccino met luxe vlaai.
Aanmelden en contant betalen t/m 15 maart in Grevenbicht bij Marianne, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem, Langs de Groene Weg 3a tel.0619908904.
Betaling per bank (u bent dan meteen aangemeld): rek.nr. NL77 RABO 0117295434 t.n.v. Zonnebloem Grevenbicht e.o. o.v.v. Intratuin 25 maart 2022

De Zonnebloem wenst u alvast een hele fijne middag!


Harmonieorkest Concordia Obbicht ziet af van WMC deelname

Na een zeer succesvolle deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2017 waren de pijlen van het harmonieorkest van Concordia Obbicht gericht op deelname aan het WMC 2021. Het traject werd in 2019 al ingezet met een duidelijke planning en fasering. Corona gooide echter roet in het eten. De activiteiten van o.a. muziekverenigingen kwamen meerdere keren voor langere perioden stil te liggen. Ondanks de inventieve en creatieve inzet van de muzikale leiding is er tijdens de diverse lockdowns bij ons harmonieorkest toch een forse achterstand ontstaan in de voorbereiding richting het WMC. Inmiddels had de WMC organisatie het evenement verplaatst van 2021 naar 2022, hetgeen ons weer een stip op de horizon gaf.

Blij verrast waren we toen we in januari hoorden dat we, weliswaar onder voorwaarden, weer samen mochten repeteren. Muzikale leiding en orkest hebben toen afgesproken om de weken daaropvolgend alles in het werk te stellen WMC deelname alsnog mogelijk te maken. Inmiddels hebben we de voortgang van de afgelopen weken geëvalueerd en helaas moeten constateren dat, ondanks het keiharde werken van dirigent en muzikanten, er onvoldoende progressie wordt gemaakt.

Een harmonieorkest als het onze, een dorpsvereniging die het moet hebben van samen de schouders eronder zetten, heeft nu eenmaal langer tijd nodig om zich de uiterst moeilijke materie eigen te maken en die tijd is er helaas niet. Het harmonieorkest van Concordia, gesteund door dirigent en bestuur, heeft dan ook het besluit genomen om in juli 2022 niet deel te nemen aan het WMC. Het orkest zal de komende tijd, uiteraard met het nodige enthousiasme, andere muzikale wegen inslaan en zich richten op nieuwe grensverleggende activiteiten, maar daarover later meer.


Boekenruil in 't Törpshoes.

De boekenruil in 't Törpshoes geopend is op maandag en woensdagmiddag van 14.00 -16.00 uur.
Maar het wordt nog leuker: op Woensdag 13 en woensdag 27 April is er ook nog vertelmiddag een combinatie van zelf een boekje lezen, verhalen verteller en in de nabije toekomst doe dingetjes.
Kom met uw kind samen hier naar toe maak er een leuke gezellige middag van in "t "Törpshoes.
Ook verder in het jaar volgt een planning voor vertelmiddagen, lees en doe middagen.

Meer informatie bij: Elizabeth van Mulken-Keur


Nabestelling van de dorpsfilm van Obbicht en Grevenbicht.

Hospice Bronnerhof te Born ontvangt nog regelmatig navraag voor de levering van een dvd of usb-stick van de dorpsfilms van Grevenbicht en Obbicht.

Deze kunnen nabesteld worden door een e-mail te sturen naar dorpsfilms@ziggo.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en de dorpsfilm ‘Grevenbicht in 1957’ of ‘Obbicht anno 1968’.

De dvd of usb-stick wordt dan bezorgd door Jo Perebooms, Broekstraat 2c te Obbicht, Tel. 06-12596099, Jo zorgt tevens voor het afrekenen.

De prijs per nageleverde dvd of usb-stick bedraagt € 15,00. De meeropbrengst is weer bestemd voor Hospice Bronnerhof te Born.


Dorpsfilm Obbicht 1968

De dorpsfilm ‘Obbicht anno 1968’ wordt in december 2021 uitgegeven.
In 1968 werden in Obbicht door de filmmaker Johan Adolfs uit Enschede in de zomermaanden opnames gemaakt voor een dorpsfilm. De cameraman loopt, begeleid door een geluidswagen, door het dorp waardoor tientallen inwoners,vaak met hun kinderen, naar buiten gelokt worden en ze bij hun woonhuis of straat op beeld worden vastgelegd. Zodoende registreerden de cameramensen van Adolfs in Obbicht het naoorlogse plattelandsleven waarbij de bewoners te zien zijn tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Ze tonen verder vele dorpskiekjes waardoor de film een cultuurhistorische waarde heeft gekregen. Ook de leerlingen van de kleuter-, jongens-, meisjes- en de huishoudschool met hun leraren/leraressen komen uitgebreid in beeld. De film wordt afgesloten met een optocht waar een aantal verenigingen aan deel nemen.

De originele film werd gedigitaliseerd door de filmmaker Paul Cuijpers en werd na beeldcorrecties voorzien van achtergrondmuziek en effectgeluiden. Om het commentaar te kunnen inspreken zijn momenteel een aantal (oud)inwoners van Obbicht in de weer om te proberen de honderden namen van personen die in beeld komen te achterhalen. De film sluit af met een optocht door enkele verenigingen uit het dorp.

De uitgifte van deze dorpsfilm op dvd of usb-stick gaat via voorinschrijving tot woensdag, 1 december 2021. Op de website van Hospice Bronnerhof, https://www.bronnerhof.nl. komt u via de link “Obbicht anno 1968” automatische terecht bij het bestelformulier waarna u een bevestiging ontvangt. De kosten bedragen € 14,00 per dvd of usb stick, te voldoen tijdens het afhalen van de film.

Op zaterdagmiddag, 11 december kunnen de dvd’s en/of usb sticks van 15:00 tot 17:00 uur worden afgehaald in de Harmoniezaal, Koestraat 8 te Obbicht

De meeropbrengst van de verkochte dvd’s en usb-sticks komt ten goede aan Hospice Bronnerhof in Born. Met uw bestelling van deze dorpsfilm heeft u niet alleen een leuk kerstgeschenk in handen, steunt u een goed doel en ontvangt u ook een bijna 45 minuten durend document over het na-oorlogse leven in Obbicht waarbij enkele honderden bij naam genoemde (oud)dorpsgenoten in beeld komen.


Opening carnavalsseizoen en Buutte Aovend in Obbicht.

Het carnavalsseizoen staat weer voor de deur. Op donderdag 11 november openen De Reube officieel het carnavalsseizoen bij het Reubebeeld aan de Obbichter Markt. Om 20:11 uur zullen de vlaggen worden gehesen en daarmee gaat het nieuwe seizoen van start. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Op zaterdag 13 november zal onze alom bekende Buutte Aovend plaatsvinden. Een aantal toppers waaronder Jan Geraedts, Fer Naus, Berry Knapen en Fer Kousen zullen het podium betreden. Het programma begint om 20:11 uur; de Harmoniezaal is open vanaf 19:45 uur.

De entree is € 15,-; leden van De Reube betalen slechts € 11 (maximaal 2 kaarten per lid). De voorverkoop start op 28 oktober en zijn te verkrijgen bij Henk Hendrix (Kempenweg 33) en Roel Nohlmans (Pater Pelzersstraat 12) op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 uur.

Bij de entree zal de QR code middels corona check app gecontroleerd worden.


Concordia Obbicht laat weer van zich horen met concerten op 16 en 17 oktober as !

Na een hele tijd zonder optredens vanwege de covid-pandemie organiseert Concordia Obbicht in het weekend van 16-17 oktober aanstaande weer haar eerste concerten . Zo zal het harmonieorkest van Concordia Obbicht o.l.v. Alex Schillings op zaterdagavond 16 oktober aanstaande een concert verzorgen in de Willibrorduskerk in Obbicht. Tijdens dit concert zal Noah Colaris optreden als solist op euphonium. Onder begeleiding van het harmonieorkest speelt hij de ‘Rhapsody for Euphonium and Concert Band’ van de Amerikaanse componist James Curnow. Met dit optreden, dat onderdeel is van zijn D-examen, hoopt Noah binnenkort zijn muziekopleiding bij Myouthic succesvol af te sluiten. Verder staan op het programma van het harmonieorkest de pasodoble ‘Orgullo Santiaguista’ van Ignacio Sanchez Navarro, ‘Armenian Dances part 1’ van Alfred Reed, een medley uit de musical ‘The Lion King’ in een heel bijzonder arrangement van Kazuhiro Morita en een verrassende toegift. Het concert start om 19.30 uur en is vrij toegankelijk. Wel dient men zich vooraf aan te melden via de website www.concordiaobbicht.nl en zal bij het binnenkomen van de kerk uw coronapas worden gecontroleerd. Na afloop van het concert is er nog een gezellige nazit in de harmoniezaal waar eveneens uw coronapas zal worden gecontroleerd.

Zondag 17 oktober aanstaande zullen het slagwerkensemble van Concordia Obbicht en het slagwerkensemble van Fanfare St. Gertrudis St. Geertruid, beiden o.l.v. Etienne Houben, een concert verzorgen in de harmoniezaal in Obbicht onder de welluidende titel 'Open Up the Rhythm!' Het gastorkest uit St. Geertruid is in voorbereiding voor het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap (ONSK) op 27 november a.s. in Elspeet. Zij zullen uiteraard het verplicht werk voor het ONSK, ‘Treespeak’ van Chad Heiny, uitvoeren en het slotdeel uit de ‘Brònk’ van Gian Prince. De gasten uit St. Geertruid sluiten hun optreden af met de nieuwe compositie ‘Open Up’ van Etienne Houben. Die laatste verwijst naar de wederopstanding van de muzieksector en de vreugde in het samen musiceren na Corona.

Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht is, net als het harmonieorkest, inmiddels gestart met de voorbereidingen voor deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) 2022 in Kerkrade. Hun programma voor dit concert bestaat uit ‘Stranger Music’ gebaseerd op de muziek uit de razend populaire Netflix serie. Etienne Houben maakte voor het jeugd slagwerkensemble van Concordia Obbicht een spannend arrangement. Verder staat op het programma een gedeelte uit ‘Into the Abyss’ van Kevin Houben, ‘Dreamers of Dreams’ van Nathan Daughtrey en ‘Hyperventilate’ van de Britse progressieve rockgroep Frost in een arrangement van Stephen Neane. Het concert start om 14.30 uur en is eveneens vrij toegankelijk. Ook voor dit concert dient men zich vooraf aan te melden via www.concordiaobbicht .nl en zal bij het binnenkomen van de harmoniezaal uw coronapas worden gecontroleerd en ook hier is er na afloop gelegenheid voor een gezellige nazit.


MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK NAAR PATER KAREL IN MUNSTERGELEEN OP WOENSDAG 13 OKTOBER.

Pater de Korte verzorgt een gebedsdienst bij Pater Karel. Daarna is het tijd voor koffie met luxe vlaai bij Brasserie Abshoven.
Kosten: € 10,00 dit is inclusief vervoer, 2 consumpties en vlaai. U wordt thuis opgehaald tussen 13.00 uur en 13.15 uur. Thuiskomst rond 16.30/16.45 uur.
Aanmelden t/m 6 oktober in Grevenbicht bij Marianne Dieteren Rozenlaan 13 tel 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers Langs de Groene Weg 3A tel. 0619908904 of in de Zonnebloemsoos.
Denkt u a.u.b. aan uw QR code (op uw telefoon of geprint) i.v.m. de coronamaatregelen, zodat Brasserie Abshoven geen risico loopt op een boete.


ZonnebloemLunch bij Oos Hoes Grevenbicht op woensdag 22 september om 12.30 uur.

Michaël Theelen bereidt een heerlijke warme 3-gangen lunch voor gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Kosten: € 12,50 p.p. Dit is inclusief een consumptie. Aanvang 12.30 uur, zaal open 12.00 uur.
Aanmelden en betalen voor de lunch kan tot 15 september in Grevenbicht bij Marianne Dieteren Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij Jan-Willem Eggers Langs de Groene weg 3a tel. 0619908904.
Mocht u vervoer nodig hebben, laat u dat dan bij aanmelding even weten. Kosten vervoer € 2,00.


KIENMIDDAG ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Op DONDERDAG 2 SEPTEMBER organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in OOS HOES in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.
In de pauze wordt een lekker kopje koffie/thee aangeboden. De kienmiddag is overigens voor iedereen toegankelijk.
De Zonnebloem nodigt u van harte uit en wenst u alvast een gezellige kienmiddag.


Historische wandeling door Obbicht.

Op zondag 19 september 2021 organiseert het Ecrevissecomité Obbicht een historische wandeling door Obbicht vanaf 13.30 uur. Met een rondgang langs ruim twintig oude panden, monumenten en kapelletjes brengt het comité het verleden tot leven. Kosten €5,00 p.p. Meer informatie is te vinden op onze website www.ecrevissecomite-obbicht.nl. Deelname aan dit evenement kan alleen via inschrijving vooraf via onze website.

Stond er niet ooit een huis op die plek? Wat voor winkel stond er ook alweer? Waar nu een huis staat, stond vroeger een boerderij. Dacht ik. Het geheugen laat ons soms in de steek. En de geschiedenis verdwijnt. Het Ecrevissecomité wil het verleden levendig houden. De historische wandeling op zondag 19 september is hier onderdeel van.

Geschiedenis
Obbicht telt acht rijksmonumenten en acht gemeentelijke monumenten. Kasteel Obbicht en de nabijgelegen kasteelhoeve en de kerktoren zijn enkele rijksmonumenten waar we langs wandelen. Maar nog veel meer. Ook komen we langs ruim twintig oude panden, zoals woonhuizen en voormalige winkels. Het bijzondere is dat een deel van de huidige bewoners de geschiedenis van hun pand met ons heeft gedeeld.

Route
Voor iedereen die ons dorp wil leren of nog beter wil leren kennen, is deze wandeling zeer geschikt. De route begint bij de Harmoniezaal, Koestraat 8 in Obbicht vanaf 13.30 uur. Iedere tien minuten start er een groep van zo’n 15 deelnemers. Een gids zal de bezoekers leiden naar al het moois van Obbicht. De laatste deelnemers vertrekken om 15.00 uur.

Alle groepen eindigen bij het Sjöttelokaal (thuisbasis Schutterij Sint Willibrordus) aan de Maas in Obbicht. Daar kunnen de deelnemers nog nagenieten met een hapje en een drankje met muziek uit de zestiger en zeventiger jaren, samengesteld door voormalig DJ - Paul Fox van het “Kelderke”.

De lengte van de route is 4,3 kilometer. De duur is ongeveer 2 uur. Tijdens de tocht zijn er nog twee pleisterplaatsen waar u kunt genieten van een drankje en het uitzicht.

Deelname
Deelnemen aan dit unieke evenement? Dat kan, maar alleen per inschrijving via internet via de link op onze website www.ecrevissecomite-obbicht.nl.

De inschrijving is pas definitief na het betalen van de deelnamekosten van €5,00 aan het Ecrevissecomité.

Voor dit geld krijgt iedere deelnemer een boekje waarin alle te bezoeken plekken kort omschreven staan én een routekaartje én lijst met te bezoeken plekken. Jongeren tot 16 jaar, mits in gezelschap van ouderen, kunnen gratis deelnemen maar moeten wel ingeschreven worden.

Ecrevissecomité van Obbicht
Het Ecrevissecomité van Obbicht, opgericht in 1977, stelt zich als doel het culturele leven en het historisch besef in Obbicht en wijde omgeving te ondersteunen en te bevorderen in de geest van zijn naamgever, Pieter Ecrevisse. Sinds de oprichting verzorgde het comité talrijke evenementen, boekuitgaven en publicaties. Ook organiseerde het comité initiatieven voor de oprichting en instandhouding van verschillende Obbichtse monumenten en in het algemeen de bewaring van het cultureel erfgoed van Obbicht.


Jeugd Concordia Obbicht actief en succesvol, ook in corona-tijd.

Op zondag 18 juli jl. sloot de jeugd van Concordia Obbicht, onder een stralend blauwe hemel, een bijzonder seizoen af met het traditionele ‘Kasteelconcert’ op de binnenplaats van kasteel Obbicht. Het was de afgelopen periode niet altijd even gemakkelijk, met alle beperkende maatregelen, om te musiceren of muziekles te volgen. Maar met veel creativiteit zijn de leerlingen, dirigenten, docenten en begeleiders die allen betrokken zijn bij de jeugdopleiding van Concordia Obbicht er toch in geslaagd behoorlijke muzikale vooruitgang te boeken. Dat bleek ook tijdens het afgelopen ‘Kasteelconcert’ bij de uitvoeringen van respectievelijk het samenspelgroepje, voor de aller jongste Concordiaantjes, het jeugdslagwerk ensemble en de jeugdharmonie. Met veel verve en muzikaliteit presenteerden zij een afwisselend concertprogramma.

Vanuit de opleiding hebben afgelopen jaar maar liefst 14 jonge Concordianen deelgenomen aan een officieel muziekexamen. Van hen slaagden er 4 voor HaFa-A, 5 voor HaFa-B en 5 voor HaFa-C. Een trotse voorzitter mocht de bijbehorende diploma’s uitreiken aan de geslaagden en sprak namens de hele Concordia familie de hoop uit dat hun enthousiasme voor het actief beoefenen van blaas- en slagwerkmuziek binnen de vereniging de komende jaren alleen nog maar zal toenemen.

Een wezenlijk onderdeel van de opleiding van de jeugdige muzikanten is deelnemen aan solistenwedstrijden. Ook op die podia, zowel fysiek als in digitale vorm, heeft de Concordiajeugd uitstekend gepresteerd het afgelopen jaar. Maar liefst 12 jonge Concordianen schreven in voor een solistenwedstrijd onder auspiciën van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen of de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Alle Concordia solisten wisten daar een fraaie eerste prijs te behalen met mooie scores en lovende kritieken. Bij de Limburgse kampioenswedstrijd voor jeugdige slagwerkers wisten zelfs 2 Concordianen Limburgs kampioen te worden.

Concordia Obbicht is dan ook bijzonder trots op haar jeugd en zal blijven inzetten op en investeren in opleiding en muzikale ontwikkeling. Dat kost veel energie, tijd en geld maar dat is het alleszins meer dan waard. Immers actieve muziekbeoefening is een bezigheid voor het leven en heeft bijzondere positieve effecten op zowel de verstandelijke- maar ook de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jonge mensen.

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, ben je tussen de 7 en 12 jaar en zou je graag meer informatie willen hebben over een muziekopleiding, neem dan contact op met Inge Hubens via inge.hubens@concordiaobbicht.nl . Zij kan meer specifieke informatie verstrekken over de basisopleiding die als naschoolse activiteit wordt georganiseerd via Musaca. Ook voor geïnteresseerden van andere leeftijden die wellicht al een blaas- of slagwerkinstrument bespelen of dit graag zouden willen leren biedt Concordia Obbicht mogelijkheden. Daarover kan ook nadere informatie worden ingewonnen bij Inge Hubens via het eerder genoemde e-mail adres.


Geslaagde Sportdag jeugdafdeling SV Argo.

SV Argo kan met trots terug kijken op een geslaagde Sportdag voor de jeugdafdeling. Zaterdag 3 juli namen ruim honderd jeugdleden van alle leeftijdsgroepen deel aan tal van activiteiten, zoals een stormbaan, voetvolley, levend tafelvoetbal, een zeepbaan en veel meer. De deelnemende teams konden rekenen op een enthousiaste begeleiding van jeugdleiders en hulpouders. Leuke muziek, vele glimlachen en het mooie weer maakten het plaatje compleet.

Tussen de activiteiten door werd er drinken, fruit en een lunch aangeboden door de club. Tot slot ontvingen alle jeugdspelers een mooie prijzenbeker en een fraaie bidon met clublogo.


ZONNEBLOEMLOTEN

ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK GAAT VANAF 4 JULI T/M EIND AUGUSTUS ZONNEBLOEMLOTEN VERKOPEN. De loten kosten € 2,00, hiervan komt € 1,50 helemaal ten goede aan onze eigen afdeling! Bovendien zijn er mooie prijzen te winnen: geldprijzen, vakanties bij o.a. Landal en Beekse Bergen Safari Resort, elektrische fietsen, dagjes uit en nog veel meer prijzen.
De trekking van de loterij is op 8 november.
Vorig jaar konden we vanwege de coronapandemie helaas geen loten verkopen. Wij hopen dat wij dit jaar weer op u mogen rekenen om onze Zonnebloemafdeling te steunen.

Alvast hartelijk bedankt namens alle gasten en vrijwilligers!


Zaterdag 3 juli sportdag Jeugdafdeling SV Argo.

Yes, we mogen weer!! Op zaterdag 3 juli 2021 vindt op Sportpark De Baendj in Obbicht een sportdag plaats voor de gehele jeugdafdeling van SV Argo.

Van 8:30 tot 14:00uur staan jeugdleiders en andere vrijwilligers paraat om er samen met de kinderen een gezellige en sportieve dag van te maken. De diverse jeugdteams zullen deelnemen aan allerlei spellen zoals een stormbaan, estafetterace, levend tafelvoetbal, voetgolf en veel meer. Tussen deze inspanningen door wordt er drinken, een fruitmoment en lunch aangeboden. Tot slot zal tijdens een prijsuitreiking blijken welk team zich winnaar van de dag mag noemen.

Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor alle jeugdspelers, - leiders en bezoekers.


Muzikaal ‘wenjele’ met Concordia Obbicht.

Langzaam maar zeker gaat onze samenleving weer open en kunnen we hopelijk beetje bij beetje de beperkingen als gevolg van de coronapandemie achter ons laten. Ook Concordia Obbicht heeft haar muzikale activiteiten weer opgepakt en bereid zich voor op het eerste evenement dit jaar. En dat is niet zomaar een evenement. Concordia wil graag u allen in de gelegenheid stellen elkaar weer op verantwoorde wijze te ontmoeten en dan tevens te laten genieten van mooie muziek onder het genot van een hapje en een drankje. Op zondag 11 juli aanstaande organiseert Concordia dan ook een muzikale wandeling van 3 km door het pittoreske maasdorp Obbicht waarbij vanaf 13.30 uur op vijf sfeervolle locaties kan worden genoten van muziek van diverse ensembles van de vereniging. De gehele wandeling zal tot 18:00 uur duren. Voor deelname aan deze muzikale wandeling inclusief een routekaart, muziek en een versnapering op elke locatie kunnen kaarten worden verkregen via de website www.concordiaobbicht.nl .

Kaarten kosten € 4,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen aan de wandeling, maar dienen zich wel aan te melden.

Let op, er kan gestart worden op vijf verschillende locaties en op elke locatie mogen zich maximaal vijftig personen (publiek) bevinden. Bij aankoop van de kaarten kunt u aangeven op welke locatie u de wandeling wil starten. Hier liggen de kaarten dan voor u klaar. Wees er snel bij, want vol = vol !

Uiteraard zal dit alles georganiseerd worden volgens de dan geldende maatregelen.


Slagwerksolisten Concordia Obbicht ook succesvol in coronatijd.

Het begin van een kalenderjaar is normaliter de periode waarin de slagwerksolisten van zich laten horen tijdens de regioconcoursen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Echter op dit moment is vanwege de coronapandemie alles anders. Fysieke evenementen mogen tot nu toe niet plaatsvinden. Op innovatieve wijze heeft de LBT de jeugdige slagwerkers toch de mogelijkheid geboden hun harde werk op de bühne te brengen. Middels een filmopname, die aan bepaalde specifieke voorwaarden moest voldoen, konden de solisten hun bijdrage ter beoordeling indienen bij de LBT. Maar liefst acht jonge Concordiaslagwerkers hebben zeer succesvol deelgenomen aan dit multimediale solistenconcours. In de jeugddivisie behaalde Mads Croes op kleine trom 85 punten. Lotte Paland behaalde 83 punten en Pien Claessen, met lof der jury, 91 punten, beiden op marimba. In de vijfde divisie behaalde Quin Colaris op marimba 87 punten. In de vierde divisie behaalde Niek Nafzger 83 punten en Lynn Croes 86 punten, beiden op marimba. In de derde divisie behaalde Milan Gielen 86 punten en Joris Van Sloun 87 punten, beiden op marimba. Pien Claessen, Quin Colaris en Joris Van Sloun werden met de behaalde resultaten zelfs winnaar van hun divisie.


Filmje


Filmje Koningsdag 2021.

Bovenstaande link is het filmpje dat de leerlingen van BS De Kingbeek hebben gemaakt in samenwerking met het Oranje Comité.
Dit allemaal in het teken van Koningsdag 2021.,
Met vriendelijke groet, Nancy Janssen BS De Kingbeek


Vastelaoves-weekend De Reube Obbeeg.

De Reube willen de “Obbeegse Vastelaovend” dit jaar zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert een alternatief voor jong én oud. De jeugd tot en met groep 8 van de basisschool wordt uitgedaagd om met Lego, Playmobil, Knex, papier of met wat dan ook, iets te bouwen dat met Vastelaovend te maken heeft. Jeugdprins Mathijs I en jeugdprinses Fiene zullen de kunstwerken op zondag 14 februari (coronaproof) komen beoordelen. Voor elke deelnemer is er een attentie én er is een leuke prijs voor het mooiste bouwwerk. Voor de volwassenen én de jeugd vanaf de middelbare school is er de uitdaging om het raam, huis of tuin te versieren. Prins Ivo I, prinses Shirley én seniorenprinses Mia zullen langskomen om de versierselen te beoordelen en zullen aan de deelnemers (geheel coronaproof) een versnapering aanbieden. Ook in deze categorie is er een leuke prijs te winnen.

Er zal een tijdschema worden gemaakt zodat de deelnemers weten hoe laat de Hoogheden langs zullen komen. De winnaars zullen zondagavond 14 februari live via facebook bekend gemaakt worden.

Om mee te doen is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk zondag 7 februari door een mailtje te sturen naar: secretaris@cvdereube.nl

Kijk ook eens op onze facebookpagina.


Digitaal kerstconcert Obbicht 2020.

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin onze hele samenleving in de ban was van de coronapandemie. Talloze medemensen zijn ernstig getroffen door het virus en het maatschappelijke leven werd compleet ontwricht. De kerstdagen komen eraan en langzaam maar zeker bereiden we ons voor op de komst van een nieuw jaar. Wat het nieuwe jaar ons zal brengen, staat nog in de sterren geschreven, maar iedereen hoopt natuurlijk op wat meer geluk en levensvreugde. Normaliter zou komend weekend het jaarlijkse Obbichtse kerstconcert plaatsvinden in de Willibrorduskerk met het gemengd kerkelijk zangkoor, schutterij St. Willibrordus en een aantal geledingen van harmonie Concordia. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk in de gebruikelijke setting. Toch willen de deelnemende verenigingen ter voorbereiding op de komende feestdagen en als dank voor uw steun in het afgelopen jaar u enige (muzikale) vreugde aanbieden. Zo zijn er in de afgelopen periode, geheel in lijn met de coronarichtlijnen, opnames gemaakt die de komende dagen via het YouTubekanaal van Concordia gepubliceerd zullen worden. Via de websites en socialmediakanalen wordt u geïnformeerd wanneer u middels een link de opnames kunt bekijken en beluisteren. De volgorde is in ieder geval als volgt:

Zondag 20 december
Schutterij St. Willibrordus

Maandag 21 december
Diverse ensembles samengesteld vanuit het slagwerkensemble Concordia Obbicht

Dinsdag 22 december
Gemengd kerkelijk zangkoor

Woensdag 23 december
Een tweetal ensembles samengesteld vanuit het harmonieorkest Concordia Obbicht

De uitvoeringen zullen worden ingeleid met een moment van bezinning bij de adventskrans en een kort woordje door een afgevaardigde van de betreffende vereniging.
De deelnemende verenigingen wensen u en uw naasten alvast hele fijne en sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig, muzikaal, maar bovenal gezond 2021 !


VERSLAG VAN DE INFORMATIEBIJEENKOMSTEN
"HERONTWIKKELING VRIJVALLENDE SCHOOLLOCATIES EN SPORTLOCATIES IN OBBICHT".

Via onderstaande links kunt u de verslagen van de informatiebijeenkomsten downloaden:

Verslag bijeenkomst Obbicht 16 september 2020 18.30 uur

Verslag bijeenkomst Obbicht 16 september 2020 20.00 uur


EXPOSITIE schilderijen Aafke Driessen 26 september tot en met 28 november 2020.

Aafke Driessen

Aafke is opgeleid als grafisch designer. Als beeldend kunstenaar is ze autodidact. Schilderen betekent heel veel voor haar, het is zo veel meer voor haar dan alleen een passie. Het is een sterke drang, een urgentie om gevoelens te uiten en los te kunnen laten. Haar werken op doek weerspiegelen wat ze van binnen voelt en wat haar bezig houdt. Aafke laat zich vooral inspireren door haar eigen persoonlijke levensweg en het schilderen heeft voor haar een therapeutische waarde. Dit zorgt voor het grote contrast van stijlen in haar werken. Echter, er is één terugkerend thema in al haar werken, namelijk de vrouw staat centraal.
Aafke signeert haar werken met A.D.

*Onze openingstijden zijn elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op de eerste zondag van de maand, eveneens van 12.00 tot 17.00 uur.
Bij hoge uitzondering zijn wij gesloten op de zaterdag.
Dit zal ruimschoots van te voren bekend gemaakt worden op onze website www.colourfulartlimburg.nl onder de rubriek ‘kunstgalerie’.

Bezoek aan onze galerie, buiten de zaterdag, is op afspraak altijd mogelijk.
COLOURFUL ART limburg
Pastoor Meullenersplein 13
6125 CJ Obbicht


Aafke Driesen - ‘Overthinking’


KINDERPOSTZEGELS


De leerlingen van groep 7 en 8 van BS De Kingbeek doen mee aan de actie Kinderpostzegels. Deze actie vindt plaats in de week van 23 t/m 30 september.

De leerlingen komen langs de deuren om geld op te halen voor kinderen in Nederland die geen veilig thuis hebben. Denk hierbij aan armoede, mishandeling of verslaving.

Door de Corona crisis moet dit op een veilige manier gebeuren. De leerlingen desinfecteren hun handen, staan op gepaste afstand en gebruiken indien nodig een mondkapje.

De leerlingen hopen dat ze samen veel geld ophalen voor dit mooie doel.

HELPT U MEE?

TOT GAUW,
GROETJES LEERLINGEN GROEP 7 EN 8
BS DE KINGBEEK


100 jaar voormalig woningstichting Obbicht en Papenhoven .

Dit jaar bestaat voormalig woningstichting Obbicht en Papenhoven 100 jaar. Reden voor bestuur en medewerkers voor fusiepartij ZOwonen om het oud-bestuur en alle huurders in Obbicht en Papenhoven te verrassen met een bloemetje.
EXPOSITIE keramiek 5 september tot en met 31 oktober 2020.

Een veelvoud aan schitterende objecten is te bewonderen van topkeramisten, zoals Sjer Jacobs, Jolanda Nabben, Nicole Raskin en anderen.

Sjer Jacobs

Jacobs ontleent zijn thema’s aan zijn directe omgeving. Mensen vormen Jacobs’ belangrijkste inspiratiebron: mannen en vrouwen, geobserveerd in hun doen en laten, hun houding, gedrag, oogopslag, kleding, alles is van belang. Mensen die dicht bij ons staan. Jacobs observeert, combineert, legt ongecompliceerd en met zekere abstrahering zeer suggestief de mensen vast. Zijn beelden weerspiegelen zijn kijk op de wereld om hem heen.
COLOURFUL ART limburg toont niet alleen keramiek van Jacobs, maar ook bronzen beelden van zijn hand.

Jolanda Nabben

Jolanda laat zich inspireren door haar omgeving, maar nog meer door haar eigen persoonlijke levensweg. Tijdens de zwangerschappen kwamen er veel beelden met een dikke buik uit haar handen en tijdens de burn-out ontstond ‘Alle ballen hoog houden’ en ‘Opgebrand’. Kantmotieven zijn in veel van haar werken terug te vinden; voelbaar als reliëf aan de oppervlakte.
Jaren hebben haar beelden geen gezicht gehad; de lichaamshouding leek genoeg te zeggen. Sinds een paar maanden is dit anders. Door haar persoonlijke transformatieproces zijn er nu ook hele nieuwe beelden. Jolanda laat letterlijk en figuurlijk haar gezicht zien. De kleurrijke glazuur maakt het werk af waarbij de huid als alleen klei met ingewassen glazuur blijft.

Nicole Raskin (NiRa)

NiRa staat voor liefde en passie: haar creaties zijn met heel haar hart tot stand gekomen.
Ze maakt beelden die een glimlach op ieders gezicht toveren. Een vleug humor, spontaniteit, fantasie en kinderlijke onbevangenheid is terug te zien in het werk van Nicole. De link met de Cobra-beweging is daarbij gauw gelegd.
In haar beelden is een vette knipoog te bespeuren naar de hippietijd van de jaren zestig: vredestekens, bloemen, love and peace zijn veelvuldig terug te vinden in haar speelse beelden.

We ontvangen u graag in onze galerie!

COLORFUL ART LIMBURG
Yvonne en Huub Duyx
Pastoor Meullenersplein 13
6125 CJ Obbicht

*Onze openingstijden zijn elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en de eerste zondag van de maand, eveneens van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoek aan onze galerie, buiten de reguliere openingstijden, is op afspraak altijd mogelijk.


Nicole Raskin, ‘Heppie’


Inschrijving voor het nieuwe seizoen van de jeugdafdeling van HV Bicht is weer geopend.


Sinds 5 jaar heeft Heemkunde Vereniging Bicht een eigen jeugdafdeling. Elk jaar kunnen kinderen uit de leeftijdsgroep van groep 6, 7 en 8 van de basisschool zich hiervoor aanmelden. Zo is er in het verleden al vaker met metaaldetectoren gezocht naar oudheden in de grond en zijn er al meerdere musea bezocht. Ook zijn er informatieve bijeenkomsten geweest en zijn er regelmatig ooggetuigen komen vertellen over hun ervaringen tijdens en na de oorlog. Aan de kinderen is te merken dat zij het gezellige middagen vinden en dat de kennis die ze spelenderwijs hebben opgedaan ook daadwerkelijk blijft hangen.

Ook dit jaar kunnen kinderen zich weer aanmelden voor deze activiteiten. Voor meer informatie en om aan te melden kunt u terecht op www.hvbicht.nl/jeugd.


Basischool de Kingbeek.


1 augustus 2020

De deuren van Locatie Obbicht zijn sinds vandaag officieel gesloten. Het gebouw was ons geleend om vele mooie ontwikkelingen in onderwijs gedurende tientallen jaren vorm te geven. Generaties en families hebben onderwijs genoten in dit fijne gebouw, dat iedereen vertrouwd en veilig moest omringen. Vele rijke, lieve, verdrietige, grappige en mooie herinneringen zijn in aanloop naar 1 augustus gedeeld, ingepakt en meegenomen.

Het gebouw was ons geleend om onderwijs, ontwikkeling in leven en leren, samen met vele kinderen in te richten en steeds opnieuw passend bij het moment in de tijd. Het gebouw zal nog lang onderdeel van het verhaal over onderwijs blijven.

Ontwikkeling in leven en leren is het verhaal dat verteld en gedeeld blijft worden. Een verhaal dat geleefd blijft worden in Obbicht en in Grevenbicht, met volle aandacht door ons allen. Voor nu nog even in het gebouw van Locatie Grevenbicht.

Een hoopvol verhaal dat verder gaat en mensen, verenigingen en dorpen verbindt en een succesvolle toekomst betekent voor de vele kinderen die op hun eigen nieuwsgierige wijze ontwikkelen.


ZONNEBLOEMACTIVITEITEN EN CORONAVIRUS

Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk mag helaas tot en met 1 september geen activiteiten organiseren i.v.m. corona. Na die datum gaan wij bekijken wat weer mogelijk is.
Wij hopen dat het goed met u allen gaat en dat we u over een paar maanden weer mogen ontmoeten bij één van onze activiteiten!


Gedichten van kinderen in het kader van 4 mei.

Vrijheid is blijheid

We staan er vaak niet bij stil,
Maar niet iedereen heeft een vrije wil.
Er zijn plaatsen op de wereld met oorlog en verdriet.
Plaatsen op de wereld, waar iedereen op elkaar schiet.
Het is 75 jaar geleden,
Dat er oorlog was en nu vrede.
Laten we gedenken op deze dag,
Dat er nooit meer zoiets gebeuren mag.
We zijn allemaal gelijk.
Geel, wit, zwart, arm of rijk.
Ga je naar een synagoge, kerk of moskee,
Niemand verdient een nee.
Val je op mannen, vrouwen of allebei?
Dat maakt niet uit, laat iedereen vrij.
Laten we er vooral voor zorgen,
Dat we in vrijheid leven mogen
En al die dagen die nog komen
Daar ga ik alvast over dromen …..

Bo, groep 8 BS De Kingbeek


Ik heb een wens….

Ik heb een wens,
Dat de wereld vredig blijft tot de laatste mens….
Ik heb een wens,
Dat we elkaar lief hebben tot over de grens….
Oké laat dit gedicht maar,
Want was dit allemaal maar waar….
Mijn wens is om jezelf te kunnen zijn en te kunnen doen wat je wilt….
Ik kan niet wensen dat iedereen elkaar lief heeft….
Doe gewoon alsof je zweeft,
Dan zijn er veel meer dingen die je beleeft….
Wees vrij als een vogel,
En laat je niet tegenhouden door één kleine kogel….
Leef je leven in vrijheid….
Dat is mijn wens voor jou!

Elise, groep 8 BS De Kingbeek


ZONNEBLOEMACTIVITEITEN EN CORONAVIRUS

Op advies van het Nationaal Bureau in Breda worden alle activiteiten van onze Zonnebloemafdeling stilgelegd tot en met 3 mei. Dit betekent dat de Lentetocht van 22 april niet doorgaat en dat ook de Zonnebloemsoos gesloten blijft tot die datum.
Wij hopen dat u allen gezond blijft en dat wij u over een aantal weken weer mogen begroeten bij één van onze Zonnebloemactiviteiten.
Bestuur en vrijwilligers Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk


Expositie Casper Bentsink en Roel Walta 14 maart tot en met 16 mei.

Beste kunstliefhebber(s),

Als tweede expositie in 2020 presenteren we een duo tentoonstelling met werken van Casper Bentsink en Roel Walta.

Deze tentoonstelling is met name een eerbetoon aan Casper Bentsink, die begin 2019 overleden is.

Casper Bentsink

Sinds 1987 was Casper Bentsink actief in het vervaardigen van olie- en acrylverfschilderijen.
In de periode tot 2003 waren het grotendeels realistische werken met als onderwerp boerderijen, huisdieren, stillevens en portretten.
Een omslag kwam in 2003 toen de eerste schreden werden gezet in het vervaardigen van mozaïekschilderijen.
Mozaïekwerk is een veeleisende schildertechniek. Om bijvoorbeeld een werk in de maat van 60x120 te kunnen maken is een totaaltijd nodig van zeker 20 tot 25 uur.
Casper’s stijl laat zich het best omschrijven als volger van het consensisme. Een stroming die staat voor het 'visualiseren van het gevoel voor harmonie en vrede'. Schitterende kleuren en vrij strakke vlakken die met elkaar een grote levendigheid uitstralen.
Elk mozaïekwerk heeft zijn eigen karakter. De meeste werken hebben als thema zomer, winterlandschap, zeegezicht of stadsgezicht. Bij het schilderen haalde Casper veel inspiratie uit zijn favoriete vakantiestek: Limburg.
De werken van Casper stralen vakwerk en - ondanks het gebruik van felle kleuren - rust uit.

Roel Walta

Roel is autodidact en heeft al sinds het prille begin van zijn kunstenaarschap het geluk dat zijn kunst verkoopt zodat hij nu iedere dag aan het werk kan zijn. Veel van de moderne schilderijen van Roel Walta hangen in alle windstreken van Nederland en buitenland. Regelmatig verlaat een groot modern kleurrijk schilderij ons land naar o.a. Ibiza, Spanje, Monaco, Duitsland en onze zuiderburen in België.
De schilderijen van Walta laten zich het best omschrijven als moderne kunst voor een NU nog betaalbare prijs. Vaak zijn mensen, muziek, voorwerpen een inspiratiebron voor zijn schilderijen. De COBRA schilders (o.a. Corneille, Karel Appel en Pierre Alechinsky) maar ook Herman Brood en Anton Heyboer zijn grote voorbeelden voor hem.

We ontvangen u graag in onze galerie!

Yvonne en Huub Duyx
Meullenersplein 13
6125 CJ Obbicht

*Onze openingstijden zijn elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Bij hoge uitzondering zijn wij gesloten op de zaterdag. Dit zal ruimschoots van te voren bekend gemaakt worden op onze website www.colourfulartlimburg.nl onder de rubriek ‘kunstgalerie’.

Bezoek aan onze galerie, buiten de zaterdag, is op afspraak mogelijk.


Casper Bentsink, Tweeluik Stadsgezicht.


Roel Walta, ‘Hoge Heren’

Ook aanwezig werken van : Karel Appel, Mia America, Clemens Briels, Herman Brood, Corneille, Jan Cremer, Jef Diederen, Guus van Eck, Klaas Gubbels, Sjer Jacobs, Jolanda Nabben, Guy Olivier,Nicole Raskin en veel anderen !!


ZonnebloemLunch bij Oos Hoes Grevenbicht op donderdag 12 maart om 12.30 uur.

Michaël Theelen bereidt een heerlijke warme 3-gangen lunch voor gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Kosten: € 14,00 p.p. Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanvang 12.30 uur, zaal open 12.00 uur.
Aanmelden en betalen voor de lunch t/m 3 maart, in Grevenbicht bij Marianne Dieteren Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen Oude Raadhuisstr. 13b tel. 8502819.
Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos.
Mocht u vervoer nodig hebben, laat u dat dan bij aanmelding even weten. Kosten vervoer € 2,00.


Concordia Obbicht is trots op haar jeugdig talent.

In de wintermaanden bereiden de jeugdige muzikanten van Concordia Obbicht zich, samen met hun docenten, voor op het komende solistenseizoen. Voor de editie 2020 was het jaarlijks J. Koolenmuziekmatinee een mooie generale. Maar liefst 25 jonge solisten lieten in een goed gevulde harmoniezaal in uitermate positieve zin van zich horen bij het naar de legendarische dirigent Sjeng Koolen vernoemde evenement. Verder werd die middag de jaarlijkse Michiel Bovendeerdaward uitgereikt aan een jeugdlid dat zich niet alleen muzikaal maar ook anderszins buitengewoon verdienstelijk maakt voor de vereniging. Dit jaar viel die eer te beurt aan baritonspeler Pierre Eurlings.

Bij de regionale solistenwedstrijden van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen namen maar liefst negen jonge Concordiaslagwerkers plaats op het podium. In de jeugddivisie scoorde Pien Claessen op marimba 91 punten met lof van de jury en eveneens in de jeugddivisie het duo Pien Claessen en Lotte Paland op multipercussion 90 punten met lof van de jury. In de vijfde divisie scoorde Lynn Croes op marimba 90 punten met lof van de jury. In de vierde divisie scoorde Richard Hahnraths op kleine trom 85 punten, Quin Colaris op multipercussion 86 punten, Niek Nafzger op marimba 85 punten, Milan Gielen op marimba 85 punten en Joris Van Sloun op marimba 85 punten. In de eerste divisie scoorde Sven Heffels op kleine trom 87 punten. Een drietal blazerssolisten van Concordia namen deel aan het jaarlijkse Artamuse solistenconcours. In de jeugddivisie scoorde Roos Eurlings op dwarsfluit 84 punten. In de tweede divisie scoorde Noah Colaris op euphonium 91 punten met lof van de jury en Julia Van Sloun op hoorn 84 punten.


Expositie Peter Hermans 18 januari tot 1 maart 2020.

Wij openen het nieuwe kunstjaar 2020 met een expositie van werken van Peter Hermans.

Kleurrijke, expressieve werken van zijn hand sieren onze galerie.Kunstenaar Peter Hermans is grafisch opgeleid en was tot 1996 werkzaam als lithograaf.

Zijn hele leven heeft hij getekend en geschilderd en sinds hij de lithografie vaarwel heeft gezegd, is hij full-time actief als beeldend kunstenaar.

Hermans' huidige stijl ontwikkelde zich na meerdere omzwervingen en indrukken, opgedaan in het dagelijks leven, musea, boeken, maar zeker ook door zijn beroep van lithograaf waar hij o.a. veel te maken had met het reproduceren van kunstboeken. Van jongs af aan is hij geboeid door kunst en cultuur in het algemeen en door de Weerter kunstenaars Jan Tullemans en Walter Schalken in het bijzonder. Maar ook grootmeesters zoals Picasso, Karel Appel, Lucebert en Constant Permeke zijn een grote inspiratiebron voor hem.

In eerste instantie schilderde hij met olieverf, maar uiteindelijk geeft hij de voorkeur aan de veelzijdigheid van acryl, die hij gebruikt zoals hij voorheen olieverf hanteerde.

Werken van Hermans zijn niet in één blik te bevatten; ze nodigen uit om intensiever te kijken en zo meer facetten te ontdekken en te ondergaan. Zijn streven is niet alleen een mooi beeld te scheppen; hij wil vooral een krachtig, prikkelend en boeiend geheel laten ontstaan, rechtstreeks op het doek. Mensen en dieren krijgen steeds een prominente plaats door middel van expressieve penseelstreken, met een kleurrijk palet, in allerlei situaties en belevingen. Door middel van zijn schilderijen wil Hermans de verwarring die hij in het leven ervaart, omzetten tot een hanteerbaar, harmonisch geheel, om zodoende een eigen, typerende wereld te scheppen.

Kortom, schilderen en tekenen zijn voor hem noodzakelijke levensbehoeften om uiting te geven aan de wisselende gezichtsvelden waarmee hij de werkelijkheid beleeft.

Hermans heeft vele malen geëxposeerd in diverse galerieën, solo of in groepsverband. Zijn schilderijen vinden hun weg naar particulieren niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland weet men zijn werken te waarderen

De expositie bij COLOURFUL ART limburg loopt van 18 januari tot en met 29 februari 2020.

Yvonne en Huub Duyx
Meullenersplein 13
6125 CJ Obbicht

*Onze openingstijden zijn elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Bij hoge uitzondering zijn wij gesloten op de zaterdag. Dit zal ruimschoots van te voren bekend gemaakt worden op onze website www.colourfulartlimburg.nl onder de rubriek ‘kunstgalerie’.

Bezoek aan onze galerie, buiten de zaterdag, is op afspraak mogelijk.


Prins Ivo I en Prinses Shirley van De Reube!

Op zaterdag 4 januari zijn tijdens de drukbezochte “Prinsoetroping” de nieuwe heersers over het ‘Reuberiek’ bekend gemaakt. Als opvolgers van onze (oud) Prinses Esther I werden Prins Ivo I (Croes) en Prinses Shirley (Croes-Wiekken) uitgeroepen als nieuwe Prinsenpaar van De Reube.

Prins Ivo is opgegroeid in Simpelveld en was in 1990 al Jeugdprins van de Woeësj-joepe. Naast de liefde voor zijn gezin is hij in het dagelijks leven eigenaar van Slag-Kracht Management & Advies. In zijn vrije tijd is hij muzikant bij het Slagwerkensemble van Concordia Obbicht. Het is dan ook niet geheel toevallig dat hij zijn Prinses leerde kennen bij de vereniging waar hij naast muzikant ook actief is als bestuurslid. Verder zet Ivo zich graag in voor initiatieven die de kernen levend houden zoals ondernemend Bicht en het LOB. Onze Prins heeft ook sportieve ambities en kruipt op een zonnige zomerdag dan ook graag op de racefiets om rondjes te maken langs de maas of door het heuvelland. Samen met zijn Prinses heeft Ivo drie kinderen; Fenne, Lynn en Mads. Alle drie zijn zij al van jongs af aan besmet met het vastelaovesvirus. Zo waren de twee oudste dochters reeds Jeugdprinses en luistert Mads het liefst het hele jaar door ‘Vastelaovesmuziek’ met mama Shirley.

Onze Prinses Shirley is een écht Obbeegs Reubinneke. Op jonge leeftijd maakte zij al deel uit van onze Dansmariekes en er gaat geen activiteit voorbij zonder dat Prinses Shirley hierbij aanwezig is. Onze Prinses werkt als administratief medewerker bij Health & Sports in Geleen en runt daarnaast actief het gezinsleven. Verder leest ze graag een boek, wandelt ze graag en vindt ze het ook leuk om te gaan shoppen. Het Prinselijke paleis bevind zich in de ‘greun buurt’ aan de Burgemeester van Hinsbergstraat.

De Reube zijn er wederom van overtuigd een mooi seizoen tegemoet te gaan met deze geweldige Hoogheden! Op respectievelijk zaterdag 11 en zondag 12 januari wordt bekend wie het Jeugd- en Seniorenpaar zullen zijn die samen met Prins Ivo I en Prinses Shirley gaan heersen over het Reuberiek.


KIENMIDDAG ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Op DONDERDAG 16 JANUARI organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in OOS HOES in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur.
In de pauze bieden wij u een lekker kopje koffie of thee aan.
Deze kienmiddag is overigens toegankelijk voor iedereen.
Wij nodigen u van harte uit en wensen u alvast een gezellige kienmiddag.


SENIORENZITTING.

SENIORENZITTING WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020 IN STADSSCHOUWBURG SITTARD, voor o.a. gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
U kunt genieten van de Marottekapel, Ger Frenken, Donkiesjot, Kristel & Quinn, Beppie Kraft e.v.a.
Kaarten kosten € 24,00 dit is inclusief busvervoer, consumptie, garderobe en nonnenvot.
Aanvang zitting 14.11 uur, einde omstreeks 17.30 uur.
AANMELDEN EN BETALEN KAN TOT EN MET 12 JANUARI 2020 bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675 of bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 850219. Aanmelden kan ook in de Zonnebloemsoos.


Nieuwe Hoogheden De Reube Obbeeg 2020.

Op zaterdag 4 januari wordt de nieuwe Hoogheid van De Reube uitgeroepen. Wordt het dit jaar weer een Prinses, een Prins of een Prinsenpaar? Dat wordt bekend gemaakt nadat we afscheid hebben genomen van onze geweldige Hoogheid van het afgelopen seizoen, Prinses Esther I. Er zijn diverse optredens van o.a. De Toddezèk én onze eigen dansmariekes. Deze jongedames zullen die avond voor het eerst in hun nieuwe outfit te zien zijn. Nieuwsgierig? Zorg dat je er op 4 januari om 20:11 uur bij bent!

Een week later, op zaterdagmiddag 11 januari, wordt er afscheid genomen van het seniorenpaar Mart I & Ria. Wie zal hun opvolgen? We starten deze gezellige middag, met diverse optredens, om 15:11 uur.

Tot slot is op zondag 12 januari de beurt aan onze jeugd. Wie gaat het stokje overnemen van het jeugdpaar Mauro I & Lynn? Het belooft een gezellig middag te worden. U kunt kijken en luisteren naar onze sterren in “Obbeeg Haet Talent” en daarnaast zal ook Patrick Pesch een spetterend optreden verzorgen.

Bij al deze activiteiten is er gratis entree! Graag tot ziens in de Harmoniezaal.


Première voor het hele gezin.


30e Kerstwandeltocht Obbicht op za 21 en zo 22 december 2019.

De afgelopen 29 edities van de Kerstwandeltocht werden georganiseerd door RKVV Obbicht afd. Wandelen. Na de fusie met VV Armada wordt de 30e Kerstwandeltocht georganiseerd door SV Argo Wandelen. Simpel gezegd: zelfde team, andere naam!
SV Argo Wandelen organiseert deze 30e editie op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019. De jaarlijkse wandeltocht is eigenlijk niet meer weg te denken uit Obbicht.

Informatie over de Kerstwandeltocht:
De startplaats is de kantine van de RKVV Obbicht aan de Kasteelweg 1, waar ruime parkeerplaats aanwezig is. Gestart kan worden van 8 tot 13 uur (21 km tot 12 uur).

De tocht voert de wandelaars via het kasteelpark van Kasteel Obbicht door het landelijke gebied grenzend aan het Julianakanaal in de richting van Berg aan de Maas. De 7km zal zich hier afscheiden van de andere afstanden en de route vervolgen in de richting van het veerpont over de maas. Dit veerpont wordt veel gebruikt, echter de wandelaars laten deze links liggen om de route te vervolgen richting Nattenhoven. Na het verlaten van Nattenhoven gaat de route over de winterdijk van de maas richting Obbicht. Hier zullen in 2020 nog verdere werkzaamheden plaatsvinden in het kader van het Grensmaasproject, waardoor over een aantal jaren weer een totaal andere aanblik zal kennen. De wandeltocht eindigt in de kantine van SV Argo.

De 14 & 21 km gaan via de Bergerweg en de Oude baan richting Urmond. De wandeling komt langs een Standaardmolen uit 1803. De standaardmolen is het oudste type graanmolen welke we kennen. Snel na de molen komt de pauzeplaats in zicht (waar de inwendige mens versterkt kan worden). Na de pauzeplaats maakt de 21km een lokale lus die onder andere door het Steinerbos zal voeren.

Na het vertrek op de pauzeplaats gaat de route van de 14 & 21 km over de brug naar Oud-Urmond. In de oude kern van Urmond zijn verschillende oude gebouwen te vinden waaronder diverse oude woonhuizen en een tweetal kerken (Rooms-Katholiek en Protestants). Na het verlaten van Oud-Urmond wordt de route verder gezet via een nog nooit eerder gelopen deel van de route, vlak langs de Maas met uitzicht op het veerpont (enkel bij extreem hoog water kan en mag dit deel niet gebruikt worden). Hierna loopt de route richting Berg aan de Maas. Hier zullen de 3 afstanden zich weer samenvoegen en de wandelaars gezamenlijk richting het eindpunt brengen.

Ook bij het eindpunt kan de inwendige mens weer versterkt worden en kunnen de wandelaars nog even napraten over de wandeling.

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze 30e wandeltocht. Onze vrijwilligers zullen voor u klaarstaan.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze per e-mail (mjhramaekers@hotmail.com) of telefoon gesteld worden: 06-46843200 (19:00-20:00u). Meer informatie is ook te vinden op www.svargo.nl onder het kopje “Wandelen”.

Tot ziens op zaterdag 21 of zondag 22 december in Obbicht.


Schoolorkesten Bs De Kingbeek in Theater aan het Vrijthof.

Sinds het begin van dit schooljaar zijn er twee schoolorkesten actief in onze basisschool. Het orkest van locatie Beeg bestaande uit leerlingen van groep 5 en 6; het orkest van locatie Obbeeg met muzikanten uit groep 7 en 8. Het schoolorkest in Obbicht wordt geleid door Jo Savelkoul en Roel Nijsten; het schoolorkest uit Beeg wordt geleid door: Jo Savelkoul, Coby Savelkoul en Marjolein Vola. De schoolorkesten treden veelal zelfstandig op, maar worden voor speciale gelegenheden samengevoegd.
Een speciale gelegenheid vormt ongetwijfeld de uitnodiging van Philharmonie Zuyd voor het optreden op donderdag 11 juni 2020 in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Hier zullen beide orkesten samen optreden.
Op 11 juni speelt Philharmonie Zuyd om 10.30 uur in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht de voorstelling: ‘De Liefhebber’ voor zo’n driehonderd schoolkinderen uit groep 4, 5 en 6. In deze voorstelling treden, naast het zestig muzikanten sterke orkest, ook acteurs op. Aan de hand van een meeslepend verhaal worden de muziekinstrumenten uit het orkest aan de kinderen voorgesteld. Zie ook de link: https://www.youtube.com/watch?v=ajx6_nkgmQs
Voorafgaande aan dit concert zullen onze schoolorkesten spelen (van 10 uur tot 10.15 uur) in de foyer van het theater. Net zoals eind vorig schooljaar in Ittervoort, zullen ook nu weer enkele leden van de Philharmonie meespelen met ons orkest. Vervolgens mogen onze muzikanten en begeleiders de voorstelling ‘De Liefhebber’ gratis bijwonen. Bovendien wordt de bus van en naar Maastricht voor een groot deel gesponsord door de Philharmonie Zuyd.
De reis naar Maastricht en terug, het concert en de voorstelling vinden alle plaats onder schooltijd. Belangstellende ouders en verzorgers zijn ook welkom (gratis), zij moeten echter wel zelf voor vervoer zorgen.
Het is de tweede keer dat de muzikanten van basisschool De Kingbeek mogen samenspelen met leden van Philharmonie Zuyd. Eind vorig schooljaar gebeurde dat al in Ittervoort tijdens de presentatie van de actie: “Geef je instrument door!”, georganiseerd door Het huis van de Kunsten. Als beloning mocht De Kingbeek voor duizend euro ‘shoppen’ bij muziekhandel Adams. Inmiddels zijn hiervoor diverse slagwerkinstrumenten aangeschaft (zie bijgaande foto).


Jubilarissen gemengd kerkelijk zangkoor Obbicht.

Tijdens de Cecilia avond van het Gemengd kerkelijk zangkoor Obbicht op 30 november j.l. werden twee jubilarissen in het zonnetje gezet.
Zo werd Annie Paland gefeliciteerd met haar 40 jarig lidmaatschap en Paula Hubens met het bijzondere van 60 jarig lidmaatschap van de vereniging.
Beide dames ontvingen ook namens het kerkbestuur en pastoor Houwman een bijzondere attentie.


KERSTEVENT COLOURFUL ART limburg.

In het weekend van 14 en 15 december organiseert COLOURFUL ART limburg haar Kerstevent met als hoofdaccent KERAMIEK, (DESIGN)KANDELAARS en LICHTBOLLEN.Topkeramiek is te bewonderen van NEDERLANDSE EN BELGISCHE KERAMISTEN zoals Mia America, Sjer Jacobs, Jolanda Nabben, Nicole Raskin en anderen.

Ook is er aandacht voor kandelaars in alle maten en vormen, van design tot decoratieve blikvangers. De ‘lichtbollen’, van kunsthars met edelstenen en goud, van de hand van kunstenaar Marcel Westerhof verdienen een warme aanbeveling.

In de deels overdekte tuin is ook plaats ingeruimd voor kleinere schilderijen. En in de galerieruimte is nog de lopende Cobra-expositie te zien (tot 31 december 2019).Alle getoonde items zijn te koop. De kunst die COLOURFUL ART limburg aanbiedt, in verschillende stijlen, maten en disciplines, is voor iedereen bereikbaar.Bij al het moois dat getoond wordt, wordt er ook gezorgd voor een sfeervolle Kerstentourage.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk
Openingstijden tentoonstelling za/zo van 12.00 tot 19.00 uur
Meullenersplein 13
6125 CJ Obbicht


Nieuw bestuur Ecrevissecomité en onthulling van de replica’s in de oude kerktoren.

Op zaterdag 12 oktober vond in de oude kerktoren aan het Overbroekplein de onthulling plaats van 2 replica’s van de gerestaureerde glas-in-lood ramen die in de Willibrorduskerk hangen. Tevens werd afscheid genomen van het oude bestuur van het Ecrevissecomité en werd tegelijkertijd het nieuwe bestuur geïnstalleerd.

In de Willibrorduskerk kregen de genodigden, waaronder wethouders Eefje Joosten en Pieter Meekels, een toelichting van Marjo Holtland over de glas-in-loodramen. Deze twee glas-in-loodramen, het H. Mariaraam en het St. Gerlachusraam, hingen in de oude Willibrorduskerk (gesloopt in 1984) en verkeerden in een slechte conditie. Na een grondige restauratie kregen de ramen de huidige bestemming: de Willibrorduskerk.

Daarna toog het gezelschap naar het Overbroekplein. In de kerktoren onthulden Wil Leurs en Hub Alberts de twee replica’s van de glas-in-loodramen. Deze gelegenheid werd aangegrepen om afscheid te nemen van het bestuur van het Ecrevissecomité en het nieuwe bestuur voor te stellen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Hub Alberts (voorzitter), Marjo Holtland (secretaris), Egbert de Jong (penningmeester) en de leden Romy Keulen, Patrick Brouwers en Mark van Seggelen. Ter ondersteuning zullen voorlopig Jan Demandt, Martin Link en Wil Leurs, allen al tientallen jaren bestuurslid van het Ecrevissecomité, bestuurslid blijven ter ondersteuning van het nieuwe bestuur.

Het nieuwe bestuur is verheugd dat Peter Szymkowiak en Anthony Szymkowiak, aanwezig bij de onthulling bij de kerktoren, aangaven dat ze beschermheer en beschermvrouw blijven van het Ecrevissecomité.

Het nieuwe bestuur bedankt het aftredend bestuur voor de jarenlange inzet en alle activiteiten die ze al decennialang in Obbicht hebben georganiseerd! Dank hiervoor! Het comité - genoemd naar de in Obbicht geboren schrijver Pieter Ecrevisse (1804-1879) – zal er ook naar streven het cultureel erfgoed van Obbicht te behouden. Daartoe zal het regelmatig activiteiten organiseren. We hopen u dan te mogen verwelkomen.

Het Ecrevissecomité is te bereiken via:hubalberts@home.nl


Concordia Obbicht op herhaling met “Er was eens …

Op 24 maart jl. had het harmonieorkest van Concordia Obbicht het sprookjesconcert “Er was eens …” op het programma staan. Echter door onvoorziene omstandigheden moest dit concert abrupt worden afgebroken. Zoals ook al eerder aangegeven en in de media bekend gemaakt, wil Concordia het destijds geplande concert alsnog uitvoeren en wel op zondag 29 december a.s. om 15.00 uur in de Willibrorduskerk in Obbicht. De kerk is open voor publiek vanaf 14.30 uur. Met dit concert wordt ook het jubileum “125 jaar Concordia Obbicht” afgesloten. Het programma voor de pauze wordt, zoals ook eerder gepland, geheel ingevuld met de uitvoering van het in 2013 door de Belgische componist Jan van der Roost geschreven “Singspiel Er was eens …” In deze 55 minuten durende compositie, waarbij de prachtige muziek van Jan van der Roost wordt afgewisseld met diverse toneelscenes en spannende woorden van een verteller, zal het publiek heerlijk kunnen wegdromen. Het sprookje De Gouden sleutel vormt de inleiding voor de drie andere wereldberoemde sprookjes Doornroosje, Roodkapje en Repelsteeltje. Jan van der Roost schreef dit artistieke meesterwerk ter gelegenheid van de 150e sterfdag van Jacob Grimm, de geestelijk vader van al die mooie en nog altijd tot de verbeelding sprekende sprookjes. Naast het harmonieorkest van Concordia, onder leiding van Alex Schillings, zal deze uitvoering worden ondersteund door Jeugdkoor Groenewoud uit Weert, onder leiding van Rita Scheffers, en diverse Obbichtse toneelspelers. De regie en de rol van de verteller zijn in handen van Gabriëlle Logister.
Na de pauze zal het harmonieorkest van Concordia een “licht” programma ten gehore brengen met nummers als “Old en Wise”, “Unchain my heart” en een medley van André Hazes.
Degenen die al een kaart hadden voor het concert van 24 maart jl. kunnen een nieuwe kaart krijgen voor het concert van 29 december aanstaande. Degenen die de kaarten via leden hebben gekocht, kunnen ook bij die leden de nieuwe kaarten krijgen. Degenen die de kaarten via de website gekocht hebben krijgen daarvan automatisch bericht.
Mensen die het concert op 29 december aanstaande niet kunnen bijwonen, maar wel een kaart hadden voor 24 maart jl. kunnen contact met ons opnemen via harmonie@concordiaobbicht.nl . Geïnteresseerden die nog geen kaart hebben kunnen die alsnog krijgen via de leden van Concordia Obbicht of via de verkooplink op onze website www.concordiaobbicht.nl. Kaarten kosten € 10,-- voor volwassenen en € 5,-- voor kinderen tot en met 12 jaar, dit is inclusief één consumptie.


Met Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk naar Intratuin op woensdag 13 november.

U kunt heerlijk op uw gemak rondwandelen/kijken/inkopen bij Intratuin en genieten van de kerstmarkt! Kosten € 7,50: dit is inclusief vervoer, koffie/thee met vlaai.
Aanmelden en betalen kan van 28 oktober t/m 8 november in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675 of in Obbicht bij José Jessen, Oude Raadhuisstr. 13b tel. 8502819.
Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos. U wordt thuis opgehaald tussen 13.15 uur - 13.25 uur door één van onze vrijwilligers.
De Zonnebloem wenst u alvast een hele fijne middag!


Tentoonstelling ‘COBRA EN LATER’ 12-10-2019 t/m 31-12-2019.

Beste kunstliefhebbers(s)

We vervolgen onze reeks exposities met een tentoonstelling gewijd aan onze Cobra kunstenaars. Kunstenaars, wier werken wij zeer bewonderen en met deze expositie brengen wij een lofzang aan de Cobra beweging.
We tonen oogstrelende werken uit onze collectie van Karel Appel, Eugène Brands en Corneille. Ook is er werk te zien van een aantal kunstenaars die geïnspireerd zijn door en zich verwant voelen met de Cobrabeweging zoals Jan Cobbaert, Menno Baars* en Peter Nieuwendijk.

Kortom, er is weer voldoende te bewonderen in onze galerie!

Wat achtergrondinformatie over de Cobrabeweging

Cobra werd opgericht in 1948 in Parijs. Het was een internationale beweging van jonge, vooruitstrevende kunstenaars. De naam Cobra is opgebouwd uit de beginletters van de hoofdsteden, waar de kunstenaars en oprichters van deze kunstenaarsgroep vandaan kwamen: Copenhagen, Brussel en Amsterdam.
In de jaren na de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zij een revolutie: een doorbraak in de moderne kunst die tot op de dag van vandaag doorwerkt in kunstopvattingen en kunstuitingen.
De leden van Cobra vonden elkaar in hun verlangen naar een nieuwe, vrije kunst. In de drie jaar dat Cobra bestond, creëerden zij een enorme hoeveelheid kunstwerken in een uitgesproken kleurrijke en fantasievolle stijl. Zij experimenteerden met allerhande technieken en materialen. Hiermee zetten zij de ontwikkeling van de naoorlogse kunst in Europa op een nieuw spoor. De Cobra kunstenaars ageerden tegen de heersende academische, intellectuele ‘bedachte’ kunstvormen, en propageerden juist ‘het spontane’. Ze lieten zich inspireren door primitieve kunst, kindertekeningen en outsider art: in hun ogen ‘onbedorven’ en zuivere kunst.
Met name het werk Karel Appel barstte van vitaliteit en werd daarmee het gezicht van COBRA in Nederland en daarbuiten. De ongeremde COBRA kunst bracht een schok teweeg in het behoudende Nederland. Met zijn beruchte uitspraak ‘Ik rotzooi tegenwoordig maar wat aan’, deed Appel er nog een schepje bovenop.
Als beweging heeft Cobra niet lang bestaan. In 1951 werd de groep in letterlijke zin ontbonden, maar de basisgedachte leeft verder in het werk van de kunstenaars die er toe behoorden. Ondanks het feit dat de groep maar kort bestond, heeft de beweging grote invloed gehad op de Europese moderne kunst.
In de loop der jaren gingen alle Cobra-kunstenaars hun eigen weg en behoren nu, met een volstrekt eigen beeldtaal, tot de meest onafhankelijke, succesvolle coryfeeën van de internationale kunstscène.

We verwelkomen u graag!
Yvonne en Huub Duyx, Meullenersplein 13 6125 CJ OBBICHT.

*Onze openingstijden zijn elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Bij hoge uitzondering zijn wij gesloten op de zaterdag. Dit zal ruimschoots van te voren bekend gemaakt worden op onze website www.colourfulartlimburg.nl onder de rubriek ‘kunstgalerie’.
Bezoek aan onze galerie, buiten de zaterdag, is op afspraak mogelijk.

AFSLUITING KUNSTJAAR 2019

In het weekend van 14 en 15 december a.s. organiseren wij ons Kerstevent waarbij het accent ligt op keramiek. Mooie objecten van Sjer Jacobs, Jolanda Nabben, Nicole Raskin en anderen zijn bij ons te bewonderen.
Ook voor kandelaars en kaarsen, dé ultieme sfeermakers in deze periode van het jaar, wordt in ons Kerstevent een plaats ingeruimd. Extra aandacht willen wij vestigen op de prachtige, unieke ‘lichtbollen’ die wij aanbieden van Marcel Westerhof.

START KUNSTJAAR 2020

In het nieuwe jaar starten wij onze tentoonstellingenreeks met een expositie met werken van Peter Hermans. Wij zien u graag in de periode 18-01-2020 t/m 29-02-2020.

Als eerbetoon aan de overleden kunstenaar Casper Bentsink, organiseren wij in de periode 07-03-2020 t/m 18-04-2020 een tentoonstelling van zijn schilderijen.

Menno Baars


Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk bezoekt woensdag 23 OKTOBER BREIFABRIEK MARCIËNNE in Heinsberg.

De bus vertrekt om 10.00 uur vanaf de markt in Grevenbicht en om 10.05 uur vanaf de markt in Obbicht. Wij verzoeken u op tijd op de markt te zijn zodat de bus meteen kan vertrekken.

Deze bus is geen rolstoelbus,maar rollators kunnen wel mee.
Kosten: € 6,00: dit is inclusief busreis, koffie/thee met gebak en KERSTMODESHOW.

Aanmelden en betalen vóór 12 oktober in Obbicht bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819 en in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos.

Wij wensen u alvast een hele gezellige morgen!


Galaconcert “Crossing Borders” in het kader van Concordia 125 wordt spectaculair!

Na een uitstekend verlopen jubileumweekend met veel en afwisselende blaasmuziek en een in grote getalen opgekomen publiek maakt Concordia Obbicht zich op voor het galaconcert “Crossing Borders”. Dit galaconcert, dat eveneens wordt georganiseerd in het kader van de 125e verjaardag van de vereniging, zal plaatsvinden op zaterdag 5 oktober om 20.00 uur in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Het wordt een concert met een zeer gevarieerd programma, van klassiek tot rock, ondersteund met prachtige beelden en lichteffecten. Voor de pauze zal het slagwerkensemble van Concordia onder leiding van Etienne Houben op het podium plaatsnemen. De circa dertig slagwerkers zullen u met veel passie en energie verrassen met uitvoeringen van o.a. Calm after the Storm (The Common Linnets), Uptown Funk (Bruno Mars), Music from Avatar (James Horner), Home of the Brave (Toto), Evolve (Etienne Houben) met elektronische samples, en nog veel meer. Na de pauze zal het harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings het programma vervolgen. Hun repertoire bestaat o.a. uit de Siciliaanse Vespers (Giuseppe Verdi), l’Amico Fritz (Pietro Mascagni), O mio Babbino Caro (Giacommo Puccini), Al Piemonte (Carlo Pizzini), Vilja lied (Franz Lehér), Gladiator (Hans Zimmer) en Barcelona (Freddie Mercury). Muzikale gasten bij dit galaconcert zijn Fenna Ograjensek en Erik Moonen. Als zangsolisten zullen zij diverse malen optreden, solo en als duo, met zowel het slagwerkensemble alsook het harmonieorkest. Fenna Ograjensek zal tevens de presentatie van het concert voor haar rekening nemen. Op een aangename wijze zal zij u door het programma heen loodsen. Kaarten voor het galaconcert “Crossing Borders” zijn voor € 15,-- per stuk verkrijgbaar via de leden van Concordia Obbicht of via de website www.concordiaobbicht.nl.


Ondernemers van Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk: Hartelijk bedankt!

Mede dankzij uw gulle giften kijken wij terug op een zeer geslaagde Zonnebloemmiddag op 26 september in Oos Hoes in Grevenbicht.

Namens gasten, vrijwilligers en bestuur Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.


Vrede.

Een warme groet, vrede en alle goeds! Achthonderd jaar geleden ontmoetten Franciscus van Assisi en sultan Malek Al-Kamil van Egypte elkaar. Franciscus ging op pelgrimstocht naar het Heilig Land. In een sterk gebaar van dialoog kwam het in Egypte tot een bijzondere ontmoeting. Twee vreemden ontmoetten elkaar in vrede, met één adem en hartslag voor God. De een was en bleef christen, de ander was en bleef moslim. De ontmoeting heeft een bijzonder effect gehad, in het bijzonder op Franciscus. Hij had geloofsverwantschap gevoeld met een andersgelovige en was onder de indruk door de adhan, de oproep tot gebed die klonk doorheen stad en streek. Kort daarop schreef hij een brief aan de stadsbestuurders en de custoden, waarin hij opriep om elke dag de klokken te luiden of een andere oproep tot gebed te geven. Zodat God met heel het volk over heel de aarde geloofd kan worden.

Op vrijdag 4 oktober 2019 zullen wij in alle kerken van de Parochiefederatie Born om 14:00 uur de klokken luiden.

Op deze feestdag van Franciscus van Assisi, op het moment van het vrijdaggebed, om Franciscus’ verlangen waar te maken, om die belangrijke ontmoeting tussen Franciscus en de Sultan te gedenken, om in verbondenheid met onze moslimbroeders & -zusters samen te bidden voor vrede, om een hoopvol teken te geven met alle mensen van goede wil. We nodigen ook iedereen uit om die dag in het voetspoor van Franciscus letterlijk naar ‘de ander’ toe te gaan, in broederlijkheid. Ook scholen, kerken, instituties, … kunnen zich aansluiten en een hoopvol teken van vrede en verzoening geven..


Concordia Obbicht 125 jaar jong !

Op 1 september jl. was het precies 125 jaar geleden dat Harmonie Concordia Obbicht officieel werd opgericht. Na een succesvol optreden van een aantal enthousiaste Obbichtse muzikanten in de sacramentsprocessie, eerder in dat jaar 1894, vond men de tijd gekomen dat het dorp toe was aan een eigen harmonie. Nu, 125 jaar later, zijn we dankbaar aan en trots op iedereen die in de achterliggende 125 jaar heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van de vereniging. Het huidige Concordia is een moderne, eigentijdse muziekvereniging met ruim 150 leden die trouw blijft aan de gemeenschap waar ze uit is voortgekomen, maar het ook aandurft om over de grenzen heen te kijken!

Natuurlijk wordt er aan deze bijzondere verjaardag de nodige aandacht geschonken. Alle activiteiten in 2019 op de verenigingsagenda staan in het teken van die 125e verjaardag. Echter komend weekend zal er onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” extra aandacht worden gegeven aan dit bijzondere jubileum. Het feestprogramma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 20 september 2019

Galaconcert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Majoor der Mariniers Arjan Tien en met medewerking van diverse solisten uit eigen geleding. Het concert zal plaatsvinden in de Willibrorduskerk en start om 20.00 uur.

Zaterdag 21 september 2019

Jeugdplay-in “Light feels good!” o.l.v. Jasper Staps. ’s Avonds om 19.00 uur zal er in de Willibrorduskerk een afsluitend concert plaatsvinden door het LBM jeugdorkest o.l.v. Bart Deckers en het “Light feels good orchestra!” o.l.v. Jasper Staps. Ook bij dit concert wordt medewerking verleend door diverse solisten.

Zondag 22 september 2019

Vanaf 10.30 uur muzikale rondgang van het jubilerende korps door Obbicht met aansluitend een brunch voor de leden en hun familie. Om 13.30 uur start de jubileumreceptie die op eigentijdse wijze zal worden ingevuld. Met alle genodigden en andere belangstellenden zullen we een toast uitbrengen op 125 jaar Concordia! Verder zullen in een multimediapresentatie diverse instanties en personen zich richten tot de jubilerende vereniging.
Vanaf 15.00 uur barst op de markt het Kingbaekfestival los, met medewerking van De Mährländer, ZH Mörge geit baeter, Ohne Gewahr, Björn van Berkel, Spik en Span en Marleen Rutten. Blaasmuziek, Limburgse artiesten, een drankje, een hapje, een najaarszonnetje en veel dorpse gezelligheid zijn de ingrediënten van deze veelbelovende zondagmiddag.

Meer informatie over bovenstaande activiteiten en Concordia Obbicht kunt u vinden op www.concordiaobbicht.nl . Om het hele dorp een extra feestelijk tintje te geven vraagt het jubilerende Concordia aan iedereen in Obbicht die daar mogelijkheden toe heeft om in het feestweekend de vlag uit te hangen.


Galaconcert “Crossing Borders” door 125-jarige harmonie Concordia Obbicht.

In het jaar dat de vereniging 125 jaar bestaat kan het natuurlijk niet uitblijven dat de jubilaris ook zelf in muzikale zin extra van zich laat horen. Nu hebben ze bij Concordia Obbicht geen gebrek aan muzikale activiteiten op de verenigingsagenda, maar toch wil men daar in dit jubileumjaar een bijzonder concert aan toevoegen. Op zaterdag 5 oktober aanstaande zullen het harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings en het slagwerkensemble onder leiding van Etienne Houben een spetterend galaconcert verzorgen met als titel “Crossing Borders”! Het concert zal plaatsvinden in Schouwburg De Domijnen in Sittard en start om 20.00 uur.

“Crossing Borders”, grenzen overschrijdend, is een uitdrukking die Concordia Obbicht al 125 jaar op het lijf geschreven is. In haar rijke historie heeft Concordia het nooit geschuwd om de muzikale grenzen telkenmale op te zoeken en het ook aangedurfd daar regelmatig overheen te stappen en heeft daarmee menig succes behaald! Ook het huidige Concordia is nog altijd een zeer vooruitstrevende vereniging die continu op zoek is naar vernieuwing en muzikale uitdaging.

In het galaconcert “Crossing Borders” zullen het slagwerkensemble en het harmonieorkest u in een avondvullend programma laten horen en zien hoe een dorpsvereniging in 125 jaar is uitgegroeid tot een begrip in de wereld van de blaas- en slagwerkmuziek. Met een uitgekiende programmakeuze waarin klassiek en hedendaags repertoire naadloos in elkaar overgaan zullen zij uw oren en ogen van begin tot einde strelen. Muzikale gasten bij dit bijzondere galaconcert zijn Fenna Ograjensek en Erik Moonen. Als zangsolisten zullen zij optreden, afzonderlijk en als duo, met zowel het slagwerkensemble alsook het harmonieorkest.

Kaarten voor dit bijzondere galaconcert zijn verkrijgbaar voor € 15,- per stuk via de leden van Concordia Obbicht of via de website www.concordiaobbicht.nl .


Spectaculair galaconcert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Obbicht.

In het kader van de 125e verjaardag van Harmonie Concordia Obbicht en onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” verzorgt de Marinierskapel der Koninklijke Marine onder leiding van Majoor der Marinierskapel Arjan Tien op vrijdag 20 september a.s. een spectaculair galaconcert. Het eerste deel van het concert zal worden ingevuld met zeer smaakvol repertoire voor symfonisch harmonieorkest. Daarbij zullen ook een aantal solisten voor het voetlicht treden. Sergeant Joris Lumeij zal op klarinet het Concertino Opus 26 in Es-dur voor klarinet en orkest van Carl Maria von Weber uitvoeren. Sergeant-majoor Jean-Pierre Cnoops en sergeant Richard Dols zullen respectievelijk op altsaxofoon en vibrafoon Escapades voor altsaxofoon, vibrafoon en orkest van John Williams uitvoeren. Na de pauze zal de Marinierskapel worden omgevormd tot een ware bigband en stapt men over op het lichte repertoire. In een non-stop uitvoering. inclusief de nodige licht en showeffecten. zal het publiek worden meegevoerd naar een swingende apotheose van dit galaconcert. Ook in dit deel van het concert zijn een tweetal fantastische solistische optredens gepland. Korporaal Bram Hartwig zal op bugel Always and Forever van Pat Metheny vertolken en adjudant René Hendrickx zal op altsaxofoon het publiek laten genieten van het sfeervolle en jazzy Quintessence van Quincy Jones. Het concert zal plaatsvinden in een tot concertzaal omgeturnde Willibrorduskerk in Obbicht. De kerk is open voor publiek vanaf 19.00 uur en het concert zal starten stipt om 20.00 uur. In de pauze en na afloop bent u van harte welkom in het sfeervolle feestpaviljoen op de markt, tegenover de kerk. Voor dit galaconcert zijn nog een beperkt aantal kaarten a raison van € 12,50 per stuk verkrijgbaar via de website van Concordia Obbicht, www.concordiaobbicht.nl .


KIENMIDDAG ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Op DONDERDAG 5 SEPTEMBER organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in OOS HOES in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur. In de pauze bieden wij u een lekker kopje koffie of thee aan. Deze kienmiddag is overigens toegankelijk voor iedereen. Wij nodigen u van harte uit en wensen u alvast een gezellige kienmiddag.


Concordia Obbicht organiseert verjaardagsfeestje met “Kingbaekfestival”

Inmiddels is al wijd en zijd bekend dat Concordia Obbicht dit jaar zijn 125e verjaardag viert. Alle activiteiten die dit jaar al geweest zijn of nog gaan komen, staan in het teken van dat jubileum en zijn of worden door Concordia georganiseerd onder het mom van “Belaef Blaosmeziek!” In het weekend van 20, 21 en 22 september zal Concordia Obbicht extra cachet geven aan die bijzondere verjaardag. Zo is er eerder al bericht over het galaconcert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine op vrijdag 20 september en de jeugdplay-in “Light feels good!” op zaterdag 21 september. Op zondag 22 september zal Concordia in de ochtenduren een muzikale jubileumtocht maken door de straten van Obbicht en vervolgens met de hele Concordiafamilie in het feestpaviljoen op de markt aanschuiven aan een overheerlijke brunch. Na de brunch volgt er een jubileumreceptie “nieuwe stijl”, waarover later meer. Aansluitend aan de jubileumreceptie zal rond de klok van 15.00 uur op de Obbichter Markt het “Kingbaekfestival” losbarsten. Optredens op dit bijzonder sfeervolle en dorpse muziekfestival zullen worden verzorgd door Blaaskapel De Mährländer, ZH Mörge geit baeter, Björn van Berkel, Marleen Rutten, Ohne Gewähr en Spik en Span. Aansluitend aan het feestpaviljoen zal een gezellig, omheind festival terrein worden ingericht waar de festivalbezoekers onder het genot van een drankje en een hapje, en wellicht onder een lekker nazomer zonnetje, heerlijk kunnen vertoeven en genieten. Om het festivalterrein te kunnen betreden dient u wel in het bezit te zijn van een polsbandje dat voor € 3,50 (inclusief consumptie) vanaf 23 augustus verkregen kan worden via PR@concordiaobbicht.nl of in de harmoniezaal te Obbicht. Dit laatste kan op vrijdagavond tussen 19:30-22:00 uur. Polsbandjes voor het “Kingbaekfestival” zullen ook worden verkocht tijdens het bondsschuttersfeest van Schutterij St. Willibrordus op zondag 25 augustus. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Concordia Obbicht en haar 125-jarig jubileum op www.concordiaobbicht.nl.


Topresultaten voor Concordia Obbicht op NK slagwerksolisten in Heel.

Op zaterdag 22 juni jl. vonden in Heel de Nederlandse Kampioenschappen voor slagwerksolisten plaats. Maar liefst acht jonge Concordianen hadden zich voor die titelstrijd weten te plaatsen. Het was een lange wedstrijddag, maar wel met voor Concordia grandioze successen. In de jeugddivisie scoorde Pien Claessen op kleine trom 86 punten. In de vijfde divisie scoorde Milan Gielen op marimba 89 punten, Lynn Croes op marimba 85 punten, Quin Colaris op multipercussion 89 punten en Joris Van Sloun op kleine trom met lof van de jury 93 punten. In de vierde divisie scoorde Sven Heffels op marimba 89 punten en Richard Hahnraths op kleine trom met lof van de jury 91 punten. In de derde divisie scoorde Rico Steffani op marimba 88 punten. Daarmee werd Milan Gielen Nederlands Kampioen in de vijfde divisie op het onderdeel Marimba, Quin Colaris Nederlands Kampioen in de vijfde divisie op het onderdeel multipercussion, Joris Van Sloun Nederlands Kampioen in de vijfde divisie op het onderdeel kleine trom en Sven Heffels Nederlands Kampioen in de vierde divisie op het onderdeel marimba.

Het muzikale seizoen wordt afgesloten met het kasteelconcert van de jeugdharmonie en het jeugdslagwerkensemble op zondag 7 juli a.s. vanaf 14.00 uur op de binnenplaats van Kasteel Obbicht. Na de vakantie wordt de muzikale draad snel weer opgepakt om gestalte te geven aan een aantal zeer spraakmakende activiteiten onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en de 125e verjaardag van Concordia. Meer info daarover kunt u nu al lezen op de website www.concordiaobbicht.nl.


Maasgouwtoernooi zeer succesvol voor Concordia Obbicht.

Tijdens het recente Maasgouwtoernooi in Roosteren hebben zowel het harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings alsook het slagwerkensemble onder leiding van Etienne Houben beide een zeer fraai concertoptreden verzorgd. In een fantastische, tot concertzaal omgebouwde Alberthal mocht het harmonieorkest van Concordia op zaterdag als eerste deelnemer op het podium plaatsnemen. Het klassiek symfonisch repertoire met werken van Mozart, Mascagni en Pizzini werd op een buitengewoon expressieve wijze uitgevoerd en viel uitermate goed in de smaak bij zowel het publiek alsook de jury. Laatste beoordeelde het optreden van het harmonieorkest van Concordia met het predicaat “zeer goed”. Op zondagmorgen was het de beurt aan de slagwerkers van Concordia. Zij brachten een primeur in de historie van het Maasgouwtoernooi door het eerste werk, “Marumba” van Stephen Neane, te laten uitvoeren door het jeugdslagwerkensemble. Het optreden van het slagwerkensemble werd gecompleteerd met de uitvoeringen van “Evolve” van Etienne Houben en de legendarische “Metropolis Overture” van Dream Theater. Het totale optreden van de slagwerkers van Concordia maakte veel indruk op het publiek alsook de jury hetgeen uiteindelijk leidde tot het predicaat “zeer goed”.

De komende twee weken zal Concordia zich gaan voorbereiden op de Taptoe Born op zaterdag 29 juni a.s. in Grevenbicht. Ook voor de Taptoe Born van dit jaar is er een spectaculair programma samengesteld waarin Concordia zal laten zien en horen dat ze al 125 jaar zeer voortvarend timmeren aan de muzikale weg.

Na de taptoe wordt er toegewerkt naar de afsluiting van dit seizoen met het kasteelconcert van de jeugdharmonie en het jeugdslagwerkensemble op zondag 7 juli a.s. vanaf 14.00 uur op de binnenplaats van Kasteel Obbicht. Na de vakantie wordt de muzikale draad snel weer opgepakt om gestalte te geven aan een aantal zeer spraakmakende activiteiten onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en de 125e verjaardag van Concordia. Meer info daarover kunt u nu al lezen op de website www.concordiaobbicht.nl .


PICKNICKEN MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK OP WOENSDAG 10 JULI BIJ KASTEELHOEVE OBBICHT.

Wij zorgen voor alles: u hoeft alleen maar aan te schuiven en lekker te genieten! Aanmelden en betalen kan van 17 juni t/m 2 juli. In Grevenbicht kunt u zich aanmelden bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 8502819. U kunt zich ook aanmelden in de Zonnebloemsoos. Bijdrage picknick € 8,00. Mocht u geen vervoer hebben laat dat bij aanmelding even weten: u wordt dan thuis opgehaald. Kosten vervoer € 2,00. U bent 10 juli van harte welkom vanaf 12.30 uur bij Kasteelhoeve Obbicht, Kasteelweg 25 Obbicht. Tot dan!


Concordia Obbicht neemt met drie orkesten deel aan het Maasgouwtoernooi.

In het weekend van 15 en 16 juni aanstaande staat het jaarlijkse Maasgouwtoernooi in het land van Swentibold weer op het programma. De muzikanten van Concordia Obbicht zijn al geruime tijd druk aan het repeteren om ook tijdens deze editie van het Maasgouwtoernooi mooie en spraakmakende uitvoeringen neer te zetten. Het harmonieorkest onder leiding van Alex Schillings zal dit jaar de aftrap geven als eerste deelnemer in het zaterdagmiddagprogramma. Traditiegetrouw zullen zij het Maasgouwtoernooi openen met het spelen van het Wilhelmus. Het concertprogramma van Concordia bestaat vervolgens uit “Overture Die Zauberflöte” van Wolfgang Amadeus Mozart, “Intermezzo uit l’Amico Fritz” van Pietro Mascagni, het symfonisch drieluik “Al Piemonte” van Carlo Alberto Pizzini en tot slot de wereldberoemde “Mars der Belgische Parachutisten” van Pieter Leemans. In het zondagochtendprogramma zorgen de slagwerkers van Concordia voor een primeur. Naast het grote slagwerkensemble zal ook het jeugdslagwerkensemble een optreden verzorgen. Onder leiding van Etienne Houben spelen zij “Marumba” van Stephen Neane. Vervolgens neemt het grote slagwerkensemble het over en vervolgt het programma met “Evolve” van Etienne Houben en tot slot “Metropolis Overture” van Dream Theater in een arrangement van Rick Alberts.


Galaconcert door de Marinierskapel der Koninklijke Marine in Obbicht.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is het muzikale visiteplaatje van de Nederlandse krijgsmacht en treedt op bij tal van ceremonies en gelegenheden in binnen- en buitenland. Concordia Obbicht is dan ook bijzonder vereerd dat dit professionele, nationaal en internationaal vermaarde harmonieorkest in het kader van “Belaef Blaosmeziek” en het 125-jarig jubileum van Concordia een galaconcert komt geven op vrijdag 20 september aanstaande in de Willibrorduskerk in Obbicht. De Marinierskapel der Koninklijke Marine zal die avond onder leiding van Majoor der Mariniers Arjan Tien een concert verzorgen waarbij in het eerste gedeelte het accent ligt op symfonische blaasmuziek met solisten uit eigen gelederen. Na de pauze zal de orkestopstelling worden gewijzigd in een bigbandopstelling en wisselen jazz, pop en entertainment op hoog niveau elkaar af. Het concert start om 20.00 uur. De Willibrorduskerk is die avond open voor publiek vanaf 19.00 uur. Kaarten voor dit bijzondere Galaconcert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor € 12,50 per stuk via de website van Concordia Obbicht www.concordiaobbicht.nl.


Kom jij ook naar de jeugdplay-in “Light feels good!”?

Op zaterdag 21 september aanstaande organiseert Concordia Obbicht een zeer bijzondere jeugdplay-in met de titel “Light feels good!”. Deze jeugdplay-in is één van de vele activiteiten die Concordia in 2019 organiseert onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en haar 125-jarig jubileum. Voor de leiding van de jeugdplay-in heeft Concordia niemand minder dan Jasper Staps weten te contracteren. Jasper is in de hafa-wereld vooral bekend van zijn fenomenale arrangementen die ook door vele professionele orkesten en artiesten regelmatig worden gebruikt. Denk nog maar eens terug aan het recente 5 mei Bevrijdingsdagconcert op de Amstel in Amsterdam. Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft die avond diverse arrangementen van Jasper gespeeld. Daarnaast is Jasper natuurlijk ook een bekend saxofonist. Zo is hij de sideman in het begeleidingsorkest van Guus Meeuwis, maar ook begeleider van vele andere bekende artiesten. Naast de algehele leiding over de jeugdplay-in zal Jasper ook optreden als repetitor voor de houtgroep. Als repetitor voor de kopergroep heeft Concordia Teus Nobel gecontracteerd. Teus is op dit moment één van de meest bekende Nederlandse trompetisten in de jazz- en popscene. Voor de slagwerkers zal Maikel Claessens fungeren als repetitor. Maikel is vooral bekend als malletsolist en coördinator van de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het conservatorium in Amsterdam. De play-in zal in de avonduren worden afgesloten met een heus concert van het “Light feels good Orchestra” onder leiding natuurlijk van Jasper Staps. In dat optreden zullen Teus en Maikel optreden als solist. Daarnaast zal ook het Limburgse toptalent Romano Diederen als solist optreden met het “Light feels good Orchestra”. Van dat bijzonder orkest kun jij deel uitmaken als je een hafa-instrument bespeelt en minimaal je diploma B hebt of een vergelijkbaar niveau. Dus, aarzel niet en geef je op! En verdiep je een dag lang samen met collega muzikanten, onder leiding van ware professionals, in het genre van de lichte muziek. Meer informatie over deze jeugdplay-in en hoe je je kunt inschrijven kun je vinden op www.concordiaobbicht.nl en via de link www.concordiaobbicht.nl/inschrijvingplayin


Allerlaatste derby Obbicht3-Armada3.


NAAR HEPPENEERT MET ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK OP WOENSDAG 22 MEI.

Vertrek 13.45 uur. U wordt thuis opgehaald. Terugreis 16.30 uur. In Heppeneert bezoeken we het winkeltje, daarna is er een gebedsdienst en om 15.30 uur is het tijd voor koffie met vlaai. De kosten bedragen € 7,50 p.p. dit is inclusief vervoer, koffie en vlaai. Aanmelden en betalen kan van 6 t/m 14 mei, in Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos. Na aanmelding krijgt u verdere in formatie over het tijdstip waarop u opgehaald wordt.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag.


LENTETOCHT ZONNEBLOEM GREVENBICHT, OBBICHT, PAPENHOVEN EN SCHIPPERSKERK.

Woensdag 24 april maken we per liftbus een mooie lentetocht. Vertrek om 12.45 uur vanaf de markt in Grevenbicht, vervolgens rijdt de bus naar Obbicht: vertrek vanaf de markt om 12.55 uur. We rijden naar Eupen (Wassertalsperre) voor koffie/thee met vlaai. Daarna gaan we verder door het prachtige Limburgse bloesemland richting Ulestraten waar we bij Bergrust genieten van een lekker diner. De thuiskomst wordt zo rond 20.00/20.30 uur verwacht.
Kosten bloesemtocht: € 35,00 p.p. Uw rolstoel of rollator kan mee in de bus. Aanmelden en betalen vanaf 1 tot en met 16 april. In Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819. Aanmelden kan natuurlijk ook in de Zonnebloemsoos vanaf 1 april.

Wij wensen u alvast een hele fijne middag!


Höb gèr de Optoch gemis?

Wil Smeets heat d'r foto's van gemaak en die kent gèr op de site van de Reube bekieke.

Reube Alaaf!!

Obbeegse Optoch van 2019

Ein klein impressie.


Lunch bij Oos Hoes Grevenbicht op donderdag 14 maart voor gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.

Michaël Theelen bereidt een heerlijke 3-gangen lunch voor u.
Kosten: € 15,00 p.p. dit is inclusief één consumptie. Aanvang 12.30 uur, zaal open 12.00 uur.

Aanmelden en betalen voor deze lunch vóór 27 februari, in Grevenbicht bij Marianne Dieteren, tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819.
U kunt zich natuurlijk ook aanmelden in de Zonnebloemsoos.

Mocht u vervoer nodig hebben, laat u dat dan bij aanmelding even weten. Kosten vervoer € 2,00.


Hoog bezoek voor orkest en –koor van Basisschool de Kingbeek.

Maandag vier februari bezocht een ‘enthousiaste en nieuwsgierige’ delegatie bestaande uit Tweede kamerlid Thierry Aartsen, leden van Provinciale Staten, het Huis van de Kunsten, De Domijnen en Artamuse de locatie Grevenbicht van Basisschool de Kingbeek.

De Kingbeek bleek geselecteerd te zijn als voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen de plaatselijke basisschool en het muzikale achterland. Mede door de unieke situatie van Grevenbicht en Obbicht: drie grote harmonie orkesten in de hoogste divisie, binnen paar vierkante kilometer.

Het bezoek kreeg uitleg over het programma: “Meer muziek in de Klas”: een samenwerking tussen MuziekCollectief De Kingbeek en de gelijknamige basisschool en er werd een repetitie van een gedeelte van het schoolorkest en –koor bijgewoond. Het gehele schoolorkest en – koor van De Kingbeek bestaat uit zo’n 50 muzikanten afkomstig van de locaties Obbicht en Grevenbicht en wordt geleid door Jo Savelkoul en Roel Nijsten.

De gasten, die door de kinderen op een serenade werden getrakteerd,werden zichtbaar ‘Happy’. Tijdens de aansluitende gedachtenwisseling met een vertegenwoordiging van kinderen uit het orkest, de muzikale leiding en enkele leraren, stak de delegatie haar bewondering voor de Kingbeek invulling van: ‘Meer Muziek in de Klas’ niet onder stoelen of banken.


V.V. Armada en V.V. Obbicht zoeken nieuwe naam als fusieclub. Jij mag meedenken!

Met ingang van het seizoen 2019-2020 hebben VV Armada (opgericht in 1936) uit Grevenbicht en VV Obbicht (1924) het voornemen als fusieclub gezamenlijk deel te nemen aan de voetbalcompetitie. Er zijn nog wat zaken die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld het bedenken van een naam voor de fusieclub.

De fusiecommissie heeft het plan opgevat om inwoners van beide dorpen de gelegenheid te geven om mee te denken over de naam van de nieuwe club. Het indienen van naamsuggesties kan tot en met vrijdag 22 februari 2019 via nieuwe.naam.armada.obbicht@gmail.com.

Uit alle reacties wordt een top 5 samengesteld. Deze wordt aan de leden voorgelegd tijdens een informatiebijeenkomst op 27 februari a.s. Uiteindelijk bepalen de leden welke naam de nieuwe club gaat voeren.

Weet jij een toepasselijke naam? Schroom dan niet en dien jouw suggestie in. Wie weet ben jij straks de trotse bedenker van de naam van de jongste club in het amateurvoetbal.


Historisch moment: allerlaatste derby met aftrap door Obbicht-middenvelder / Zawpenseprins Rik I.

Update 10-02-2019, 08:45uur; de wedstrijd is als gevolg van zware regenval en een drassig veld AFGELAST!

Zondag 10 februari zal de geschiedenis ingaan als de dag dat de allerlaatste derby Obbicht 3 - Armada 3 afgewerkt werd. Voor dit historisch moment zal Obbicht-middenvelder én Zawpenseprins Rik I de wedstrijd aftrappen!

Obbicht en Armada werken momenteel nauwgezet fusieplannen uit voor komend seizoen, om in de toekomst samen op een nieuwe accommodatie in het middengebied, tussen Grevenbicht en Obbicht, te gaan voetballen. Zondag staat de allerlaatste derby op het programma, als de weergoden gunstig gezind zijn.

Bij het derde elftal van Obbicht voetbalt middenvelder Rik van Didden, wie in het Grevenbichtse beter bekend staat als Prins Rik I, de huidige heerser van 't Zawpenseriek. Prins Rik I zal op deze vroege ochtend in het Obbichtse gesteund worden door een gezelschap van Vastelaovesvereiniging De Zawpense.

Een Grevenbichtse prins die in 't Obbichtse Reuberiek voetbalt? Dat had jaren geleden niemand voor mogelijk gehouden. De strijdbijl is begraven, de dorpen zijn klaar voor de fusie. Óf..., volgt er zondag nog één keer een ouderwetse clash? Om 9:30uur is de aftrap. We gaan het zien! 3 x Alaaf!


Mail van Geert-Jan Claessens.

Onderwerp: vragen De Limburger over nieuwbouw school en sportaccommodaties
Datum: 2 februari 2019 om 16:40:40 CET

Geacht heer Link,

Ik benader u omdat ik vanmiddag bij een protestactie tegen de nieuwbouw van de school en sportaccommodaties in het middengebied was, waarover een artikel verschijnt in de krant van maandag. . Ik wil de graag weten of die plannen nog altijd actueel zijn en hoe u en het dorpsplatform aankijkt tegen de argumenten van tegenstanders. Die stellen dat nieuwbouw niet nodig is vanwege de dalende aantallen leden en leerlingen, en dat opknappen van bestaande accommodaties goedkoper is. Daarnaast is het volgens hen van groot belang het middengebied groen en open te houden.

Ik hoop dat u dit weekend kunt reageren.
Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten,
Geertjan Claessens
verslaggever De Limburger


Antwoord Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg.

Geachte heer Claessens,

Naar aanleiding van uw mail(zie boven) heb ik de reactie van Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg eveneens in de bijlage toegevoegd.

In het telefoongesprek van gisteren heb ik begrepen dat u pas sinds kort voor de regio Sittard-Geleen werkt. Behoudens onze inhoudelijke reactie in de bijlage, doe ik een dringend verzoek op u om de, door u genoemde, ‘protestactie’ in het juiste perspectief te plaatsen.

Op 11 oktober jongstleden heeft de gemeenteraad een ronde georganiseerd over dit onderwerp. Er waren destijds bijna 200 voorstanders in het gemeente huis aanwezig, die geluisterd hebben naar toespraken van woordvoerders van 9 grote groeperingen in Obbicht en Grevenbicht en ook 7 individuen. Alle vertegenwoordigers, van oa. Kindante, Voetbalverenigingen, tennisclub, OR, MR en Laefbaar Obbeeg en Beeg hebben zich gedragen door de publieke belangstelling uitgesproken als voorstander van een unilocatie in het middengebied. De 7 individuen hebben aangegeven persoonlijke belangen te hebben om tegenstander van de unilocatie in het middengebied te zijn. Als woordvoerder van Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg, heb ik de vraag gekregen van een raadslid of ik de achterban van onze stichting kon aantonen. Ik heb geantwoord door aan te geven welke verenigingen in deze dorpen een financiele bijdrage aan onze stichting hebben geleverd. Niet enkel de direct betrokkenen maar Alle verenigingen, van volleybalclub tot theatervereniging, van schutterijen tot ouderenverenging. Daarnaast heb ik op diezelfde avond namens Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg 565 handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad van inwoners die onze initiatieven en standpunten steunen.

Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg stelt het algemene belang van de meeste inwoners boven individuele belangen van enkele inwoners. Daar we begrijpen dat niet altijd iedereen het eens kan zijn met onze ideeën trachten we altijd zoveel mogelijk belangen in het ontwerp te verwerken zolang ze het algemene belang dienen.

Als ik de foto van deze belangengroep bekijk zie ik precies 10 mensen op de foto staan. In grootte vergelijkbaar met de opkomst van de tegenstanders op 11 oktober 2018. Ik doe dan ook op u het dringende verzoek om niet te praten over een protestactie, maar van een groepje inwoners die een andere mening hebben. Geef ze svp niet een groter podium dan dat ze verdienen, daar beledigt u de vele voorstanders van het voorstel mee, die zich al jaren inzetten om de unilocatie in het middengebied te verkrijgen. Wilt u als onafhankelijk journalist echt het gevoel van de inwoners beschrijven in een inhoudelijk stuk, kom dan svp as dinsdag tussen 19:00 uur en 21:00 uur naar de Basisschool in Grevenbicht. Daar is een open inloopavond aangaande de nieuwe indeling van de school ingaand komend schooljaar. Dit onderwerp hangt nauw samen met de keuze voor een unilocatie in het middengebied, en daar kunt u echt de sfeer proeven van grotere gedeelten van de bevolking.

Met vriendelijke groeten
Namens Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg,

Niek Wetzels.


De doelstellingen van Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg.

‘De doelstellingen van Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg zijn het behouden van de leefbaarheid in de vier kerkdorpen Obbicht, Grevenbicht Papenhoven en Schipperskerk. We doelen op een veilige leefomgeving met faciliteiten die voldoen aan de eisen van de huidige tijd en het behoud van het bruisend verenigingsleven[1].

Het gebouw van de school in Obbicht is gebouwd in 1959. Het gebouw in Grevenbicht bestaat uit twee gedeeltes. Het gedeelte voormalig Basisschool DS. Deeleman is gebouwd in 1963 en het gedeelte voormalig Pastoor Franck is gebouwd in 1964. De beide voetbalcomplexen stammen uit 1980. Het tenniscomplex in Grevenbicht bestaat vanaf 1979 en in Obbicht vanaf 1981. Allemaal sterk verouderd en het onderhoudsniveau is ondermaats.

Ik lees in uw mail dat de 10 tegenstanders van het plan in het middengebied 3 speerpunten hebben, waarom de gemeente op andere gedachten gebracht moet worden. Als eerste wordt gesteld dat nieuwbouw niet nodig is vanwege dalende aantal leden en leerlingen. De tweede is dat opknappen van de bestaande accommodaties goedkoper is dan nieuwbouw en tot slot is het van belang om het middengebied open en groen te behouden.

De prognose over het aantal leerlingen is voor de komende 5 jaar stabiel, dus het statement dat zij gebruiken is onjuist. En mocht er sprake zijn van een dalend aantal leden en leerlingen, kun je dat juist omdraaien door toekomstbestendige voorzieningen te bouwen i.p.v. het aanpassen van oude accommodaties,. Dit sluit aan bij de strategie van de gemeente voor een stabilisatie of een lichte groei van het aantal inwoners. Als belangrijke randvoorwaarde voor deze strategie stelt de gemeente dat het vestigingsklimaat goed op orde is waardoor meer mensen zich in Sittard-Geleen gaan vestigen[2].

Om te bepalen welk alternatief duurder of goedkoper is, dient u te kijken naar de Netto contante waarde. De gemeente is op dit moment druk doende de exacte prijsberekening te maken. Op basis van onderzoeken van 2013 is een alternatief van aanpassingen aan de huidige accommodaties waarschijnlijk 20% goedkoper. Een nieuwbouw complex wordt in 40 jaar afgeschreven en verbouwingen of aanpassingen van bestaande locaties in 25 jaar. Hierdoor is de Netto contante waarde van het voorkeursalternatief juist goedkoper dan een ander alternatief.

Tot slot wil ik nog reageren op het behouden van open en groen. Strikt theoretisch moet iets al groen zijn, voordat het behouden kan blijven. Het stuk grond dat aangewezen is als voorkeurslocatie is op geen enkele wijze groen. Het is vrijwel volledig akkerland. Door de plannen te bestuderen die ook vorige week met de gedeputeerde van de provincie zijn besproken, ziet u dat door de ligging van de voetbal velden en de gebouwen de openheid tussen Obbicht en Grevenbicht geborgd blijft, en dat de akkerlanden vervangen worden door groene (kunst) grasvelden.

Door te kiezen voor een nieuwe locatie in het middengebied, kies je juist voor het behoud van leefbaarheid. Er wordt een reden gegeven aan jong en oud om zich te (blijven) vestigen in de enige kerkdorpen tussen Kanaal en Maas van de gemeente Sittard-Geleen. Deze noodzakelijke investering voor de toekomst wordt door het overgrote deel van de bevolking in de kerkdorpen gedragen.

Namens Stichting Laefbaar Obbeeg en Beeg.
Niek Wetzels.

[1] Obbicht en Grevenbicht hebben vele verenigingen. Een kleine greep uit de enorme successen van de afgelopen jaren. Winst van het OLS door schutterij Eendracht uit Grevenbicht in juli 2013. De Drumband van Obbicht wint het WMC marswedstrijden in Kerkrade in 2013 en afgelopen zaterdag het open NK Slagwerkensemble. De voetbalclub in Obbicht speelde in seizoen 2014-2015 nog in de 6de klasse, maar speelt dit seizoen in de derde klasse. Door het benoemen van deze resultaten wil ik op geen enkele wijze de andere behaalde resultaten van andere verenigingen die niet genoemd zijn als minder belangrijk bestempelen.

[2] Kadernota 2015 Gemeente Sittard-Geleen, pag 12


Slagwerkensemble concordia Obbicht Nederlands kampioen!

Dat het in de hoogste divisie een bloedstollende strijd zou worden op de Nederlandse kampioenschappen voor concertslagwerkensembles in Theater De Bussel in Oosterhout zaterdag 2 februari jl., stond vooraf al vast. Drie gezelschappen hadden het aangedurfd om zich in te schrijven voor dit Open Nederlands Kampioenschap. Door de kenners werd vooraf al voorspeld dat het uiteindelijk een clash zou worden tussen de slagwerkers van Cadenza uit Twello en Concordia uit Obbicht. Beide ensembles hadden tijdens de regionale wedstrijden laten zien en vooral horen waartoe ze in staat zijn. En het werd een ware clash, maar de strijd om de hoogste eer en de nationale wimpel was vooral voor het publiek om van te watertanden! Zowel Twello als Obbicht haalden alles uit de kast. De opzet van de door beide gezelschappen gekozen concertprogramma’s was anders, maar wel allebei van een ongekend hoog niveau. De jury had dan ook de lastige taak om te beslissen naar welke kant de balans zou uitslaan. Het dak van Theater de Bussel ging er dan ook zowat af toen bekend werd dat Concordia met één punt verschil en een totaal van maar liefst 96 punten de Nederlandse titel mee mocht nemen naar Obbicht. Chapeau en een dikke proficiat voor de dames en heren slagwerkers, maar vooral ook voor hun grote inspirator en muzikaal leider Etienne Houben!


Basisschool Obbicht/Kindcentrum Kingbeek.

Vandaag 29 januari 2019 heeft Kindante aan alle ouders/ verzorgers schriftelijk kenbaar gemaakt dat Kindante te weten: directie, team en medezeggenschapsraad van 'Kindcentrum de Kingbeek' hebben besloten dat de groepen 1 tot en met 6, inclusief de kindpartners die de kinderopvang aanbieden met ingang van het schooljaar 2019-2012 gehuisvest worden op de locatie te Grevenbicht.

Alle kinderen van de nieuwe groepen 7 en 8 schooljaar 2019-2020 worden gehuisvest in Obbicht. Ouders van de voorziening Spelenderwijs worden door hen ingelicht zo wordt gemeld.

In het bericht wordt aangegeven dat de reden van dit besluit is gelegen in het feit dat de tijdelijk 4 jarige subsidie door de overheid, in afwachting van een nieuw onderkomen, vanaf het nieuwe schooljaar jaar wegvalt. Derhalve is in verband met het wegvallen van dit budget en het garanderen van optimaal onderwijs deze maatregel noodzakelijk.

Verder wort er gemeld dat er niet voor gekozen wordt alle kinderen op 1 locatie te huisvesten omdat beide schoolgebouwen in dat geval dure en ingrijpende aanpassingen vereisen. In Grevenbicht worden alleen de meest noodzakelijke aanpassingen gedaan in afwachting van een nieuw onderkomen.

Er wordt gelegenheid geboden vragen te stellen daartoe is een inloopmoment op dinsdag 5 februari van 19.00- 21.00 uur in Grevenbicht!

Bovenstaande mededeling is natuurlijk belangrijk voor alle kinderen en ouders/verzorgers maar ook voor alle dorpsgenoten! Vandaar dat wij het belangrijk vinden deze informatie met u allen te delen.

 

Voor nu hebben wij alvast een paar vragen:

 • Wat is de reden de jonge kinderen groepen 1 tot en met 6 naar Grevenbicht te laten gaan en groepen 7-8 naar Obbicht: waarom niet andersom?
 • Wat is de reden van de huidige ingebrachte samenstelling en niet bv. groepen 1 tot en met 4 clusteren?
 • Wat zou het voordeel voor de kinderen en de ouders zijn als de jonge kinderen (groepen) in Obbicht blijven?
 • Wat is het voordeel verkeerstechnisch voor de inwoners in Grevenbicht als de jonge kinderen in welke indeling dan ook in Obbicht blijven?
 • Zijn de kinderen van de groepen 7 en 8 bijvoorbeeld in staat zelfstandig te fietsen/lopen naar de aangegeven locatie?
Momenteel is duidelijk dat, mochten de jonge kinderen niet meer in Obbicht naar school gaan, brigadieren in Obbicht weinig nut heeft en derhalve in dat geval opgeheven moet worden, zo wordt geconcludeerd door de brigadiersgroep.

Dit zijn de heersers over ’t ‘Reuberiek’ in 2019!

De Reube Obbeeg heeft haar hoogheden compleet. Naast de unieke benoeming van de eerste Reubeprinses Esther I, zullenSeniorenprins Mart I met zijn prinses Ria én het Jeugdpaar Mauro I en Lynn de scepter zwaaien over het ‘Reuberiek’.


Prinses Eshter I.

Prinses Esther (3x11 jaar) is een echt Reubinneke. In het dagelijks leven is onze Prinses werkzaam als leerkracht op basisschool De Bolleberg in Maria Hoop. Daarnaast is ze lid van schutterij St. Willibrordus Obbicht waar ze de dwarsfluit bespeelt. Ook is Prinses Esther een fanatiek lid van de carnavalsgroep “wie auwer wie gekker”. Bij onze kersverse en (vrij)gezellige Prinses stroomt het “vastelaovesblood” al vanaf jonge leeftijd door de aderen. Haar moeder Tillie ontving enkele jaren geleden het “Vastelaoveshart” van de gemeente Sittard-Geleen-Born.


Seniorenprinsenpaar Mart I & Ria.

Seniorenprins Mart I is geboren in Stein en opgegroeid in Elsloo. Seniorenprinses Ria is geboren in Heerlen en heeft vervolgens 21 jaar in Beek gewoond. Nadat de twee elkaar gevonden hadden woonden zij enkele jaren in Geverik maar al sinds 1979 in het Reuberiek. Seniorenprins Mart I is in het dagelijks leven vooral bezig met klussen, africhten van jachthonden, jagen en jachthoornblazen. Seniorenprinses Ria daarentegen doet het “iets” rustiger aan met puzzelen, lezen en als vrijwilligster van de zonnebloem. Samen hebben zij twee dochters en twee kleindochters, waarvan de oudste lid is van onze Dansmariekes!


Jeugdprinsenpaar Mauro I & Lynn.

Jeugdprins Mauro
is 11 jaar oud en al zijn hele leven woonachtig in het Reuberiek. Mauro is lid van schutterij St. Willibrordus en loopt daar voorop als bordjesdrager; daarnaast speelt hij pijperfluit. Verder is Mauro bijzonder sportief; hij is lid van VV Obbicht, waar hij de aanvalslinie van JO13-1 aanvoert. Mauro viert al “Vastelaovend” vanaf zijn geboorte; treedt op als artiest tijdens de jeugdmiddag of als deelnemer aan de optocht, hij is er altijd bij !

Jeugdprinses Lynn
is ook 11 jaar oud en zit net als Mauro in groep 8 van BS de Kingbeek. Bij Lynn giert de muzikaliteit door de aderen; ze is lid is van Concordia Obbicht. Hier werkt ze hard aan een carrière als slagwerker. Daarnaast turnt onze jeugdprinses en danst ze “de sterren van de hemel” als dansmarieke van De Reube. Carnaval vieren zit ook bij Lynn in de familie, haar zus Fenne was enkele jaren geleden ook Jeugdprinses bij de Reube. Samen met Jeugdprins Mauro I is ze dit jaar het boegbeeld voor de Obbeegse jeugd en zal ze voorop gaan in de vele polonaises!Receptie

De Reube kijken met veel vertrouwen het komende seizoen tegemoet en zijn er zeker van dat deze hoogheden het ‘Reuberiek’ op haar grondvesten zullen doen schudden! U kunt onze Hoogheden komen feliciteren tijdens de receptie die wordt gehouden op zondag 3 februari vanaf 14.11 in de Harmoniezaal, Koestraat 8 Obbicht.

Reube Alaaf!!

Hoogheden de Reube

Slagwerkmatinee met d-examen van Stef Demandt bij concordia Obbicht.

Na een uitermate succesvol nieuwjaarsconcert van de jeugdorkesten vervolgt Concordia Obbicht haar concertreeks in het jubileumjaar “Concordia 125” met een heus slagwerkmatinee. Het slagwerkensemble van Concordia, onder leiding van Etienne Houben, is volop in voorbereiding voor haar deelname aan het Open Nederlands Kampioenschap voor concertslagwerkensembles op zaterdag 2 februari a.s. in Theater De Bussel in Oosterhout. Na de zeer succesvolle deelname aan het recente LBT Concours in Heel en het behalen van de Limburgse titel in de eerste divisie zullen de slagwerkers van Concordia deze keer meer dan de puntjes op de i zetten en alles uit de kast halen om een goed resultaat neer te zetten in Oosterhout. Het slagwerkmatinee is dan ook een prima try-out in aanloop naar het Open Nederlands Kampioenschap. Voor belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn om naar Oosterhout af te reizen een uitermate mooie kans om nog een keer het prachtige concoursprogramma “Soundtrack of Destiny” te horen.

Naast een optreden van het slagwerkensemble zal tijdens het slagwerkmatinee Stef Demandt zijn openbare D-examen afleggen. Stef is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gerenommeerd, all-round slagwerker. Als afronding van zijn opleiding zal hij tijdens het slagwerkmatinee in de openbaarheid een “proeve van bekwaamheid” afleggen ten overstaan van een externe examencommissie. Daarvoor heeft hij samen met zijn leraar, Etienne Houben, een prachtig concertprogramma samengesteld waarmee hij wil laten zien en vooral horen hoe breed het spectrum van het moderne slagwerk is. Zijn programma omvat Etude 22 uit Advanced Snare Drum Studies van Mitchel Peters, Waltz Variations voor Pauken van Ian Wright en Ghanaia voor marimba en slagwerktrio van Matthias Schmitt. Tot slot zal hij, samen met het jeugdslagwerkensemble van Concordia, het eerste deel van Dilemma van Gian Prince uitvoeren. Naast het begeleiden van Stef zal het jeugdslagwerkensemble, onder leiding van Etienne Houben, ook het populaire Calm after the Storm van de Common Linnets spelen.

Het slagwerkmatinee zal plaatsvinden op zondag 27 januari 2019 in de Harmoniezaal aan de Koestraat in Obbicht, aanvang 14.00 uur en de entree is gratis.


Vijfdaagse reis naar de Moezel.

Ouderenvereniging Obbicht
5 daagse zomereis naar de Moezel, met verblijf in Ernst.
vertrek: zondag 7 juli
thuiskomst: donderdag 11 juli
meer info klik hier


Seniorenzitting Woensdag 13 Februari 2019 in Stadsschouburg Sittard.

Seniorenzitting Woensdag 13 Februari 2019 in Stadsschouburg Sittard, voor o.a. gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Geniet van de Marottekapel, de buut van Jan Geraedts en Wiel Vinken, de liedjes van Frans Theunisz en een medley van Limburgse liedjes door lokale artiesten Paul Jean Jessen, Jan van Daal en René Haustermans. De afsluiting wordt verzorgd door BEPPIE KRAFT.
Kaarten kosten € 22,00 dit is inclusief busvervoer, consumptie, garderobe en nonnenvot.
Aanvang zitting 14.11 uur, einde omstreeks 17.30 uur.
AANMELDEN EN BETALEN KAN TOT EN MET 13 JANUARI 2019bij Marianne Dieteren, Rozenlaan 13 tel. 4857675 of bij José Jessen, Oude Raadhuisstraat 13b tel. 850219. Aanmelden kan ook in de Zonnebloemsoos.


Kienmiddag zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.


Op DONDERDAG 10 JANUARI organiseert de Zonnebloem een kienmiddag in OOS HOES in Grevenbicht. Het kienen begint om 14.00 uur.
Deze kienmiddag is overigens toegankelijk voor iedereen.
Wij nodigen u van harte uit en wensen u alvast een gezellige kienmiddag.


Jeugd Conordia Obbicht
geeft aftrap voor het 125-jarig jubileum.

In 2019 is het 125 jaar geleden dat Concordia Obbicht door een aantal enthousiaste dorpsgenoten werd opgericht. In die 125 jaar is Concordia uitgegroeid tot een veelzijdige muziekvereniging met ruim 150 leden waarvan er zo’n 130 actief bezig zijn met muziekbeoefening. Voor de huidige generatie Concordianen is deze bijzondere verjaardag van de vereniging reden temeer om alle activiteiten dit jaar geheel in het teken te stellen van dat 125-jarig jubileum. Met een breed scala aan concerten en andere muzikale activiteiten die aansprekend zijn voor de eigen leden, de gemeenschap Obbicht alsook het publiek in de omliggende regio zal het 125-jarig jubileum op bijzondere wijze worden gevierd. Daarmee wil Concordia in 2019 ook een extra bijdrage leveren aan de promotie van de blaas- en slagwerkmuziek.

De jeugd van Concordia geeft de aftrap voor het jubileumjaar met een spetterend Nieuwjaarsconcert op zondag 6 januari a.s. Dat concert zal tevens de première worden van Roy Deuss, de nieuwe dirigent van de jeugdharmonie. Naast de jeugdharmonie zal ook het jeugdslagwerkensemble onder leiding van Etienne Houben zijn opwachting maken bij dit Nieuwjaarsconcert. Zowel de blazers alsook de slagwerkers zijn al geruime tijd bezig om zich goed voor te bereiden. Alles wijst er dan ook op dat het een bijzonder en sfeervol Nieuwjaarsconcert zal worden. Uiteraard is zo’n Nieuwjaarsconcert ook een uitermate mooie gelegenheid om elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Concordia hoopt dan ook vele belangstellenden te mogen ontmoeten om samen te genieten van mooie muziek en met elkaar vooruit te blikken en te klinken op een bijzonder jaar!

Het Nieuwjaarconcert zal plaatsvinden op zondag 6 januari 2019 in de Harmoniezaal aan de Koestraat in Obbicht, aanvang 15.00 uur en de entree is gratis !


Uitslag trekking donateursloterij Harmonie Concordia Obbicht.

Hier volgt de uitslag van de trekking van de donateursloterij van Harmonie Concordia Obbicht.
Deze trekking heeft plaatsgevonden ten overstaan van oud-notaris mr. John Smits.

Lotnummer        Prijs      Bedrag             
01252                 1e        € 150,--             
00869                 2e        € 100,-- 
01256                 3e        € 50,--              
00351                 4e        VIP arrangement Concordia 125 voor 2 personen 

Bestuur en leden danken u hartelijk voor de deelname aan deze donateursloterij en feliciteren de winnaars met de prijswinnende loten.


Kerstconcert in Obbicht.

Op zaterdag 15 december aanstaande zal er, net als voorgaande jaren, weer een zeer sfeervol kerstconcert worden georganiseerd in de Willibrorduskerk in Obbicht. Het kerstconcert begint stipt om 19.30 uur. Deelnemers aan het kerstconcert 2018 zijn het Gemengd Kerkelijk Zangkoor, het fluit- en tamboerkorps van Schutterij St. Willibrordus en het jeugdslagwerkensemble en harmonieorkest van Harmonie Concordia. Met een zeer uiteenlopend, maar uitermate sfeervol, programma zullen zij de nodige muzikale warmte brengen in deze donkere dagen voor kerst. Voorafgaand aan het kerstconcert zal een koperensemble van Harmonie Concordia kerstliederen voor u spelen.
Na afloop van het kerstconcert nodigen de organiserende verenigingen u uit voor een gezellig samenzijn in de Harmoniezaal. Alle bezoekers worden daar getrakteerd op een lekkere, warme kersttraktatie.

29e Kerstwandeltocht Obbicht.

Wandelcomité Obbicht organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 december 2018 haar traditionele Kerstwandeltocht.

De startplaats is de kantine van V.V.Obbicht aan de Kasteelweg 1 te Obbicht, waar in de omgeving ruime parkeerplaats aanwezig is. Vanuit hartje Obbicht is de route naar het startlokaal duidelijk aangegeven. Gestart kan worden van 08.00 uur tot 12.00 uur (7 km tot 13.00 uur).

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Het parcours is vlak en is ook geschikt voor Nordic Walking.

Direct na de start komt men langs het monument dat is opgericht ter nagedachtenis van de oversteek door de Maas van Willem van Oranje. Dit monument is in 1999 onthuld door Prins Willem-Alexander.

De wandeling gaat over de dijk van de Maas en bij de schietboom van schutterij St.Willibrordus loopt men over de dijk langs de boorden van de maas waar de eerste invloeden van het project van het grensmaasconsortium zichtbaar zijn. Na het oversteken van de werkweg begeeft de route zich door de “Elba” waar regelmatig Koningspaarden en Schotse Hooglanders grazen. We komen weer op de dijk en bij de splitsing van de 7 en 14/21 km gaat de 7 km rechtsaf en passeert de Watermolen in Grevenbicht.

Dit is de oudst bekend en de enige nog bestaande van de vier molens op de Kingbeek.
Ze wordt al in 1548 vermeld. Op het einde van de 19e eeuw werd het schoepenrad vervangen door een waterturbine. Als hulpkrachtbron werd een stoommachine geplaatst.

De 7 km gaat verder door de Heilig Kruisstraat en komt op het einde langs de Jodenberg.
Dit is een zeer oude begraafplaats van de Joodse gemeenschap in Grevenbicht. Hierna komen de wandelaars langs de oevers van de meanderende Kingbeek. Het laatste stuk van de wandeling gaat door de oude kern van Obbicht waarna nog een klein stukje langs de Kingbeek wordt afgelegd alvorens het sportcomplex van Obbicht weer wordt betreden. 

De 14 en 21 km gaan bij de splitsing verder over de dijk langs de Maas en via op den Braemert wordt de kingbeek voor het eerst gepasseerd. In de verte zijn de grote ingrijpende countouren zichtbaar van de werkzaamheden van het project grensmaas. Alwaar grindwinning, verlaging van overstromingskansen en in de toekomst natuurontwikkeling hand in hand gaan. Daarna komt men komt in Papenhoven op de Coul.

De in 1860 gebouwde boerderij aan op de Coul 26 in Papenhoven wordt in de volksmond “Hoeve Vliex” genoemd naar de huidige bewoners. Dit is een typisch voorbeeld van een Maashoeve. In afwijking van de Zuid-Limburgse gesloten carré hoeve zijn de ramen en de voordeur van het woonhuis evenals de schuurpoort naar de straatzijde gekeerd.

Hierna wandelt men naar het gehucht Schipperskerk. Hier is de controle- en rustplaats waar u tegen aantrekkelijke prijzen iets kunt drinken of eten. Er is ook een toilet aanwezig.

De 14 km gaat terug richting Obbicht. Men passeert de Schipperskerk waar nu met regelmaat exposities worden gehouden. Men wandelt langs de berghaven van Grevenbicht alwaar een grote verscheidenheid aan woonboten ligt aangemeerd. Daarna gaat het via het landelijk gebied van Grevenbicht richting de Jodenberg en de Kingbeek waar men aansluit op de 7 km.

De 21 km gaat richting het gehucht Illikhoven. Hier heeft men bijna de gehele lus volop zicht op de werkzaamheden van het consortium grensmaas. Een indrukwekkende operatie welke de komende jaren beeldbepalend zal blijven in deze omgeving. Na het verlaten van Illikhoven begeeft de route zich over een nieuw aangelegd (fiets)pad waar men perfect zicht heeft op de nieuwe brug welke Visserweert bij hoogwater in de maas met het vaste land verbindt.

Daarna gaat de route richting het Julianakanaal en daarna wandelt men over de dijk van het Julianakanaal tot aan de berghaven met volledig zicht op de zand en grindwinning,en gaat via het Trierveld weer richting rust- en controleplaats Schipperskerk.

De 21 km sluit daarna weer aan bij de 14 km.

Wij hopen op veel wandelaars, U komt toch zeker ook wandelen? Inlichtingen:tel. 06-46843200 (tussen 20:00 en 21:00uur) of per e-mail: mjhramaekers@hotmail.com


Kerstconcert mannenkoor DSM-SABIC.

woensdag 19 December om 14.00 u. voor gasten van Zonnebloem Grevenbicht, Obbicht, Papenhoven en Schipperskerk.
Naast Mannenkoor DSM-Sabic treden o.a. voor u op sopraan Amy Schillings, het Salonorkest Salon Rouge en accordeonist Carlo Ploum.
Het Kerstconcert is gratis en in de pauze wordt gratis koffie/thee geserveerd.
Vrijwilligers van onze Zonnebloemafdeling zorgen voor het vervoer naar Geleen.
Kosten vervoer: € 3,00. Er is helaas maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus OP=OP!!
U kunt zich voor dit Kerstconcert aanmelden van 3 t/m 11 december in Grevenbicht bij Marianne Dieteren tel. 4857675, in Obbicht bij José Jessen tel. 8502819 en uiteraard in de Zonnebloemsoos.

Bewegings-sport en spelactiviteiten in Obbicht.

Bijgaand treft u een overzicht aan van de verschillende bewegings-sport en spelactiviteiten in Obbicht en/of georganiseerd voor inwoners van Obbicht.
Bewegen is gezond niet alleen voor uw lichaam maar ook voor uw welzijn. Bewegen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, kan ziekte voorkomen. In elke levensfase is het effectief om te investeren in bewegen. Hoe vroeger in het leven bewegen wordt aangeleerd, hoe langer er geprofi teerd kan worden. Het loont dus om ook op jonge leeftijd te investeren in bewegen. Bewegen zorgt voor sociale contacten en gezelligheid.
Hoewel deze lijst met de grootste zorg is samen gesteld is het niet uitgesloten dat er een foutje is ingeslopen. Mocht dat het geval zijn dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de desbetreffende vereniging en /of het Dorpsplatform Obbicht. Bij een volgende uitgave kan dit dan bijgestuurd worden.
Zoals u ziet er is voldoende keuze, wij wensen u veel sportplezier!
Adressen en actuele informatie van verenigingen treft u aan op de volgende websites:
www.obbeeg.nl
www.dorpsplatform-obbicht.nl

bewegings-sport en spelactiviteiten in Obbicht (folder bekijken)


© Obbeeg.nl 2024